nti logo header
  • NTI
  • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
  • NHA
  • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
  • Laudius
  • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
  • Thuiscursus.nl
  • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
  • ICT Trainingen
  • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Verschil tussen een thuisopleiding of thuiscursus

Een opleiding kan je associëren met het MBO, HBO of universiteit. Je ontvangt een diploma waaruit je werkgever kan opmaken dat jij bekwaam genoeg bent om in een bepaalt vakgebied te werken. Bijvoorbeeld je doet een HBO thuisstudie CE, Commerciële Economie. Dan kan jij bijvoorbeeld werken bij een reclamebureau, bij een (markt)onderzoeksbureau of je kunt salesfunctie uitoefenen. Bij een opleiding doe jij brede kennis op in een bepaald vakgebied. Een opleiding heeft over het algemeen wel een langere doorlooptijd dan een training of cursus en de studiedruk is een stuk groter.

Een cursus

Je doet een cursus om je in een in een bepaalt vakgebied te verdiepen en meer kennis op te doen. Als jij een Commerciële Economie opleiding doet, omdat jij je met sales wilt bezighouden. Dan zou je een cursus onderhandelen kunnen doen. Wanneer je een cursus volgt ben je over het algemeen sneller klaar dan een opleiding. En doe je extra kennis op bij een onderwerp dat jou interesseert of waar jij nog meer kennis van wilt vernemen.

Thuiscursus

Een thuiscursus volgen is dus erg aantrekkelijk als jij al in een vakgebied werkzaam bent en er beter in wilt worden. Of een hobby op een wat professionelere manier wilt uitoefenen, zoals fotoshoppen.

Wat moet ik volgen, een thuiscursus of opleiding?
Dat is lastig te zeggen dat ligt aan de situatie. Als jij in een totaal andere branche wil werken kan een opleiding interessanter zijn, omdat je dan bredere kennis krijgt binnen het vakgebied waar je wilt gaan werken. Als jij van plan bent om in de zelfde branche te werken als waar je nu werkt en je hebt alleen een middelbare school of een MBO diploma. Dan moet jij jezelf de vraag stellen in welk opzicht een HBO opleiding van toegevoegde waarde is.

Werken en leren
Als jij steeds met werkervaring binnen het bedrijf gestegen bent, kan een cursus interessanter zijn omdat je dan een bepaalt aspect kan verbeteren. Aan de andere kant als jij op den duur bij een ander bedrijf wilt werken moet jij je afvragen of je werkervaring alleen voldoende is om daar aangenomen. Het kan daarom geen kwaad om informatie in te winnen bij het bedrijf waar je nu zit en/of het toekomstige bedrijf. Om inzicht te krijgen in de vervolgstappen die jij neemt om door te groeien. Als de voorkeur uitgaat van gespecialiseerde mensen dan is een cursus interessant. Kan de functie alleen bekleedt worden door iemand met een HBO opleiding dan kan je daarvoor een thuisstudie volgen.

Plaats een reactie