nti logo header
  • NTI
  • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
  • NHA
  • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
  • Laudius
  • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
  • Thuiscursus.nl
  • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
  • ICT Trainingen
  • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

3 tips voor een geslaagde carrièreswitch

Er zijn diverse drijfveren waarom iemand van baan wilt switchten. Door de crisis kan het zijn dat je bedrijf inkrimpt of de energie die je vroeger van je baan kreeg is verdwenen. Om er voor te zorgen dat je overstap soepel verloopt en jij niet teleurgesteld raakt zijn hier een paar tips.

1. Wat zou je willen?
Pak pen en papier een maak een lijstje van mogelijke banen en werkzaamheden die jou zou willen doen. Wees niet te kritisch schrijf op wat in je opkomt, als jij je eigen cadeau winkel wilt noteer dat. Als jij iets in rechten wilt gaan doen, terwijl je geen diploma hebt noteer dat ook. Ga er ‘open-minded’ in en ontdek welke werkzaamheden jou aandacht trekken. Als je dat lijstje hebt, ga op onderzoek uit. Heb een gesprekje met de eigenaar van de plaatselijke cadeau winkel. Zoek op Linkedin mensen met een bepaalde functie en kom via hen te weten wat de functie inhoud.

2. Waar ben je goed in?
Laat je ideeën voor de perfecte baan niet leiden door alleen naar het diploma te kijken die jij bezit. Kijk eens naar de dingen waar jij goed in bent en bekijk hoe je dat aan de banen kunt koppelen op je lijstje. Door je diploma als leidraad te kiezen beperk jij jezelf door alleen binnen je branche te kijken.  Als jij je aangeboren gaven en talenten weet. Dan kan je die kennis gebruiken door te brainstormen over banen die daar bij passen. Het klopt dat er tal van banen zijn waar jij een MBO of HBO diploma voor moet hebben. Ook dat is niet onbereikbaar. Zeg nou zelf zou je niet 3 of 4 jaar een thuisstudie willen volgen. Waardoor je meer dan 25 jaar in een sector kan werken die je weer voldoening geeft?

3. Is de baan echt zo leuk?
Er zijn banen waarbij je op eerste denkt, dat is iets dat ik wil! Echter, als je wat dieper graaft kom je erachter dat het helemaal niet zo’n droombaan is zoals jij denkt. Bijvoorbeeld gamedesign voor sommige jongens is dat echt een droombaan. Ze hebben het beeld dat helemaal je eigen spel kan maken. Terwijl in werkelijkheid je maar een heel klein onderdeeltje bezig bent van een spel, en het best eentonig kan zijn. De ideale baan die jij gevonden hebt lijkt misschien spannend en perfect. Maar praat eens met de mensen die de functie hebben, vraag hoe hun werkdag eruit ziet etc. En misschien kom je er dan achter dat het toch niet iets is dat bij jou past. Een goede manier om van carrière te veranderen is het volgen van een thuisstudie. Een geschikte studie voor thuis vind je op deze website. Kies zelf uit 1 van de categorieën om jouw ideale zelfstudie te vinden.

Plaats een reactie