loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Verslaglegging

De hbo opleiding HBO Verslaglegging zelfstandig vanuit huis volgen? Via onze vergelijker tref je een ruim aanbod aan thuisstudies, cursussen en trainingen waarmee jij verder komt binnen het domein Economie. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Voor jezelf beginnen? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Neem de informatie door en vergelijk gemakkelijk veel gekozen thuisopleidingen van Nederlandse onderwijsaanbieders als NHA en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een hbo thuisopleiding HBO Verslaglegging! Studeren in jouw eigen tempo, het meest actuele lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze hbo opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €1716,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • 100% flexibel studeren.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In oktober 2022 goedkoop aangeboden.

Vergelijk thuisstudies HBO Verslaglegging oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Verslaglegging6 maanden€1716,00Meer informatie
HBO Verslaglegging zelf thuis volgen

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding HBO Verslaglegging flexibel thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Ambieer je een nieuwe baan? Wat jouw situatie ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze website komt dan om de hoek kijken. Met behulp van onze website kom je in aanraking met ontzettend veel cursussen en beroepsopleidingendie aansluiten op jouw wensen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Economie? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie HBO Verslaglegging(duaal of voltijd). Door het volgen van deze hbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, op jouw niveau en jouw tempo. Uitstekend te combineren met dagelijkse werkzaamheden, buitenschoolse activiteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Starten met een hbo opleiding HBO Verslaglegging is eenvoudiger dan jij denkt. Hieronder gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Download de gratis studiegids of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alles in orde is zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: waar en wanneer jij wilt het lesmateriaal doornemen en huiswerk inleveren. Logischerwijs krijg je begeleiding van een vaste docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een passend diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de kosten van een HBO Verslaglegging thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is het zo voordelig? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met een computer, iPad of smartphone. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Natuurlijk is er een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding HBO Verslaglegging kun je al volgen vanaf €1716,00 via LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (meestal ook per post te krijgen).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal volwassenen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De maximale vrijheid en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Wat moet ik me erbij voorstellen, en sluit het aan bij mijn wensen? Onderstaand vind je de vragen die we het meest horen over zelfstandige HBO Verslaglegging thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de hbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus HBO Verslaglegging: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je doorgaans binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week krijg je de hele studiemap ook thuis (dit verschilt per opleiding). De hbo opleiding heeft een studietijd van plusminus 6 maanden. In veel gevallen kan het soms nog een stuk sneller. Onverwachte drukte? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Gaat het om een HBO-studie of master? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Normaal gesproken is een bepaalde HBO Verslaglegging vooropleiding een harde eis. Het kan ook gaan om een 18-plus toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de folder van de school achterhaal je de benodigde specificaties ten aanzien van de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van opleiders als bijvoorbeeld Fontys dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit wil zeggen dat deze afstandopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Koning Willem I College. Daarnaast ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een waardevol branchediploma als branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze is het voor iedereen duidelijk dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Verscheidene onderwijsinstellingen hebben ze mogelijkheid voor een HBO Verslaglegging klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, direct antwoord op vragen en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Wat minder positief is: je moet het veel beter plannen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Tevens is tarief van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Via internet vind je belangrijke info rondom jouw hbo opleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. Via deze portalen kan men ook terecht voor het lesmateriaal, oefenexamens, video’s, webinars, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-hbo-verslaglegging

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het aanbod in studies is enorm. Van Vakopleiding Interieurstylist tot een studie als Music management, en sinds kort dus ook de HBO Verslaglegging zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan op mijn aspiraties? In het volgende overzicht kun je meer vinden over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Een van de voordeligste opleiders van Nederland
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Met sociale intelligentietest
 4. Laudius: Unieke premium card
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Naast je baan een thuisstudie HBO Verslaglegging online versneld volgen is haalbaar rond de €1716,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De studiekosten kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze posten mag je aftrekken:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Niet vergeten: niet elke studie komt in aanmerking (oktober 2022). Het betreft uitsluitend kosten voor een opleidingdie van belang is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). De belangrijkste details:

 • De thuisopleiding vormt een bijdrage voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het moet gaan om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250,00 (per 52 weken) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Waarom? Je manager heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarbij kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via je werk beginnen is dus een win-win situatie. Standaard mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Verslaglegging. Ga eens om tafel met jouw manager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Wil je aan de slag in de financieel administratieve sector? Of wil je je kennis en vaardigheden binnen dit vakgebied aanvullen? Dan is het korte HBO-programma Verslaglegging aan te raden. Dit verkorte programma sluit onder andere aan op de HBO Finance & Control. Tijdens deze opleiding leer je meer over interne en externe verslaglegging. Zo leer je de interne analyse en de externe jaarrekening opstellen waarbij je rekening houdt met de functies die externe verslaglegging heeft in onder andere het maatschappelijk verkeer.Met het diploma van het korte HBO-programma Verslaglegging toon je aan over kennis en vaardigheden op HBO-niveau te beschikken. Na afronding kun je bij doorstroming naar een bacheloropleiding of Associate degree bovendien vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module(s).

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie