loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie Art Director

De cursus Art Director digitaal volgen? Geholpen door deze thuisstudie vergelijker vind je erkende thuiscursussen en opleidingen in het vakgebied van Opleiding. Streef je naar een carrièreboost? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of meer een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Bekijk en vergelijken simpel en snel tientallen relevante studies en thuiscursussen van toonaangevende afstandsopleiders als Fontys en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Art Director! Een opleiding die past bij je denkniveau, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en goede begeleiding. Deze cursus kan jij volgen vanaf €989,00 via o.a. LAUDIUS.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Zeer goede begeleiding.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In oktober 2020 met introductie-aanbieding.

Overzicht met thuisstudies Art Director oktober 2020

AanbiederStudienaamKostenTijdsduurInschrijflink
LAUDIUSArt Director12 maanden€989,00Meer informatie
Art Director thuis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding Art Director online thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, voor ons allemaal is er een uitdaging. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze website helpt met het vinden van de juiste studie. Op deze website check & vergelijk je een grote variëteit aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Opleiding? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Art Director(duaal of voltijd). Door deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Dit gaat erg goed samen met werk of een andere opleiding, hobby’s en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Inschrijven voor een cursus Art Director is niet moeilijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of vraag een gratis proefles aan om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als jij alles volledig hebt ingevuld worden de lesmaterialen naar je verstuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: waar en wanneer jij wilt het lesmateriaal doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Bij alle opleiders wordt je hierin begeleid door een persoonlijke docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Hoeveel kost een Art Director thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe komt dit? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel informatie check je simpelweg digitaal, bijvoorbeeld op jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Vaak bieden ze een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding Art Director is er nu al vanaf €989,00 via o.a. LAUDIUS. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De lesstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vast aanspreekpunt van LAUDIUS.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Met diploma / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groot aantal Hollanders kiezen voor een studie aan huis. De flexibele manier van studeren en het grote aanbod aan opleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het niveau niet te hoog? In het volgende gedeelte behandelen we enkele prangende vragen rondom zelfstandige Art Director thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Art Director: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Een paar dagen later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (niet verplicht bij alle studies). De cursus is vaak af te ronden in ongeveer 12 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het een stuk sneller. Lukt het niet in deze periode? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Heb je interesse in een HBO-studie of master? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Vaak is een bepaalde Art Director vooropleiding een voorwaarde. Soms kan er worden gekozen voor een 18+ toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de opleidingspagina tref je aanvullende informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van aanbieders zoals bijvoorbeeld Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit betekent dat deze thuisopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Roc’s. Tevens ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een speciaal branchediploma zoals NIMA. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze wijze laat jij zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Diverse onderwijsinstellingen verstrekken ook een Art Director klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer contactmomenten met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en de examenhulp (bespreken van de vragen). Het minpunt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden een online leeromgeving. In dat portaal tref je de belangrijke documenten voor jouw cursus en kan je overleggen met de docent. In jouw online omgeving zoek je ook naar video’s, praktijkvoorbeelden, webinars, oefenexamens, oefeningen, geluidsbestanden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-art-director

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2020

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Je kunt vrijwel alles online studeren. Denk aan Patroontekenen tot en met Omgaan met agressie, en uiteraard ook de Art Director zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling rijmt met mijn situatie? In het volgende hoofdstuk vind je de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef
 2. LOI: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 3. NTI: Hulp bij het kiezen van een studie
 4. Laudius: Studeren in je eigen tempo
 5. NHBO: Topdocenten uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Naast je baan een thuisstudie Art Director online volgen kan al vanaf €989,00. Maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De volgende zaken mag je aftrekken:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Houd er rekening mee: er gelden strenge regels (oktober 2020). Het betreft uitsluitend kosten voor een volwaardige opleiding die belangrijk is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De belangrijkste details:

 • De opleiding is relevant voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LAUDIUS.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • Jouw totale kosten komen minimaal uit op €250 (jaarlijks) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Waarom? Het bedrijf waar je werkt kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Ook kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een uitgebreide cursus via jouw bedrijf volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Standaard kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Art Director. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Om originele campagnes te kunnen bedenken is het bezitten van een portie creativiteit niet voldoende. Om de vertaalslag tussen de bedrijfsstrategie van een klant en een goede campagne te kunnen maken dien je te beschikken over een degelijke kennis van marketing-communicatie. In deze breed opgezette cursus doet u alle kennis op waarover een moderne Art Director dient te beschikken.

LAUDIUS opleidingsinformatie
LAUDIUS Opleidingen

Plaats een reactie