nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Security in systemen en netwerken

De mbo cursus Security in systemen en netwerken digitaal volgen? Middels onze thuisstudie-vergelijker vind je talloze thuisstudies en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein ICT. Een nieuwe stap in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of wellicht toe aan volledig iets nieuws? Ga direct van start en vergelijk gemakkelijk kwalitatieve opleidingen en thuisstudies van Hollandse onderwijsinstellingen als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een mbo thuiscursus Security in systemen en netwerken! Studeren in jouw eigen tempo, het meest actuele lesmateriaal, en de beste docenten. Deze mbo cursus kan jij volgen vanaf €534,00 bij LOI.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Praktijkgericht studeren.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In juli 2024 scherpe kortingen.

Alle thuisstudies Security in systemen en netwerken juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOISecurity in systemen en netwerken6 maanden€534,00Meer informatie
Security in systemen en netwerken op eigen tempo thuis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Security in systemen en netwerken op eigen tempo vanuit huis volgen

Zoek je een andere baan? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er is ontzettend veel mogelijk! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze website is in ieder geval een goed startpunt. Op deze website vind je honderden thuisstudies, taal- en hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Verder groeien binnen het domein ICT? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Security in systemen en netwerken(duaal of voltijd). Door deze mbo cursus verdiep jij je volledig in het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Het is goed te doen samen met dagelijkse werkzaamheden, vrijwilligerswerk en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Starten met een mbo cursus Security in systemen en netwerken is online snel te regelen. Hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alle gegevens compleet zijn ontvang je het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het traject gaat nu van start: waar en wanneer jij wilt de lesstof erbij pakken en klassikaal onderwijs volgen. Vanzelf wordt je geholpen door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Alles afgerond? Dan ontvang je een certificaat of diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de huidige kosten van een Security in systemen en netwerken thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online mbo thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Wat daar de reden voor is? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel van de documentatie check je simpelweg digitaal met een computer, laptop, tablet of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. In de regel is er een coach of begeleider die jou kan helpen. De opleiding Security in systemen en netwerken kan men aanschaffen vanaf €534,00 via het instituut LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De lesstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Binnen no-time een echte opleiding starten

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Steeds meer jongeren geven de voorkeur aan een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het enorme aanbod zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan ik zomaar beginnen, en is deze opleiding wel geschikt? Hieronder behandelen we de vragen die we het meest horen over zelfstandige Security in systemen en netwerken thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn mbo cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Security in systemen en netwerken: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je dikwijls binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Niet veel later krijg je de hele studiemap ook thuis (dit verschilt per opleiding). De mbo cursus kun je afronden zo’n 6 maanden. Als je veel tijd hebt kan het soms nog een stuk sneller. Onverwachte drukte? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit varieert per studie en opleider. (Hobby)cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Wil je je aanmelden voor een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In sommige gevallen is een dergelijke Security in systemen en netwerken vooropleiding een voorwaarde. Echter kan het ook gaan om een 18+ toets of op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis brochure check je extra info inzake de toelatingseisen van deze mbo cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsaanbieders zoals Fontys zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Je mag er dan op vertrouwen dat deze afstandopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Team Academy. Mogelijk krijgen deelnemers soms een echt branchediploma als NIMA. Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zo laat jij zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Verschillende aanbieders geven ook een Security in systemen en netwerken klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, de goede en individuele ondersteuning en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder prettig: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De erkende opleiders werken met een online leeromgeving. Via dit systeem vind je de noodzakelijke software en documentatie voor je mbo cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Met jouw online lesomgeving vind je onder andere praktijkvoorbeelden, oefenexamens, het lesmateriaal, oefeningen, webinars, geluidsbestanden. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-beroepsopleiding-security-in-systemen-en-netwerken

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Je kunt vrijwel alles online studeren. Van Stresscoach tot een opleiding als Engels Zakelijk Schrijven, en uiteraard ook de Security in systemen en netwerken zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen in lijn is met mijn ambities? Bijgaand vind je de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: De beste prijs-kwaliteitverhouding
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Prettige digitale leeromgeving
 4. Laudius: Topdocenten met jarenlange ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Hoge slagingskansen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een professionele thuisstudie Security in systemen en netwerken online volgen kan al vanaf €534,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze posten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Opgelet: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een opleidingdie relevant is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisopleiding draagt direct bij aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De gemaakte studiekosten zijn minimaal €250,00 (per 52 weken) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De reden hiervoor? Jouw bedrijf heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Tevens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via je werk beginnen is dus voor beide partijen interessant. Bij veel bedrijven mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Security in systemen en netwerken. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

We doen steeds meer via de computer. Cybersecurity wordt dan ook steeds belangrijker. Het is dus niet zo vreemd dat IT-professionals met gedegen kennis van cybersecurity zeer gewild zijn op de arbeidsmarkt. De cursus Security in systemen en netwerken brengt je kennis van beveiliging in korte tijd op een hoger niveau. Een waardevolle toevoeging op je cv! Deze cursus omvat twee keuzedelen uit de MBO-opleidingen ICT-beheerder en Netwerk- en mediabeheerder. De cursus gaat in op afwijkingen in het beleid, kwetsbaarheden en bedreigingen. Je leert deze signaleren en de risico’s voor systemen en netwerken evalueren. Op grond hiervan kun je voorstellen doen voor beveiligingsmaatregelen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie