loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Logistiek en economie

De hbo opleiding HBO Logistiek en economie zelfstandig thuis volgen? Met onze thuisstudie-vergelijker vind je tientallen thuiscursussen en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied HBO opleidingen. Streef je naar een carrièreboost? Wil je voor jezelf iets starten? Of juist een cursus om je kennis te verbreden? Ga direct van start en vergelijk heel eenvoudig goede zelfstudies en thuiscursussen van respectabele instellingen als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en ga meteen aan de slag met een hbo thuisstudie HBO Logistiek en economie! Een opleiding die past bij je denkniveau, een prettige online leeromgeving, en de beste docenten. Deze hbo opleiding is te koop vanaf €6660,00 bij een opleider als NTI.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Uitstekende docenten.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In oktober 2022 met introductie-aanbieding.

Vergelijk thuisstudies HBO Logistiek en economie oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIHBO Logistiek en economie36 maanden€6660,00Meer informatie
HBO Logistiek en economie op eigen tempo thuis volgen

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding HBO Logistiek en economie thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat er bij jou ook speelt, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel zelf in actie komen! De website thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. In de vergelijker tref je een ruim aanbod thuisstudies, taal- en hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema HBO opleidingen? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie HBO Logistiek en economie(duaal of voltijd). Binnen deze hbo opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, zo snel of langzaam als jij dat wil. Jij kan studeren op deze manier combineren met je huidige baan, culturele activiteiten en jouw gezin.

Hoe werkt het precies?
Beginnen met een hbo opleiding HBO Logistiek en economie is zo gepiept. In het bijgaande stappenplan geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Lijkt het wat? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Wanneer alle privé-gegevens kloppen komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: waar en wanneer jij wilt lesstof en boeken doornemen en colleges terugkijken. Uiteraard ontvang je regelmatig feedback van een persoonlijke docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je een passend diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele prijzen HBO Logistiek en economie thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel informatie vind je in jouw digitale leeromgeving via bijvoorbeeld je computer, iPad of smartphone. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. In de regel bieden ze een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding HBO Logistiek en economie kun je bestellen vanaf €6660,00 via NTI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De leerstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een professionele mentor van NTI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Binnen no-time een echte opleiding starten

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Meer en meer Hollanders kiezen voor een studie aan huis. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de enorme keuze in studies en cursussen is een belangrijke reden. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn doelen? In het gedeelte hieronder behandelen we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige HBO Logistiek en economie thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus HBO Logistiek en economie: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling krijg je soms binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Kort daarna worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De hbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in ongeveer 36 maanden. Dikwijls kun je het natuurlijk sneller afronden. Onverwachte drukte? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Cursussen en trainingen hebben in de regel weinig basiseisen. Ambieer je een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Normaal gesproken is een toepasbare HBO Logistiek en economie vooropleiding noodzakelijk. Het kan ook gaan om een 18+ toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de opleidingspagina achterhaal je ruime info omtrent de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsinstellingen zoals bijv. Laudius zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Op die manier weet je dat deze afstandopleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Mogelijk behaal je met een thuisstudie vaak een waardevol branchediploma als NEVI. Bij een deel van de (hobby)cursussen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze manier kan jij laten zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Meerdere scholen faciliteren ook een HBO Logistiek en economie klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Het minpunt is: je moet het veel beter plannen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Tevens is tarief van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders werken met een online leeromgeving. Via dit systeem check je de belangrijke documenten voor jouw hbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Met jouw online lesomgeving zijn de volgende documenten te vinden: webinars, video’s, oefeningen, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefenexamens. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-hbo-logistiek-en-economie

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dit varieert van Basisopleiding Gehandicaptenzorg t/m Praktijkdiploma wiskunde, en je kunt nu dus ook kiezen voor de HBO Logistiek en economie zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan bij mijn aspiraties? Hieronder vind je een opsomming met de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Lesgeld terug als je niet slaagt
 2. LOI: Zonder extra kosten langer studeren (tot tweemaal de studieduur)
 3. NTI: De beste begeleiding tijdens je hele studie
 4. Laudius: Aanbevelingspercentage van 98%
 5. Thuiscursus.nl: Avond- en dagonderwijs voor volwassenen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Je eigen thuisstudie HBO Logistiek en economie online volgen kan al vanaf €6660,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Zaken als collegegeld en lesmaterialen mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De belangrijkste zaken zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Niet vergeten: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (oktober 2022). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een volwaardige opleiding die gericht is op de baan van je toekomst (of huidige werk). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisopleiding is belangrijk voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van NTI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De totale kosten komen minimaal uit op €250 (per 12 maanden) tot een max van €15k.

Studeren op kosten van de werkgever
Een opleiding of cursus volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De oorzaak daarvan? Jouw baas kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarbij kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een zelfstudie via je werk beginnen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Vaak heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Logistiek en economie. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Heb jij een carrière in de logistiek voor ogen? Eentje als supply chain manager, hoofd productieplanner of procesmanager? Dan zit jij hier op jouw plek. Tijdens de hbo-opleiding Logistiek en Economie ga jij aan de slag met bedrijfseconomische aspecten, verandermanagement en fysieke distributie. De opleiding bereidt jou voor op de praktijk. Zo leer je alles over logistieke kostenanalyses, bedrijfsprocessen, strategische logistiek en supply chains. Enthousiast? Vraag de gratis studiegids aan.

Daarom kies je voor HBO Logistiek en economie van het NTI:

 • Inclusief 18 praktijkbijeenkomsten
 • Specialisatie in communicatie, project- of inkoopmanagement
 • Erkend hbo-getuigschrift ‘HBO Logistiek en Economie’

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie