nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Opleidingen en cursussen Drenthe

Van start gaan met een populaire opleiding of cursus in Drenthe? Een officiële beroepsopleiding zoals bijvoorbeeld Medewerker debiteurenadministratie, Associate degree Logistics management of anderzijds een korte cursus als Medewerker administratiekantoor? Studeren in Drenthe kan zoals jij dat wil. Op deze website tref je bruikbare details.

 • Je opleiding halen in Drenthe is voor iedereen mogelijk.
 • Wat te denken van HBO Auditing & MBO Freelance IT-support specialist.
 • Zoek je een nieuwe hobby of manier om vrije tijd te besteden? Dan kun je gaan voor praktijkgerichte cursussen en workshops als Time management.
 • Een druk leven? Overweeg eens een speciale thuisopleiding.
 • Een studie als Planner Wegtransport rond je volledig vanuit huis af via een aanbieder als NTI.
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Trainingen en workshops in Drenthe

Wil jij specifieke dingen leren zoals bijv. de Turkse taal, Eigen Boek Uitgeven of Pedagogiek (Inleiding). Of wil jij werken aan een andere hobby? We hebben allemaal baat bij nieuwe vaardigheden. In de regio van de gemeente Drenthe tref je cursussen in tal van branches. Van Didactische ondersteuning tot Zakelijk schrijven, en van Basisopleiding Onderwijsassistent tot aan HBO Professional English. Met een avondcursus in Drenthe kan jij sprongen maken in relevante kennis. De energie die je uit je hobby haalt wordt alleen maar meer.

Belangrijkste voordelen van een workshop of cursus op locatie:

 • Binnen no-time nieuwe dingen leren.
 • Cursusgelden zakelijk financieel aftrekbaar.
 • Slechts beperkte extra druk op jouw gezinsleven.
 • Op een leuke manier in contact komen met andere cursisten.

Bekijk alle opties in Aa en Hunze, Assen, Bedum, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Ooststellingwerf, Tynaarlo, Westerveld.

Praktische informatie (FAQ) over studeren in Drenthe

Wat zijn de tarieven voor een studie in Drenthe?
De tarieven voor de cursussen zijn ontzettend divers. Een opleiding is er al vanaf €85 (met toetsing). Een volledige MBO of HBO opleidingstraject kost al gauw tussen de €4000 tot €6600. Daarbovenop komen nog reiskosten, stage en andere studiematerialen zoals boeken of apparatuur. Je studie goedkoop afronden? Met een thuisstudie haal je hetzelfde diploma tegen een lagere prijs.

Hoe zit het met studiefinanciering?
In de situatie waarbij je deelneemt aan een opleiding op MBO, HBO en WO niveau, kun je gebruik maken van een aantrekkelijke DUO-lening en heb je mogelijk recht op een OV-kaart. Heb jij financieel extra hulp nodig? In uitzonderlijke gevallen is de aanvullende studiebeurs te overwegen. De basisbeurs is al een aantal jaren niet meer van kracht.

Is er een goedkope studentenlening?
Als student mag je in de regel een bedrag van rond de €1.000 bijlenen. De lening aanvragen geschiedt bij mijn DUO. Belangrijk: je begint direct met rente betalen. 2 jaar na afronding van jouw opleiding moet je beginnen met aflossen. Je hebt 35 jaar de tijd om de lening af te lossen.

Hoe verschillend zijn HBO, MBO en WO opleidingen?
Nadat je het voortgezet onderwijs met succes hebt afgerond kiezen veel jongeren voor een MBO of HBO vervolgopleiding, waarbij je rekening houdt met jouw diploma en wensen. De meeste VMBO-leerlingen vaan voor het MBO. Leerlingen van de HAVO stromen door naar het HBO. Studenten die van het VWO komen gaan vaak voor een studie op universitair niveau. Heb jij liever een hele praktische studie? Dan kun je kiezen voor een BBL of BOL opleiding.

Wat is een goede (online) muziekschool in Drenthe?
Wil jij graag muzieklessen volgen? Muziekdocenten zijn er in Nederland erg veel. Je kunt relatief gemakkelijk online instrumenten leren spelen zoals gitaar, bas, keyboard, piano, trompet en ook saxofoon, dwarsfluit, cello, mondharmonica, trombone. In de streek van Drenthe kan je vaak terecht voor een proefles bij muziekscholen.

Wat zijn de verschillen tussen voltijd en deeltijd studies?
Mede op basis van de training, jouw gezin en baan heb je 2 opties: een voltijd traject of een duale studie. Duaal studeren biedt een aantal mogelijkheden. Zodoende kan je naast je andere bezigheden jezelf ontwikkelen en nog waardevoller zijn voor je werkgever.

Wat is een bouwopleiding?
Allerlei (bouw) bedrijven in Drenthe zoeken continue naar nieuwe medewerkers. Voornamelijk deze diploma’s worden veel gevraagd: stukadoor, metselaar, tegelzetter, elektricien, loodgieter, timmerman & stoffeerder, werkvoorbereider, glaszetter, machinist, schilder. Studies met (betaald) werken en leren worden in heel Nederland klassikaal aangeboden.