nti logo header
  • NTI
  • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
  • NHA
  • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
  • Laudius
  • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
  • Thuiscursus.nl
  • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
  • ICT Trainingen
  • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Een thuiscursus blind typen voor volwassenen

Tegenwoordig wordt er van iedereen verwacht dat ze met tien vingers kunnen typen, maar nog niet iedereen beheerst dit. Het is voor iedereen die regelmatig met de computer werkt een goede investering om blind te leren typen. Iedere keer wisselen tussen het kijken naar je scherm en toetsenbord kost je veel tijd, daarnaast is het ook nog eens slecht voor je nek. Vingertje voor vingertje typen duurt veel te lang, zelfs als je de letters al weet te vinden. Zo ben je al gauw uren langer bezig dan wanneer je wel blind kunt typen, met 10 vingers welteverstaan.

Hoe snel type jij?

Op internet zijn verschillende sites te vinden waarop je kunt testen hoe snel je kunt typen. De gemiddelde scores liggen rond de 70 woorden per minuut. Kom je lager uit, dan wordt het misschien eens tijd om wat extra tijd te steken in je type kunsten. Het is voornamelijk een kwestie van oefenen, oefenen en oefenen. Op het begin zal je er veel tijd in moeten steken, maar uiteindelijk zal je er veel profijt van hebben. Overweeg eens een typecursus.

Sneller leren typen, hoe doe ik dat?
Er zijn verschillende tactieken om je aanslagen per minuut sneller te verbeteren. Je natuurlijk de hele rij teksten over gaan typen, maar er zijn meer dingen waar je op kunt letten. De houding van je handen is bijvoorbeeld erg belangrijk. Je plaatst je vingers op de middelste rij, met je wijsvingers op de f en de j. Deze zijn meestal voorzien van een streepje wat je onder je vingertoppen voelt. Neem een ontspannen houding aan, en laat je armen op de tafel rusten.

Ga niet te gehaast liggen typen. Het risico op fouten wordt een stuk groter wanneer je sneller probeert te typen dan wat je eigenlijk aankan. Fouten corrigeren kost ook nog eens veel tijd, focus je dus op je eigen tempo en laat dit langzaam aan verbeteren. Een online typecursus volgens is ook een slimme keus.

Wanneer je dagelijks ongeveer een kwartiertje bezig bent met blind typen zal je al binnen een maand 40 tot 50 woorden per minuut kunnen typen. Misschien zelfs meer. Dagelijks blijven oefenen is de sleutel tot succes. Zo type je al gauw nauwkeuriger en bespaar je jezelf velen uren.

Een thuisstudie om nog sneller te typen

Wil jij nog sneller kunnen typen, om op die manier nog productiever te zijn? Er zijn verschillende typecursussen voor volwassenen. Deze helpen jou om op een snel tempo foutloos te typen. Er zijn verschillende cursussen en niveau’s en het is beslist niet duur.

Plaats een reactie