nti logo header
  • NTI
  • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
  • NHA
  • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
  • Laudius
  • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
  • Thuiscursus.nl
  • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
  • ICT Trainingen
  • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Is de opleiding bouwkundig tekenaar iets voor jou?

Bouwkundig tekenaar is een populaire opleiding en baan tegenwoordig, maar wat is het nou precies en welke opleidingen zijn er (die ik thuis kan volgen?) Daar wordt in dit artikel dieper op ingegaan zodat je precies weet of bouwkundig tekenaar iets voor jou is.

Een hbo thuisstudie

Met de Hbo-opleiding bouwkunde kun je opgeleid worden tot bouwkundig tekenaar. Maar je wordt nog veel breder opgeleid. Zo leer je tijdens de opleiding bouwkunde hoe je kantoren, woningen, scholen enzovoorts moet bouwen, inrichten en beheren. De opleiding duurt vier jaar en aan het eind van je opleiding kun je kiezen uit veel verschillende beroepen. Je kunt hierbij denken aan bouwkundig adviseur, projectleider, uitvoerder en uiteraard bouwkundig tekenaar.

Omgaan met het programma AutoCAD
Een bouwkundig tekenaar is iemand die tekeningen en schetsen maakt voor gebouwen en constructies. Waar voorheen dit voornamelijk met pen en potlood gebeurde, heeft de computer nu nagenoeg alles over genomen. De bouwtekeningen worden nu voornamelijk opgesteld in het programma ‘AutoCAD’ met dit programma kunnen de tekeningen digitaal gemaakt, verstuurd en geprint worden. Dit bespaart de bouwkundig tekenaar zeer veel tijd en is daarom een echte uitkomst.

Vacatures na het afronden van je opleiding

Als je op zoek bent naar een vacature bouwkundig tekenaar heb je een vrij ruime keus. Er staan op dit moment vrij veel vacatures open in uiteenlopende sectoren. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een bouwkundig tekenaar in de werktuigbouwkunde waarbij je voornamelijk technische tekeningen maakt van machines. Of je gaat solliciteren als werkvoorbereider en tekenaar in de bouw. Voor beide functies geldt dat je een afgeronde Hbo-opleiding moet hebben en ervaring met een tekenprogramma als AutoCAD of SolidWorks. Je hoeft voor deze functies niet altijd over zeer veel ervaring te beschikken. Vaak worden juist starters gevraagd om te solliciteren. Schrik dus niet af van de vacature, maar solliciteer juist altijd. Niet geschoten is immers altijd mis. Wacht dus niet langer en solliciteer direct om zo snel met je droombaan te beginnen.

Plaats een reactie