loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Artist Manager

De cursus Artist Manager comfortabel vanuit huis volgen? Via Thuisstudiezoeken.nl lees je alles over talloze thuisstudies, cursussen en trainingen in de categorie Opleiding. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of wellicht iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Doorzoek en vergelijk moeiteloos kwalitatieve thuiscursussen en studies van respectabele instellingen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en start vandaag nog met jouw thuiscursus Artist Manager! Zelf je studietempo bepalen, up-to-date lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze cursus kan jij volgen vanaf €449,00 bij een erkende aanbieder als LAUDIUS.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Online account met studieplanning.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In oktober 2022 scherpe tarieven.

Opleiders thuisstudie Artist Manager oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LAUDIUSArtist Manager9 maanden€449,00Meer informatie
Artist Manager digitaal vanuit huis

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Artist Manager op afstand volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe jouw situatie er ook uitziet, de mogelijkheden zijn enorm! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! De website thuisstudiezoeken.nl is in ieder geval een goed startpunt. Met onze vergelijker check je ontzettend veel studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Opleiding? Een goede optie is de online thuisstudie Artist Manager(duaal of voltijd). Door deze cursus doe je belangrijke kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast dagelijkse werkzaamheden, buitenschoolse activiteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Van start gaan met een cursus Artist Manager gaat erg gemakkelijk. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of vraag een gratis proefles aan om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alle gegevens compleet zijn krijg je direct de benodigde lesmaterialen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: zelf je studietijd indelen en het lesmateriaal doornemen en examens doen of projecten uploaden. Vanzelfsprekend wordt je ondersteund door een vaste docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je het (branche)diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat is de prijs van een Artist Manager thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal open je gewoon via internet met jouw computer, iPad of smartphone. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Vanzelfsprekend zijn er persoonlijke mentoren en coaches voor ondersteuning en advies. De opleiding Artist Manager kun je al volgen vanaf €449,00 bij o.a. LAUDIUS. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De lesstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een professionele mentor van LAUDIUS.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Veel Hollanders zien hun kansen in een zelfstudie. De vrijheid en de uitgebreide database met cursussen maakt het alleen maar leuker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? Onderstaand vind je de vragen die we het meest horen over zelfstandige Artist Manager thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Artist Manager: je kan elke week starten met deze opleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling krijg je doorgaans à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus kun je afronden gemiddeld 9 maanden. In de praktijk kan het soms nog een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit varieert per studie en opleider. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn er in principe voor iedereen. Ambieer je een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Vaak is een relevante Artist Manager vooropleiding een voorwaarde. Echter kan het ook gaan om een 21-plus toets of een ECV-certificaat. In de beschrijving van de opleiding achterhaal je ruime info inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van bedrijven als bijv. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze diploma’s op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als SOD Next. Mogelijk krijgen deelnemers soms een waardevol branchediploma als NEVI. Bij afronding van een kortlopende cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zodoende maak jij kenbaar dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Diverse instanties hebben ook een Artist Manager klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Wat minder positief is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Standaard is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders werken met een online leeromgeving. Online check je de belangrijke documenten voor jouw cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In dit systeem vind je onder andere video’s, webinars, oefenexamens, het lesmateriaal, oefeningen, geluidsbestanden. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-artist-manager

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren is enorm populair. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Denk aan Bouwprojectmanagement tot een studie als HBO Bestuurlijke informatievoorziening, en sinds kort dus ook de Artist Manager zelfcursus. Welke onderwijsinstelling matcht met mijn ambities? In het volgende hoofdstuk beschrijven we kort de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: 50% korting op het lesgeld
 2. LOI: Binnen een jaar een waardevol HBO-diploma
 3. NTI: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 4. Laudius: Unieke premium card
 5. Thuiscursus.nl: Examen afleggen is inbegrepen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een thuisstudie Artist Manager online versneld volgen kan voor een bedrag van €449,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Lesmaterialen en lesgeld zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De volgende onderdelen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Opmerking: niet elke studie komt in aanmerking (oktober 2022). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een volwaardige opleiding die gericht is op de baan van je toekomst (of huidige werk). Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisopleiding een meerwaarde is voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LAUDIUS.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250,00 (p/jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Wat is daarvan de reden? Het bedrijf waar je werkt kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarbij zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een relevante opleiding via jouw werkgever afronden is dus voor jullie beide relevant. Soms stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Artist Manager. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Kun je mensen in je omgeving enthousiasmeren voor jouw favoriete muziek? Organiseer je graag bandjesavonden in de lokale kroeg? Denk je een hit te herkennen? Bent je een muziekfreak die ook in de zakelijke kant van muziek geïnteresseerd is en wil je graag artiesten helpen om succesvol te worden? Deze cursus helpt je om succesvol aan de slag te gaan in de muziek-industrie.

LAUDIUS opleidingsinformatie
LAUDIUS Opleidingen

Plaats een reactie