loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Zakelijk Duits niveau B1

De hbo opleiding HBO Zakelijk Duits niveau B1 op je eigen tempo vanuit huis volgen? Middels de vergelijker van thuisstudies vind je de meest interessante thuisopleidingen en studies om verder te komen binnen het domein Taalvaardigheid en Vertalen. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of meer iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Lees info en vergelijk meteen professionele thuisopleidingen en cursussen van respectabele onderwijsaanbieders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en ga meteen aan de slag met een hbo thuisopleiding HBO Zakelijk Duits niveau B1! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en uitstekende vakdocenten. Deze hbo opleiding is te koop vanaf €837,00 bij een opleider als LOI.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In oktober 2022 goedkoop aangeboden.

Overzicht met thuisstudies HBO Zakelijk Duits niveau B1 oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Zakelijk Duits niveau B13 maanden€837,00Meer informatie
HBO Zakelijk Duits niveau B1 online vanuit huis

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding HBO Zakelijk Duits niveau B1 zelfstandig thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Ambieer je een nieuwe baan? Op welk niveau jij ook denkt; er is ontzettend veel mogelijk! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze website is een ideaal vertrekpunt. In de vergelijker vind je uitgebreide info over honderden thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Taalvaardigheid en Vertalen? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HBO Zakelijk Duits niveau B1(duaal of voltijd). Door deze hbo opleiding leer je de onderdelen van het vak, zonder strakke deadlines. Ideaal als je studeren moet combineren met een baan, vrijetijdsbesteding en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Van start gaan met een hbo opleiding HBO Zakelijk Duits niveau B1 is online snel te regelen. In onderstaand schema van onze studie-specialisten gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Selecteer de gewenste opleider en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Download de gratis studiegids of kies voor een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alle gegevens compleet zijn krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: waar en wanneer jij wilt de stof doornemen en examens doen of projecten uploaden. Vanzelfsprekend krijg je begeleiding van een ervaren docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een passend diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele prijzen HBO Zakelijk Duits niveau B1 thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe komt dit? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal open je gewoon via internet met een computer, iPad of smartphone. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Natuurlijk bestaat er een mentor of coach die jou kan helpen. De opleiding HBO Zakelijk Duits niveau B1 volg je al vanaf €837,00 bij de onderwijsinstelling LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De lesstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal arbeiders willen vanuit huis studeren. De aanwezige flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn ambities? In de volgende paragraaf vind je de meest gestelde vragen over zelfstandige HBO Zakelijk Duits niveau B1 thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de hbo opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus HBO Zakelijk Duits niveau B1: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms kan het alleen met digitale middelen). De hbo opleiding duurt grofweg 3 maanden. In veel gevallen kan je het ook sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Ben je op zoek naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Vaak is een passende HBO Zakelijk Duits niveau B1 vooropleiding noodzakelijk. Men kan ook kiezen voor een 21 plus examen of op basis van een eerder gevolgd programma. Op de website van de aanbieder vind je meer informatie betreffende de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van scholen zoals onder andere Laudius zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit houdt in dat deze thuisopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Wagner Group. Verder levert de instelling vaak een waardevol branchediploma als Visagie Branchediploma. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kun je aantonen dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Veel instellingen faciliteren ook een HBO Zakelijk Duits niveau B1 klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Er zijn ook nadelen: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Tevens is tarief van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In deze omgeving raadpleeg je belangrijke info rondom jouw hbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In dit systeem is er een verzameling geplaatst van oefenexamens, oefeningen, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, video’s, geluidsbestanden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-hbo-zakelijk-duits-niveau-b1

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Je kunt vrijwel alles online studeren. Onder andere Freelance Secretariaat tot Gujarati, en je kunt nu dus ook kiezen voor de HBO Zakelijk Duits niveau B1 zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn privé situatie? In het volgende overzicht vergelijk jij zelf de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Studeren in jouw eigen tempo
 2. LOI: Ook voor kinderen (LOI Kidzz)
 3. NTI: PC opleidingen
 4. Laudius: Professionele online campus
 5. Thuiscursus.nl: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Zelf een thuisstudie HBO Zakelijk Duits niveau B1 online versneld volgen kan voor een bedrag van €837,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Jouw studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De volgende zaken kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Verplichte boeken en readers

Tip van de specialist: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (oktober 2022). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een cursus of studie waarbij je competenties leert voor jouw huidige- of toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De studie vormt een bijdrage voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het betreft een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten die je maakt moeten minimaal €250 zijn (per 12 maanden) tot een max van €15k.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De oorzaak daarvan? Je organisatie kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Overigens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een training of beroepsopleiding via de werkgever doen is dus voor jullie beide relevant. Binnen veel organisaties is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding HBO Zakelijk Duits niveau B1. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Duitsland is de belangrijkste handelspartner van Nederland. Steeds meer bedrijven en organisaties hebben Duitse klanten, relaties of leveranciers. Wie de Duitse taal goed beheerst, zeker voor gebruik in het bedrijfsleven, vergroot zijn carrièrekansen dan ook aanzienlijk. Het korte HBO-programma Zakelijk Duits wordt afgerond met een examen op CEF-niveau B2. Een waardevolle aanvulling op je cv!Je doet een uitgebreide woordenschat op, leert veelgebruikte zakelijke uitdrukkingen en oefent actief in spreekvaardigheid. Na deze opleiding kun je moeiteloos professionele (telefoon)gesprekken voeren, zakelijke teksten schrijven, onderhandelen en ideeën presenteren.Het korte HBO-programma Zakelijk Duits is onderdeel van de NVAO-geaccrediteeerde bacheloropleiding HBO Vertaler Duits. Succesvolle afronding biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij doorstroming naar de volledige bachelor.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie