nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

De voordelen van een thuisstudie

Wil je naast je werk een studie volgen, maar heb je geen zin of tijd om weer in de schoolbanken te belanden zoals vroeger? Dan is het volgen van een thuisstudie wellicht de oplossing voor jou. Een thuisstudie is een studie die je voor een groot deel zelfstandig in je eigen woning kan volgen, door op je eigen tempo te werken en alles per module of vak af te ronden. Hierbij ben je niet van andere studiegenoten afhankelijk, maar bepaal je je eigen werkwijze en tempo.

Er zijn vele verschillende soorten thuisstudies, die je kan volgen bij verschillende aanbieders. Bekende aanbieders van thuisstudies zijn NHA, LOI, OU en NTI. Naast een thuisstudie op MBO-, HBO- of Universitair niveau, kun je tevens kiezen voor een cursus, een vakopleiding en een hobby, zoals een lespakket over piano spelen.

5 redenen waarom jij een thuisstudie moet volgen

Het volgen van een thuisstudie heeft verschillende voordelen. Zoals al eerder vermeld, kun je bij het volgen van een thuisstudie je eigen tempo bepalen. Je bent niet afhankelijk van andere studiegenoten bij bijvoorbeeld projecten, maar bepaalt zelf wat je doet, hoe je dit doet en wanneer je dit doet. Daarnaast kun je gewoon thuis werken en hoef je niet naar school om te kunnen leren. Hierdoor heb je meer vrijheid tijdens het volgen van een studie. Een ander voordeel van een thuisstudie is dat het volgen van een thuisstudie goed op je CV staat. Iemand die naast een (fulltime) baan nog een thuisstudie volgt, wordt door werkgevers namelijk vaak gezien als gedisciplineerd en gemotiveerde werknemer. Tot slot is een thuisstudie vaak voordeliger dan een normale studie en mag je er zes jaar over doen, voor je geld moet betalen als langstudeerder.

 1. Het is eenvoudig te combineren met jouw huidige baan of een andere studie
 2. Het is veel goedkoper dan een opleiding op fysieke locatie
 3. Je kunt studeren in jouw eigen tempo. Je studeert zo snel of langzaal als jij wil
 4. je zit niet vast aan bepaalde startdata, je kunt beginnen wanneer jij wil
 5. In sommige gevallen wil de werkgever meebetalen aan jouw thuisstudie

In snel tempo een nieuwe taal leren

Een nieuwe taal leren voor je werk of voor in je vrije tijd hoeft niet moeilijk te zijn. Met de juiste voorbereidingen en het blijven oefenen van de lesstof kun je op een duurzame manier een taal leren te beheersen. Sommige talen kun je sneller leren omdat deze veel weg heeft van je huidige moedertaal. Als een nieuwe taal bij je eigen talenfamilie hoort zullen er veel woorden zijn die je makkelijk zult onthouden. Dus als je moedertaal Nederlands is zul je sneller Duits leren dan Spaans bijvoorbeeld. Maar zul je ook sneller Spaans leren dan bijvoorbeeld Russisch. De Spaanse taal is voor een deel gebaseerd op de Latijnse taal en zul je veel woorden herkennen, alhoewel niet alle woorden een op een hetzelfde zijn. Een taal leren hoeft dus niet per se heel moeilijk te zijn. Een nieuwe taal leren is ook handig als je beter begrepen wilt worden in je favoriete vakantieland.

Plaats een reactie