nti logo header
  • NTI
  • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
  • NHA
  • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
  • Laudius
  • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
  • Thuiscursus.nl
  • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
  • ICT Trainingen
  • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Een cursus Spaans volgen, iets voor jou?

Er wordt vaak gezegd dat dé wereldtaal Engels is. Dit is niet waar. Spaans is de wereldtaal. En wat is dan mooier dan het volgen van een cursus Spaans?

Spaans wordt in zeer veel continenten gesproken. Deels in Europa, in Spanje logischerwijs, maar ook in Latijns-Amerika. Na Chinees is het de meest gesproken taal ter wereld. Ongeveer 600 miljoen mensen spreken Spaans.

Uitspraak van het Spaans
De uitspraak van de Spaanse taal is erg lastig voor Nederlanders. Sommige letters worden namelijk niet uitgesproken door mensen die Spaans spreken. Het woord trabajo (werk) wordt uitgesproken als ‘trabago’. De letter J wordt in de Spaanse taal als een G uitgesproken. Zo zijn er nog veel meer verschillen ten opzichte van bijvoorbeeld de Nederlandse taal. Om deze verschillen goed onder de knie te krijgen, is een cursus een ideale mogelijkheid.

Grammatica
Allereerst wordt er begonnen met de grammatica. De grammatica van de Spaanse taal kan erg lastig zijn voor Nederlanders en dit vergt dus veel tijd en moeite. Zo begint een vragende zin in het Spaans altijd met een omgekeerd vraagteken. De zin ‘hoe oud ben je?’ ziet er in het Spaans zo uit: ¿Cuántos años tiene usted?

Op een cursus Spaans komen al deze dingen naar boven. Op het moment dat de grammatica bekend is, is het belangrijk om aan de woordenschat te werken. Dit is dus bij een cursus Spaans ook vaak het tweede gedeelte. Om mooie zinnen te kunnen bouwen, is het nodig om een groot vocabulaire te hebben.

Op het moment dat de grammatica bekend is en de woordenschat tot een acceptabel niveau is gekomen, is het tijd om aan de uitspraak te werken. De Spaanse taal is lastig om uit te spreken. De tongval is heel anders dan bij de westerse talen als bijvoorbeeld Nederlands of Duits. Dit is enkel en alleen te leren door heel veel te praten. Dit zal in de cursus Spaans dan ook vaak gebeuren. Tot slot wordt er nog geoefend met het schrijven van Spaans. Dit moet geen probleem zijn als voorgaande onderdelen goed zijn afgelegd.

Plaats een reactie