nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basiskennis Biologie

De cursus Basiskennis Biologie flexibel en snel thuis volgen? Met deze thuisstudie vergelijker kom je in aanraking met talloze thuisstudies, cursussen en trainingen waarmee jij verder komt binnen het domein Opleiding. Streef je naar een carrièreboost? Wil je voor jezelf iets starten? Of misschien een cursus om je kennis te verbreden? Doorzoek en vergelijk moeiteloos populaire studies en thuiscursussen van Nederlandse opleiders als NCOI en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Basiskennis Biologie! Studeren op je eigen tempo, een gratis proefles volgen, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus is beschikbaar vanaf €299,00 bij onder andere LAUDIUS.

 • Goed te combineren met werk.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Volop feedback van je docent.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In juni 2024 aantrekkelijke acties.

Overzicht met thuisstudies Basiskennis Biologie juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LAUDIUSBasiskennis Biologie4 maanden€299,00Meer informatie
Basiskennis Biologie thuis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Basiskennis Biologie online thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat jouw niveau ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Maar je moet wel ergens beginnen. Deze website kan jou hierbij helpen. Met behulp van onze website check je een ruim aanbod opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Opleiding? Een goede optie is de online thuisstudie Basiskennis Biologie(duaal of voltijd). In deze cursus doe je belangrijke kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Je kunt het prima combineren met jouw huidige werk, culturele activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Inschrijven voor een cursus Basiskennis Biologie regel je razendsnel online. Door middel van het stappenplan hieronder gaan we er verder op in:

 1. Selecteer de gewenste opleider en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of neem direct een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op eigen tempo je lesstof bestuderen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Vanzelf heb je regelmatig contact met een erkende docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je het (branche)diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele kosten Basiskennis Biologie thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe komt dit? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel informatie bekijk je gewoon online met een computer, laptop, tablet of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vaak bestaat er een mentor of coach die jou door het traject helpen. De opleiding Basiskennis Biologie is er al vanaf €299,00 bij bijvoorbeeld LAUDIUS. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een persoonlijke begeleider van LAUDIUS.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groot deel van de volwassenen kiezen voor een studie aan huis. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het enorme aanbod zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn ambities? In de volgende paragraaf lees je de vragen die we het meest horen over zelfstandige Basiskennis Biologie thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Basiskennis Biologie: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je dikwijls dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus heeft een looptijd van om en nabij de 4 maanden. Dikwijls bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Onverwachte drukte? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dat verschilt per studie. Korte opleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Gaat het om een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Soms is een bepaalde Basiskennis Biologie vooropleiding vereist. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18+ toets of op basis van een eerder gevolgd programma. In de beschrijving van de opleiding check je ruime info met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van opleiders als bijv. Fontys zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze studies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Viaa. Verder ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een officieel branchediploma als Visagie Branchediploma. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op die manier kan jij laten zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Diverse onderwijs-aanbieders verstrekken ook een Basiskennis Biologie klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt ervaringen en kennis delen face to face spreken van de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Wat minder positief is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Het gros van de opleiders werken met een online leeromgeving. In dit systeem vind je de meest handige tools voor je cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze internet omgeving zoek je ook naar oefeningen, oefenexamens, webinars, praktijkvoorbeelden, video’s, het lesmateriaal. Je kunt hier ook projecten uploaden, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-basiskennis-biologie

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Denk aan Cursus Duits voor Beginners tot HBO Installing and configuring Windows Server 2012, en tegenwoordig dus ook de Basiskennis Biologie zelfcursus. Welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn doelen en wensen? In het volgende hoofdstuk kun je meer vinden over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 2. LOI: Duizenden tevreden studenten
 3. NTI: Erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 4. Laudius: Grote online-community
 5. Thuiscursus.nl: Gratis opleidingsbrochure
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Je eigen thuisstudie Basiskennis Biologie online versneld volgen is haalbaar rond de €299,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De studiekosten zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze specifieke posten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Belangrijk: er gelden strenge regels (juni 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een volwaardige opleiding die van belang is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus of studie is belangrijk voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LAUDIUS.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250 (per 52 weken) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe komt dit? Jouw bedrijf heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarbij kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via de werkgever doen is dus voor jullie beide relevant. Standaard mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Basiskennis Biologie. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Met de erkende cursus Basiskennis Biologie leer je hoe de mens en andere organismen functioneren. Je leert over cellen, de basisbouwstenen van het leven, bloed en bloedgroepen, het hart, het immuunsystemeen en nog veel meer. De cursus basiskennis biologie gaat verder waar de algemene kennis van de biologie stopt.

LAUDIUS opleidingsinformatie
LAUDIUS Opleidingen

Plaats een reactie