loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Trainingsontwerp en ontwikkeling

De hbo opleiding HBO Trainingsontwerp en ontwikkeling op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Middels Thuisstudiezoeken.nl bekijk je een ruim aanbod aan thuiscursussen en studies om verder te komen binnen het domein ICT. Streef je naar een carrièreboost? Wil je een eigen zaak starten? Of misschien iets leren wat je heel leuk vindt? Neem de informatie door en vergelijk eenvoudig goede studies en thuiscursussen van respectabele onderwijsaanbieders als NTI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een hbo thuisopleiding HBO Trainingsontwerp en ontwikkeling! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, up-to-date lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze hbo opleiding is te koop vanaf €658,00 bij een opleider als LOI.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Volop feedback van je docent.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In augustus 2022 leuke welkomstkorting.

Vergelijk thuisstudies HBO Trainingsontwerp en ontwikkeling augustus 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Trainingsontwerp en ontwikkeling2 maanden€658,00Meer informatie
HBO Trainingsontwerp en ontwikkeling online vanuit huis

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding HBO Trainingsontwerp en ontwikkeling op eigen tempo vanuit huis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat er ook bij jou speelt, iedereen kan studeren en leren. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker is een handige manier om te beginnen met zoeken. Met behulp van onze website kom je in aanraking met ontzettend veel cursussen en beroepsopleidingenwaarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein ICT? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HBO Trainingsontwerp en ontwikkeling(duaal of voltijd). Aan de hand van deze hbo opleiding verdiep jij je volledig in het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Ideaal als je studeren moet combineren met je huidige baan, vrijwilligerswerk en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Starten met een hbo opleiding HBO Trainingsontwerp en ontwikkeling is niet ingewikkeld. In het volgende stukje geven we hierop een korte toelichting:

 1. Selecteer de gewenste opleider en lees meer details over de cursus.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of neem direct een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten lesstof en boeken doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Logischerwijs heb je regelmatig contact met een professionele docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je het (branche)diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele tarieven HBO Trainingsontwerp en ontwikkeling thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe komt dit? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel theorie en opdrachten kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op jouw macbook, ipad of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Vaak bestaat er een mentor of coach voor ondersteuning en advies. De opleiding HBO Trainingsontwerp en ontwikkeling wordt al aangeboden vanaf €658,00 via het instituut LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De lesstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groeiend aantal werkenden geven de voorkeur aan een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het voor mij relevant? In het volgende gedeelte beantwoorden we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige HBO Trainingsontwerp en ontwikkeling thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de hbo opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus HBO Trainingsontwerp en ontwikkeling: je kan elke week starten met deze opleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je meestal dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Niet veel later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De hbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in grofweg 2 maanden. In de praktijk kan je het ook sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dat verschilt per studie. (Hobby)cursussen zijn er in principe voor iedereen. Ben jij van plan te starten met een HBO-studie of master? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Vaak is een toepasbare HBO Trainingsontwerp en ontwikkeling vooropleiding noodzakelijk. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ examenof een ECV-certificaat. In de gratis brochure vind je de verdere details omtrent de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsinstellingen als bijvoorbeeld NTI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze afstandopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. ROC Mondriaan. Daarnaast kan je ook rekenen op een speciaal branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Daarmee laat jij zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Verscheidene scholen bieden ook een HBO Trainingsontwerp en ontwikkeling klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer achtergrondinformatie en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Een negatief punt is: je moet het veel beter plannen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Op deze plek download je alles voor jouw hbo opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via jouw account log je in om de volgende zaken te bekijken: webinars, het lesmateriaal, video’s, oefeningen, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden. Ook kan je opdrachten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-hbo-trainingsontwerp-en-ontwikkeling

Onderwijsinstellingen vergelijken augustus 2022

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het aanbod in studies is enorm. Dit varieert van Basisdiploma elektrotechniek tot aan Schoolcounseling, en sinds kort dus ook de HBO Trainingsontwerp en ontwikkeling zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland in lijn is met mijn persoonlijke wensen? Bijgaand vind je een opsomming met de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Hulp bij het kiezen van een studie
 2. LOI: Zonder extra kosten langer studeren (tot tweemaal de studieduur)
 3. NTI: Vakkundige docenten
 4. Laudius: Prettige digitale leeromgeving
 5. Thuiscursus.nl: Examen afleggen is inbegrepen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Naast je baan een thuisstudie HBO Trainingsontwerp en ontwikkeling online versneld volgen doe je vanaf €658,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze specifieke elementen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Let op: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (augustus 2022). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een volwaardige opleiding die belangrijk is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Let altijd even op deze aspecten:

 • De opleiding draagt rechtstreeks bij aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Er is sprake van een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten die je maakt komen minimaal uit op €250 (jaarlijks) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een opleiding of cursus volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoezo? Je manager heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Verder kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een training of beroepsopleiding via de werkgever starten is dus een win-win situatie. Standaard is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding HBO Trainingsontwerp en ontwikkeling. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

De opleiding HBO Trainingsontwerp en -ontwikkeling leert je hoe je een goede training opzet. Van het bepalen van de leerdoelen tot de didactische vormgeving en het realiseren van eenvoudige leermiddelen. Na afronding weet je exact aan welke voorwaarden je training moet voldoen om de gewenste leerdoelen te bereiken.De opleiding HBO Trainingsontwerp- en ontwikkeling is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Informatica. Succesvolle afronding biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij doorstroming naar de volledige bachelor.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie