nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Spaans voor beginners

De hbo opleiding Spaans voor beginners op je eigen tempo vanuit huis volgen? Geholpen door onze vergelijkingstool check & vergelijk je een ruim aanbod aan thuiscursussen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Talen. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of anderzijds een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Doorzoek en vergelijk direct populaire thuiscursussen en studies van vooraanstaande instellingen als NCOI en schrijf je vandaag nog in voor een hbo thuisstudie Spaans voor beginners! Een opleiding die past bij je denkniveau, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en fantastische praktijkdocenten. Deze hbo opleiding is te bestellen vanaf €312,00 bij een opleider als LOI.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In september 2023 goedkoop beginnen.

Overzicht met thuisstudies Spaans voor beginners september 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOISpaans voor beginners8 maanden€312,00Meer informatie
NTISpaans voor beginners16 maanden€270,00Meer informatie
LAUDIUSSpaans Voor Beginners10 maanden€159,00Meer informatie
Thuiscursus.nlSpaans voor Beginners3-6 maanden€299,00Meer informatie
Spaans voor beginners online vanuit huis

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Spaans voor beginners op eigen tempo vanuit huis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat jouw situatie ook is, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Onze thuisopleiding-vergelijker is daarbij het ideale startpunt. Op deze website check je veel verschillende opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die aansluiten op jouw wensen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Talen? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Spaans voor beginners(duaal of voltijd). Door deze hbo opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, op jouw niveau en jouw tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw huidige werk, buitenschoolse activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Starten met een hbo opleiding Spaans voor beginners is online snel te regelen. In het bijgaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of vraag een gratis proefles aan om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Lijkt het wat? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo de lesstof erbij pakken en klassikaal onderwijs volgen. Uiteraard wordt je bijgestaan door een erkende docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een passend diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele kosten Spaans voor beginners thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel lesmaterialen bekijk je gewoon online, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, iPad of smartphone. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten benodigd. Vanzelfsprekend is er een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Spaans voor beginners is er al vanaf €312,00 bij de onderwijsinstelling LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal Nederlanders geven de voorkeur aan een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn doelen? Hierna beantwoorden we de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Spaans voor beginners thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Spaans voor beginners: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je dikwijls dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De hbo opleiding heeft een looptijd van om en nabij de 8 maanden. Als je veel tijd hebt kan het een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en trainingen zijn er in principe voor iedereen. Ambieer je een MBO of HBO studie voor lange termijn? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Vaak is een specifieke Spaans voor beginners vooropleiding een voorwaarde. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18+ toets of op basis van een eerder gevolgd programma. Via de site van de onderwijsinstelling kun je terecht voor aanvullende informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van aanbieders zoals onder andere Fontys zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. We kunnen dus zeggen dat jouw behaalde diploma op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als HKU. Verder kan je ook rekenen op een serieus branchediploma zoals NEVI. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Daarmee kan een (toekomstig) werkgever zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Verschillende onderwijs-bedrijven geven ook een Spaans voor beginners klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: je kunt veel leren van andere cursisten, direct antwoord op vragen en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder prettig: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Het gros van de opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Hier download je de meest handige tools voor je hbo opleiding en heb je contact met jouw docent. Via deze portalen zijn de volgende documenten te vinden: video’s, webinars, oefeningen, oefenexamens, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-hbo-spaans-voor-beginners

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2023

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het aanbod in studies is enorm. Bijvoorbeeld Integrale veiligheid tot en met Management Consultant, en nu dus ook de Spaans voor beginners zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen past bij mijn persoonlijke wensen? Bijgaand vind je de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Tevredenheid gegarandeerd
 2. LOI: Mogelijkheid tot een studieadviesgesprek
 3. NTI: Geen extra kosten voor praktijkdagen, dossiervorming en diplomering
 4. Laudius: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 5. Thuiscursus.nl: Met belastingteruggaaf
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een professionele thuisstudie Spaans voor beginners online versneld volgen kost om en nabij de €312,00. Maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze onderdelen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Niet vergeten: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (september 2023). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepsopleiding waarbij je competenties leert voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De studie is van belang voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Er moet een leertraject zijn. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • Jouw totale kosten zijn minimaal €250,00 (p/jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. De reden hiervoor? Je organisatie kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Ook kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een zelfstudie via je werk volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Steeds vaker kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Spaans voor beginners. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Voor wie voor werk of vakantie Spaans wil leren, is de LOI taalcursus Spaans voor beginners de ideale keuze. Op een leuke en slimme manier leer je, met behulp van online animatiefilms, de Spaanse taal op beginnersniveau spreken, verstaan, lezen en schrijven. Voer al binnen een maand een eenvoudig gesprek in het Spaans! Met behulp van teksten ingesproken door ‘native speakers’ (als MP3) leer je de perfecte uitspraak. Voor extra uitleg kun je de gratis online hoorcolleges volgen. Spaans leren is niet alleen leuk en handig, kennis van de Spaanse taal is ook een mooie aanvulling op je cv. Het geeft nèt die extra voorsprong op de arbeidsmarkt.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie