nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Voeding en diëtetiek

De hbo opleiding HBO Voeding en diëtetiek op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Met onze vergelijker check & vergelijk je de meest interessante thuiscursussen en studies in het vakgebied van HBO opleidingen. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je jouw eigen baas worden? Of meer iets leren wat je heel leuk vindt? Bekijk en vergelijken heel eenvoudig goede thuisopleidingen en cursussen van erkende aanbieders van thuisstudies als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en wie weet begin jij volgende week al met een hbo thuisstudie HBO Voeding en diëtetiek! Studeren op je eigen tempo, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en persoonlijke begeleiding. Deze hbo opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €7380,00 bij een erkende aanbieder als NTI.

 • Super efficiënt studeren.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Alle thuisstudies HBO Voeding en diëtetiek februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIHBO Voeding en diëtetiek36 maanden€7380,00Meer informatie
HBO Voeding en diëtetiek thuis volgen

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding HBO Voeding en diëtetiek thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat je denkniveau ook is, iedereen kan studeren en leren. Maar je moet wel zelf in actie komen! www.thuisstudiezoeken.nl komt dan om de hoek kijken. In de vergelijker vergelijk je een scala aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein HBO opleidingen? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie HBO Voeding en diëtetiek(duaal of voltijd). Binnen deze hbo opleiding doe je belangrijke kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Ideaal als je studeren moet combineren met een drukke baan, muziek of sport en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Kiezen voor een hbo opleiding HBO Voeding en diëtetiek is zo gepiept. In het onderstaande stappenplan gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Download de gratis studiegids of kies voor een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen.
 5. Nu kun je starten met leren: op zelfgekozen momenten de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens maken. Logischerwijs ontvang je regelmatig feedback van een ervaren docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt je beloond met een diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de tarieven van een HBO Voeding en diëtetiek thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel informatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op jouw smartphone, tablet of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Wel bestaat er een mentor of coach die helpen bij vragen en problemen. De opleiding HBO Voeding en diëtetiek volg je al vanaf €7380,00 bij bijvoorbeeld NTI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NTI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Met diploma / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer volwassenen willen vanuit huis studeren. De vrijheid en de uitgebreide database met cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het niveau niet te hoog? Hierna vind je enkele prangende vragen rondom zelfstandige HBO Voeding en diëtetiek thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de hbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus HBO Voeding en diëtetiek: je kan elke week starten met deze opleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Kort daarna worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (indien gewenst). De hbo opleiding heeft een studietijd van gemiddeld 36 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Even studeren op een lager pitje? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Korte opleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Heb je interesse in een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Dikwijls is hier een dergelijke HBO Voeding en diëtetiek vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Soms kan er worden gekozen voor een 18+ toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de folder van de school tref je ruime info over de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van instellingen als onder andere Fontys zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze thuisstudies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Leidse Instrumentmakerschool. Verder levert de instelling vaak een officieel branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma is het voor iedereen duidelijk dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verscheidene onderwijs-aanbieders faciliteren ook een HBO Voeding en diëtetiek klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt ervaringen en kennis delen de goede en individuele ondersteuning en de examenhulp (bespreken van de vragen). Een negatief punt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De meeste opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Online download je de belangrijke documenten voor jouw hbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In deze internet omgeving is er een verzameling geplaatst van het lesmateriaal, webinars, oefenexamens, oefeningen, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden. Verder lever je hier opdrachten in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-hbo-voeding-en-dietetiek

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dit varieert van NIMA Basiskennis Online Marketing tot een opleiding als MBO Netwerk- en mediabeheerder, en natuurlijk de HBO Voeding en diëtetiek zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen matcht met mijn persoonlijke wensen? Hierna lees je over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: 5 jaar lang je huiswerk insturen
 2. LOI: Aantrekkelijk voor werkgevers
 3. NTI: Overal studeren met onze online leeromgeving
 4. Laudius: 2 weken geheel vrijblijvend proberen
 5. Thuiscursus.nl: Locaties door heel Nederland
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een echte thuisstudie HBO Voeding en diëtetiek online versneld volgen kan voor een bedrag van €7380,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze specifieke onderdelen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Advies van de adviseur: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus / studie waar je kennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisopleiding een meerwaarde is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Er is sprake van een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NTI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten die je maakt zijn minimaal €250,00 (p/jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Studeren op kosten van de werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Waarom? Het bedrijf waar je werkt kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Verder kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een relevante opleiding via jouw bedrijf volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Bij veel bedrijven mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Voeding en diëtetiek. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

De consument heeft steeds meer behoefte aan informatie over gezondheid en voeding. Wil jij de deskundige worden die hen van deze informatie voorziet? Behaal de titel Bachelor of Science met de erkende hbo-opleiding Voeding en diëtetiek van Hogeschool NTI. Vraag de gratis studiegids aan en kom alles te weten over de opleiding Voeding en diëtetiek.

Daarom kies je voor HBO Voeding en diëtetiek van het NTI:

 • NTI is erkend door Ministerie van OCW
 • Officieel erkend hbo-diploma
 • Inclusief vakliteratuur
 • Inclusief praktijkbijeenkomsten
 • Je kunt elke dag starten

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie