nti logo header
  • NTI
  • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
  • NHA
  • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
  • Laudius
  • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
  • Thuiscursus.nl
  • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
  • ICT Trainingen
  • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Waarom een cursus boekhouden volgen als ZZP’er?

Het is voor veel ondernemers een moeilijke keuze om te maken, de boekhouding uitbesteden of toch zelf blijven doen. Voor elke onderneming zal de situatie ook anders zijn, door met name het verschil in het aantal personeelsleden. Ook moet er een goede basis gelegd worden voor de belastingaangiften. Wanneer de administratie niet volledig is, niet binnen een redelijke termijn te controleren is of je de administratie niet lang genoeg bewaard hebt, kan dat flinke boetes van de belastingdienst als gevolg hebben. Daarom kan het volgen van een cursus basiskennis boekhouden goed zijn voor de vaardigheden. Er is nog een reden waarom een goed georganiseerde administratie belangrijk is. Het geeft namelijk een goed overzicht van hoe jouw bedrijf er voor staat. Als je de inkomsten en uitgaven op een rij zet kan je in één oogopslag zien of het betalingsgedrag van klanten goed is.

Zelf boekhouden of het voor je laten doen?

Het is prettig om zelf een overzicht te houden, zodat je ziet wat er gebeurd binnen het bedrijf en je daar op in kunt spelen. Het ligt vooral aan de grootte van je bedrijf. Als zzp’er heb je bijvoorbeeld weinig inkoop. Zo is de uitgaande administratie maar een paar facturen per maand. Maar bij een ander soort bedrijf zoals een schildersbedrijf zal je veel materiaalinkoop hebben en op veel verschillende adressen werken. Dan wordt de administratie al ingewikkelder.

Basiskennis boekhouden voor iedereen

Daarom is er de cursus basiskennis boekhouden. Zo kan de ondernemer zelf zijn eigen kennis bijspijkeren en vervolgens goed omgaan met de administratie. Het zijn efficiënte en eenvoudige boekhoudtechnieken die jij jezelf eigen maakt. De BKB ofwel basiskennis boekhouden is een zeer interessante opleiding voor iedereen die met de boekhouding wil werken of veel met boekhouding te maken heeft. De inhoud van Basiskennis boekhouden bestaat uit het journaliseren, het bijwerken van grootboekrekeningen, het werken met AccountView, presenteren en rapporteren, kennis van belastingen, kennis van sociale verzekeringen, kennis van ondernemingsvormen, kennis van E-bankieren en ten slotte de theorie boekhouden. Het diploma boekhouden kan binnen 3 maanden gehaald worden al vanaf 1 avond of ochtend per week. En nog een voordeel voor ondernemers, de fiscus betaald mee aan de opleiding!

Plaats een reactie