loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie Antiek en Oude Kunst

De hobby cursus Antiek en Oude Kunst op je eigen tempo vanuit huis volgen? Geholpen door deze thuisstudie vergelijker vind je uitgebreide info over de meest interessante thuisopleidingen en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Persoonlijke ontwikkeling. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of simpelweg een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Ga direct van start en vergelijk meteen populaire thuiscursussen en studies van Nederlandse afstandsopleiders als NCOI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een hobby thuiscursus Antiek en Oude Kunst! Een passende opleiding voor iedereen, een prettige online leeromgeving, en fantastische praktijkdocenten. Deze hobby cursus is beschikbaar vanaf €209,00 via NHA.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Volop feedback van je docent.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In oktober 2020 voordelig geprijsd.

Vergelijking van thuisstudies Antiek en Oude Kunst oktober 2020

AanbiederStudienaamKostenTijdsduurInschrijflink
NHAAntiek en Oude Kunst16 maanden€209,00Meer informatie
Antiek en Oude Kunst zelf thuis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding Antiek en Oude Kunst voordelig vanuit huis volgen

Zoek je een andere baan? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat er bij jou ook speelt, voor ons allemaal is er een uitdaging. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze thuisstudie-vergelijker is in ieder geval een goed startpunt. Hier check & vergelijk je een scala aan studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Persoonlijke ontwikkeling? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Antiek en Oude Kunst(duaal of voltijd). Binnen deze hobby cursus verdiep jij je volledig in het vak, zonder strakke deadlines. Jij kan studeren op deze manier combineren met je werk, andere interesses en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Het deelnemen aan een hobby cursus Antiek en Oude Kunst is online snel te regelen. In onderstaand schema van onze studie-specialisten zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of neem direct een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op zelfgekozen momenten de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens maken. Uiteraard wordt je ondersteund door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele prijzen Antiek en Oude Kunst thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online hobby thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom zijn de kosten zo laag? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. De meeste lesstof kun je digitaal raadplegen op jouw tablet, smartphone of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Natuurlijk is er een coach of begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Antiek en Oude Kunst is er nu al vanaf €209,00 via bijvoorbeeld NHA. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een professionele mentor van NHA.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot aantal Nederlanders kiezen voor een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn ambities? In het gedeelte hieronder besteden we aandacht aan de meest gestelde vragen over zelfstandige Antiek en Oude Kunst thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de hobby cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Antiek en Oude Kunst: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je vaak al binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Kort daarna krijg je de hele studiemap ook thuis (soms is dit optioneel). De hobby cursus is vaak af te ronden in zo’n 16 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kun je het natuurlijk sneller afronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en trainingen zijn doorgaans voor iedereen. Heb je interesse in een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In sommige gevallen is een bepaalde Antiek en Oude Kunst vooropleiding een harde eis. Soms kan er worden gekozen voor een 18+ examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de gratis brochure vind je ruime info met betrekking tot toelatingseisen van deze hobby cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van onderwijsinstellingen zoals bijvoorbeeld Laudius zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Op die manier weet je dat deze opleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Gilde Opleidingen. Daarbij ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een serieus branchediploma zoals fitness trainer A. Bij een deel van de (hobby)cursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma laat jij zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Diverse instanties faciliteren ook een Antiek en Oude Kunst klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: meer contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en extra uitleg voor toetsen en examens. Er zijn ook nadelen: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De erkende opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via dit systeem check je alles voor jouw hobby cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In jouw online omgeving zoek je ook naar oefenexamens, oefeningen, het lesmateriaal, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, video’s. Verder lever je hier opdrachten in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-antiek-en-oude-kunst

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2020

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Bijvoorbeeld HBO Inleiding Voeding en diëtetiek tot een studie als Kinderyoga, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Antiek en Oude Kunst zelfcursus. Welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn privé situatie? In het volgende hoofdstuk beschrijven we kort de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: Prettige digitale leeromgeving
 3. NTI: Eerst studie proberen met een proefles
 4. Laudius: Gemiddelde score 8,6
 5. NHBO: Gemakkelijk online inschrijven
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een echte thuisstudie Antiek en Oude Kunst online versneld volgen doe je vanaf €209,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze posten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Advies van de adviseur: er zijn wel strenge voorwaarden (oktober 2020). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een volwaardige opleiding die belangrijk is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De belangrijkste details:

 • De thuisstudie draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het betreft een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van NHA.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten zijn ten minste €250,00 (p/jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een opleiding of cursus volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoezo? Jouw werkgever plukt ook de vruchten van jouw kennis. Tevens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via de werkgever doen is dus voor jullie beide relevant. Steeds vaker mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Antiek en Oude Kunst. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Reis door de eeuwen met de cursus Antiek en Oude Kunst Gek op musea, oude steden, kunst- en antiekbeurzen en het programma Tussen Kunst en Kitsch? Dan wil je vast weten wat de achtergronden zijn van kunstvoorwerpen en gebouwen. Met de cursus Antiek en Oude Kunst maak je uitgebreid kennis met deze inspirerende wereld. Tijdens deze antiek cursus doorloop je alle perioden van de prehistorie tot aan het jaar 1900. Naast de machtige culturen van de Egyptenaren, Grieken en Romeinen komen ook de gotiek, Renaissance, barok, neo-classicisme en jugendstil uitgebreid aan bod. Een andere kijk op de omgeving De cursus Antiek en Oude Kunst is vooral een praktische cursus. Dit betekent dat je alle opgedane kennis direct in de praktijk brengt. Je maakt kennis met verschillende bouwstijlen en de geschiedenis van de architectuur. Al snel herken je tijdens stadswandelingen welk gebouw uit welke periode stamt. Dat kan natuurlijk in Nederland, maar ook in het buitenland, bijvoorbeeld tijdens een citytrip in Europa of een verre vakantiebestemming. Oude tijden herleven De cursus besteedt ook aandacht aan de achtergrond van kunstwerken. Zo leer je wat de relatie is tussen denkbeelden, rituelen, gebruiken en kunstuitingen in verschillende tijdperken en leer je in de cursus antiek herkennen. Na een tijdje plaats je moeiteloos een kunststroming in een tijdsbeeld. Kunstvoorwerpen komen echt?tot leven? en krijgen een extra betekenis.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie