loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Vertalen in de praktijk Duits

De hbo opleiding HBO Vertalen in de praktijk Duits op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Middels onze vergelijker lees je alles over tientallen thuisopleidingen en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Taalvaardigheid en Vertalen. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of misschien een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Check en vergelijk simpel en snel goede opleidingen en thuisstudies van betrouwbare instellingen als LOI en begin morgen al met een hbo thuisopleiding HBO Vertalen in de praktijk Duits! Een opleiding die past bij je denkniveau, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en goede begeleiding. Deze hbo opleiding is te koop vanaf €329,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Flexibele docenten.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In september 2022 goedkoop beginnen.

Overzicht thuisstudies HBO Vertalen in de praktijk Duits september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Vertalen in de praktijk Duits1 maanden€329,00Meer informatie
HBO Vertalen in de praktijk Duits op eigen tempo thuis volgen

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding HBO Vertalen in de praktijk Duits thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat er bij jou ook speelt, er is ontzettend veel mogelijk! Het is gewoon een kwestie van doen. De website thuisstudiezoeken.nl kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze plek check & vergelijk je een grote variëteit aan cursussen en beroepsopleidingendie passen bij jouw doelen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Taalvaardigheid en Vertalen? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie HBO Vertalen in de praktijk Duits(duaal of voltijd). Door deze hbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Dit gaat erg goed samen met je huidige baan, muzikale bezigheden en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Aan de slag gaan met een hbo opleiding HBO Vertalen in de praktijk Duits is zo gepiept. In het volgende stukje geven we hierop een korte toelichting:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Download de gratis studiegids of kies de optie voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben jij overtuigd? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je overal aan voldoet, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op de momenten dat je tijd hebt het lesmateriaal doornemen en opdrachten inleveren. Logischerwijs wordt je hierin begeleid door een erkende docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Hoeveel kost een HBO Vertalen in de praktijk Duits thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel van de documentatie bekijk je gewoon online, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een smartphone, tablet of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. In de regel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou kan helpen. De opleiding HBO Vertalen in de praktijk Duits kun je al volgen vanaf €329,00 via bijv. LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Veel volwassenen zien hun kansen in een zelfstudie. De flexibele manier van studeren en het enorme aanbod maakt het ook steeds gemakkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het niveau niet te hoog? In het gedeelte hieronder vind je de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige HBO Vertalen in de praktijk Duits thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hbo opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus HBO Vertalen in de praktijk Duits: studeren op de momenten wanneer het jou past. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms is dit optioneel). De hbo opleiding heeft een looptijd van ongeveer 1 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kun je het natuurlijk sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat verschilt per studie. Korte opleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ambieer je een HBO-studie of master? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Vaak is een toepasbare HBO Vertalen in de praktijk Duits vooropleiding een harde eis. Soms kan er worden gekozen voor een 21 plus examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis studiegids lees je extra info omtrent de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van opleiders als NCOI zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Op die manier weet je dat jouw behaalde diploma niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. LOI Hogeschool. Verder levert de instelling vaak een waardevol branchediploma als branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij korte cursussen en trainingen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze wijze kun je aantonen dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Verscheidene onderwijs-aanbieders bieden ook een HBO Vertalen in de praktijk Duits klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, meer individuele begeleiding en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder fijn: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De meeste opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Hier vind je snel alles wat je nodig hebt voor jouw hbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via jouw account is er een verzameling geplaatst van webinars, video’s, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefeningen, het lesmateriaal. Verder lever je hier opdrachten in, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-hbo-vertalen-in-de-praktijk-duits

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is sterk in opkomst. En er steeds meer aanbod. Van Inkscape en Illustrator tot HBO Bedrijfsprocessen en informatiesystemen, en nu dus ook de HBO Vertalen in de praktijk Duits zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen matcht met mijn privé situatie? In onderstaande paragraaf lees je over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Met persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Volledige HBO-bachelor en MBO-opleidingen tot korte beroepsgerichte cursussen
 3. NTI: Jij bepaalt waar, wanneer en in welk tempo je studeert.
 4. Laudius: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 5. Thuiscursus.nl: Gratis opleidingsbrochure
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

De thuisstudie HBO Vertalen in de praktijk Duits online volgen kan al vanaf €329,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze zaken kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Advies van de adviseur: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (september 2022). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een studie waar je kennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). We sommen dit nog even voor je op:

 • De opleiding is belangrijk voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De gemaakte studiekosten bedragen minimaal €250 (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een opleiding of cursus volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoezo? Jouw baas kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Daarbij zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een uitgebreide cursus via je werk volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Dikwijls mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Vertalen in de praktijk Duits. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Het korte HBO-programma Vertalen in de praktijk is een goede keuze voor beginnend vertalers die zich perfect willen voorbereiden op de beroepspraktijk.  In deze opleiding komen vertaalopdrachten aan bod waar iedere vertaler mee te maken krijgt. Daarnaast leer je werken met verschillende vertaaltools: een vaardigheid die vertaalbureaus zien als een grote pre.De opleiding HBO Vertalen in de praktijk – Duits geeft bovendien recht op 140 Permanente Educatie punten (PE-punten) voor het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv). Zo haal je in slechts twee maanden het verplichte aantal nascholingsuren voor vijf jaar. Het korte HBO-programma Vertalen in de praktijk Duits is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Vertaler Duits. Succesvolle afronding biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij doorstroming naar de volledige bachelor.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie