nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Algemene economie

De hbo opleiding Algemene economie flexibel en snel thuis volgen? Dankzij Thuisstudiezoeken.nl check & vergelijk je toonaangevende thuiscursussen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Economie. Een nieuwe stap in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of misschien iets leren wat je heel leuk vindt? Lees info en vergelijk simpel en snel goede thuisopleidingen van vooraanstaande opleiders als Nationale Handelsacademie (NHA) en ga meteen aan de slag met een hbo thuisstudie Algemene economie! Een passende opleiding voor iedereen, een prettige online leeromgeving, en uitstekende vakdocenten. Deze hbo opleiding is te koop vanaf €396,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • 100% flexibel studeren.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In juni 2023 aantrekkelijke acties.

Vergelijking van thuisstudies Algemene economie juni 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIAlgemene economie4 maanden€396,00Meer informatie
Algemene economie thuis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding Algemene economie thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe jouw situatie er ook uitziet, voor ons allemaal is er een uitdaging. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker is in ieder geval een goed startpunt. Hier kom je in aanraking met ontzettend veel thuisstudies, taal- en hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Verder groeien binnen het domein Economie? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Algemene economie(duaal of voltijd). Via deze hbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Dit gaat erg goed samen met werk of een andere opleiding, culturele activiteiten en het gezin + de kids.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Aan de slag gaan met een hbo opleiding Algemene economie regel je razendsnel online. In het bijgaande stappenplan vind je alle details:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of ga direct aan de slag met een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Lijkt het wat? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: waar en wanneer jij wilt lesstof en boeken doornemen en huiswerk inleveren. Bij alle opleiders ontvang je regelmatig feedback van een persoonlijke docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een diploma of getuigschrift. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat is de prijs van een Algemene economie thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe komt dit? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel lesmaterialen kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, laptop, tablet of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Natuurlijk zijn er persoonlijke mentoren en coaches die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Algemene economie is er al vanaf €396,00 bij bijvoorbeeld LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Het lesmateriaal (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Veel jongeren willen een thuisstudie volgen. De hoge mate van flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? Hierna bespreken we kort de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Algemene economie thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de hbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus Algemene economie: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je meestal binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (niet verplicht bij alle studies). De hbo opleiding is vaak af te ronden in pakweg 4 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kun je het natuurlijk sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. De meeste (hobbymatige) cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Ben je op zoek naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Vaak is een matchende Algemene economie vooropleiding een harde eis. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18-plus toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de opleidingspagina check je aanvullende informatie betreffende de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van instellingen als bijv. Nederlands Talen Instituut (NTI) worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze opleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals SVO Vakopleiding food. Bovendien levert de instelling vaak een waardevol branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kun je aantonen dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Diverse instanties hebben ze mogelijkheid voor een Algemene economie klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Onthoud wel: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Online vind je alles wat je nodig hebt voor jouw hbo opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In jouw online omgeving vind je onder andere webinars, oefeningen, oefenexamens, het lesmateriaal, video’s, geluidsbestanden. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-hbo-algemene-economie

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2023

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Onder andere Productmanagement tot aan Basiskennis Calculatie, en nu dus ook de Algemene economie zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland in lijn is met mijn wensen en situatie? Hierna behandelen we de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Praktijkgerichte docenten
 2. LOI: Aantoonbare kwaliteit, zoals erkende diploma’s en NVAO-accreditaties
 3. NTI: Ook zakelijke opties
 4. Laudius: Duidelijke voorbeelden, praktische samenvattingen
 5. Thuiscursus.nl: Gratis studiegids aanvragen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een echte thuisstudie Algemene economie online volgen kan al vanaf €396,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Lesmaterialen en lesgeld zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De belangrijkste onderdelen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Let op: niet elke studie komt in aanmerking (juni 2023). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een volwaardige opleiding waarmee je vakkennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). De belangrijkste details:

 • De opleiding vormt een bijdrage voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Er is sprake van een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250 (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De oorzaak daarvan? Jouw baas kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Verder zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een training of beroepsopleiding via de werkgever starten heeft pluspunten voor beide partijen. Dikwijls mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Algemene economie. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Heb je interesse in economische onderwerpen of is deze kennis vereist voor je huidige of toekomstige functie? Volg dan de cursus Algemene economie. Tijdens deze cursus bespreken we uitgebreid de belangrijkste economische verschijnselen. Hierdoor kun je berichten uit de actualiteit in de juiste context plaatsen. Bovendien komen begrippen als macro-economie, marktvormen, internationale handel, (internationaal) betalingsverkeer en de effectenbeurs aan bod. Na deze opleiding beschik je over algemene economische kennis op HBO-niveau.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie