loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO technisch vertalen Duits

De hbo opleiding HBO technisch vertalen Duits flexibel en snel thuis volgen? Met onze vergelijkingstool bekijk je de meest interessante thuisstudies en cursussen om verder te komen binnen het domein Taalvaardigheid en Vertalen. Streef je naar een carrièreboost? Wil je jouw eigen baas worden? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Neem de informatie door en vergelijk eenvoudig tientallen relevante thuisstudies van respectabele aanbieders van thuisstudies als NCOI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een hbo thuisopleiding HBO technisch vertalen Duits! Studeren op je eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en fantastische praktijkdocenten. Deze hbo opleiding is er al vanaf €329,00 bij LOI.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Uitstekende docenten.
 • Praktijkgericht studeren.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In oktober 2022 voordelige tarieven.

Aanbieders thuisstudie HBO technisch vertalen Duits oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Inleiding technisch vertalen Duits1 maanden€329,00Meer informatie
HBO Inleiding technisch vertalen Duits online vanuit huis

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding HBO technisch vertalen Duits zelfstandig thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Ambieer je een nieuwe baan? Wat jouw niveau ook is, iedereen vind het leuk om te leren. Het is gewoon een kwestie van doen. www.thuisstudiezoeken.nl kan jou hierbij helpen. In de vergelijker vind je honderden opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Taalvaardigheid en Vertalen? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie HBO Inleiding technisch vertalen Duits(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze hbo opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op jouw niveau en jouw tempo. Je kunt het prima combineren met je huidige baan, culturele activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Inschrijven voor een hbo opleiding HBO technisch vertalen Duits gaat sneller dan je denkt. Hieronder geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of probeer een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Is het wat je had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je overal aan voldoet, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. De studie kan beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt lesstof en boeken doornemen en toetsen / examens maken. Logischerwijs krijg je begeleiding van een persoonlijke docent.
 6. Alles afgerond? Dan wordt je beloond met een diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de kosten van een HBO technisch vertalen Duits thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel informatie vind je in jouw digitale leeromgeving op jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder heb je geen reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Vaak bieden ze een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding HBO Inleiding technisch vertalen Duits kun je al volgen vanaf €329,00 bij bijvoorbeeld LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Met diploma / accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal Hollanders geven de voorkeur aan een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het grote aanbod aan opleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn doelen? In het gedeelte hieronder besteden we aandacht aan de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige HBO Inleiding technisch vertalen Duits thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus HBO technisch vertalen Duits: studeren op de momenten wanneer het jou past. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit verschilt per opleiding). De hbo opleiding kost je gemiddeld 1 maanden. Dikwijls kan je het ook sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit varieert per studie en opleider. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn erg flexibel in hun starteisen. Gaat het om een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Dikwijls is hier een passende HBO technisch vertalen Duits vooropleiding een voorwaarde. Soms kan er worden gekozen voor een 18+ toets of een specifiek overgangsbewijs. Via de site van de onderwijsinstelling tref je alle noodzakelijke details ten aanzien van de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van instellingen zoals bijvoorbeeld Nationale Handelsacademie (NHA) dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Je mag er dan op vertrouwen dat jouw behaalde diploma net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Nordwin College. Tevens zul je mogelijk recht hebben op een speciaal branchediploma zoals NIMA. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zodoende laat jij zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
De meeste instanties geven ook een HBO technisch vertalen Duits klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, direct antwoord op vragen en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder prettig: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. In dat portaal tref je de meest handige tools voor je hbo opleiding en kan je overleggen met de docent. In deze internet omgeving kan men ook terecht voor het lesmateriaal, oefenexamens, geluidsbestanden, video’s, oefeningen, praktijkvoorbeelden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-hbo-technisch-vertalen-duits

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Onder andere Event Management tot een studie als MBO Werken met verstandelijk beperkte mensen, en tegenwoordig dus ook de HBO technisch vertalen Duits zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland in lijn is met mijn ambities? In onderstaande paragraaf kun je meer vinden over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Gratis studiegids aanvragen
 2. LOI: Studies in heel veel vakgebieden
 3. NTI: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 4. Laudius: Zorgvuldig geselecteerde vak-experts
 5. Thuiscursus.nl: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Naast je baan een thuisstudie HBO Inleiding technisch vertalen Duits online versneld volgen is haalbaar rond de €329,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De relevante posten kun je aftrekken:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Niet vergeten: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (oktober 2022). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een volwaardige opleiding waarbij je competenties leert voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). De belangrijkste details:

 • De thuisstudie is belangrijk voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten die je maakt komen minimaal uit op €250 (per 12 maanden). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe komt dit? Jouw werkgever heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Overigens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via je werk volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Vaak mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO technisch vertalen Duits. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Het korte HBO-programma Inleiding technisch vertalen – Duits is een goede keuze voor vertalers Duits die zich in korte tijd willen specialiseren in de richting van technisch vertalen. Deze opleiding biedt inzicht in verschillende typen technische vertalingen. Tijdens de opleiding ga je meteen aan de slag met het vertalen van technische Duitse teksten, onder begeleiding van ervaren vertalers die gespecialiseerd zijn in deze richting.Dit HBO-programma geeft bovendien recht op 140 Permanente Educatie punten (PE-punten) voor het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv). Zo haal je in slechts twee maanden het verplichte aantal nascholingsuren voor vijf jaar.Het korte HBO-programma Inleiding technisch vertalen Duits is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Vertaler Duits.Succesvolle afronding biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij doorstroming naar deze volledige bachelor.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie