loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Wft Vermogen

De hbo opleiding Wft Vermogen zelfstandig thuis volgen? Geholpen door onze vergelijker vind je erkende thuisstudies, cursussen en trainingen in de categorie Financieel. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of anderzijds een cursus om je kennis te verbreden? Check en vergelijk moeiteloos kwalitatieve thuiscursussen en studies van toonaangevende instellingen als Laudius en start vandaag nog met jouw hbo thuisstudie Wft Vermogen! Een passende opleiding voor iedereen, studiematerialen online toegankelijk, en de beste docenten. Deze hbo opleiding is te bestellen vanaf €276,00 bij een opleider als LOI.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Online account met studieplanning.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In september 2022 voordelig geprijsd.

Vergelijking van thuisstudies Wft Vermogen september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIWft Vermogen4 maanden€276,00Meer informatie
LAUDIUSWFT Vermogen8 maanden€179,00Meer informatie
Wft Vermogen thuis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding Wft Vermogen thuis digitaal volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat je denkniveau ook is, iedereen vind het leuk om te leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze vergelijkingssite helpt met het vinden van de juiste studie. Op deze website vind je uitgebreide info over ontzettend veel opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die passen bij jouw doelen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Financieel? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Wft Vermogen(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze hbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw functie, culturele activiteiten en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Inschrijven voor een hbo opleiding Wft Vermogen is eenvoudiger dan jij denkt. In het onderstaande stappenplan zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Ben jij overtuigd? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Nu kun je starten met leren: op zelfgekozen momenten de lesstof erbij pakken en toetsen maken of opdrachten inleveren. Bij alle opleiders heb je regelmatig contact met een professionele docent.
 6. Na het afronden van de studie wordt je beloond met een diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat zijn de kosten van een Wft Vermogen thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe komt dit? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal vind je in jouw digitale leeromgeving op een computer, laptop, tablet of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vanzelfsprekend bestaat er een mentor of coach die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Wft Vermogen volg je al vanaf €276,00 via de onderwijsinstelling LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Meer en meer jongeren willen vanuit huis studeren. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de variatie in thuisopleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn doelen? Hierna behandelen we enkele prangende vragen rondom zelfstandige Wft Vermogen thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Wft Vermogen: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen 1 week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (indien gewenst). De hbo opleiding duurt grofweg 4 maanden. Dikwijls kan het een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Dit varieert per studie en opleider. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn er in principe voor iedereen. Ambieer je een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. In de regel is een matchende Wft Vermogen vooropleiding noodzakelijk. Het kan ook gaan om een 18+ toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis brochure check je meer informatie over de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsinstellingen zoals bijvoorbeeld NHA zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze afstandopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Nederlandse School voor Onderwijs Management. Ook zul je mogelijk recht hebben op een gerenommeerd branchediploma zoals NIMA. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier is het voor iedereen duidelijk dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
De meeste instanties faciliteren ook een Wft Vermogen klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt ervaringen en kennis delen meer achtergrondinformatie en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Onthoud wel: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In dit systeem check je de essentiële informatie voor je hbo opleiding en kan je overleggen met de docent. Via deze portalen vind je onder andere video’s, geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefenexamens, webinars, oefeningen. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-hbo-wft-vermogen

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Van HBO Full-stack developer tot bijvoorbeeld HBO Webdesign, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Wft Vermogen zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland relevant is voor mijn doelen en wensen? Hierna vind je de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: 100% examengarantie
 2. LOI: Handige live webcolleges
 3. NTI: Voordelig studeren, transparant over kosten
 4. Laudius: Praktijkgerichte docenten
 5. Thuiscursus.nl: Ook universitair en hoger onderwijs
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

De thuisstudie Wft Vermogen online versneld volgen kan voor een bedrag van €276,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De relevante zaken kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Houd er rekening mee: er gelden strenge regels (september 2022). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een volwaardige opleiding die gericht is op jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De opleiding een meerwaarde is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het moet gaan om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250 (p/jaar), oplopend tot €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe zit dit? Je manager heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Ook zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een zelfstudie via de werkgever doen is dus voor beide partijen interessant. Soms kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Wft Vermogen. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

De Wet financieel toezicht (Wft) stelt bepaalde eisen aan mensen die werkzaam zijn in de financiële dienstverlening. Wil je advies kunnen geven op het gebied van levens- en vermogensverzekeringen en overige beleggingsobjecten? Kies dan voor deze LOI-cursus.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie