nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Copywriter

De cursus Copywriter digitaal volgen? Met deze thuisstudie vergelijker tref je toonaangevende thuisopleidingen en studies om verder te komen binnen het domein Schrijven. Streef je naar een carrièreboost? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of simpelweg toe aan volledig iets nieuws? Lees info en vergelijk eenvoudig veel gekozen studies en thuiscursussen van vooraanstaande instellingen als Scheidegger en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Copywriter! Op een flexibele manier studeren, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus is te koop vanaf €449,00 bij NHA.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In september 2023 aantrekkelijke acties.

Vergelijking van thuisstudies Copywriter september 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHACopywriter9 maanden€449,00Meer informatie
Thuiscursus.nlCopywriter3-6 maanden€369,00Meer informatie
LAUDIUSCopywriter9 maanden€399,00Meer informatie
Copywriter zelf thuis volgen

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding Copywriter zelfstandig thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat je denkniveau ook is, iedereen vind het leuk om te leren. Maar je moet wel ergens beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker komt dan om de hoek kijken. Op deze website check & vergelijk je honderden cursussen en beroepsopleidingendie passen bij jouw doelen. Wil je verder leren binnen het domein Schrijven? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Copywriter(duaal of voltijd). Binnen deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, zo snel of langzaam als jij dat wil. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast dagelijkse werkzaamheden, vrijetijdsbesteding en een druk gezinsleven.

Hoe werkt het precies?
Kiezen voor een cursus Copywriter is niet moeilijk. In het onderstaande stappenplan geven we hierop een korte toelichting:

 1. Selecteer de gewenste opleider en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Ben je enthousiast? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. De studie kan beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de lesmaterialen doorkijken en colleges terugkijken. Vanzelfsprekend wordt je geholpen door een professionele docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Hoeveel kost een Copywriter thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kun je digitaal raadplegen op jouw smartphone, tablet of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Normaal gesproken is er een coach of begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Copywriter kun je bestellen vanaf €449,00 bij bijv. NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De lesstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van NHA.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groeiend aantal mensen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De maximale vrijheid en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? Onderstaand vind je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Copywriter thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Copywriter: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je vaak al dezelfde dag nog alle digitale materialen. Niet veel later krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms is dit optioneel). De cursus duurt ongeveer 9 maanden. In veel gevallen kun je het natuurlijk sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat verschilt per studie. Cursussen en trainingen stellen geen strenge eisen. Wil je je aanmelden voor een HBO-studie of master? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Vaak is een dergelijke Copywriter vooropleiding een van de voorwaarden. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ examenof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de opleidingspagina vind je alle relevante details m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van aanbieders zoals bijvoorbeeld NHA zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze thuisopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals HBO Da Vinci Drechtsteden. Daarnaast krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een officieel branchediploma als NIMA. Bij korte cursussen en trainingen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zodoende kun je aantonen dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Veel instellingen geven ook een Copywriter klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Onthoud wel: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Via internet bekijk je de essentiële informatie voor je cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. Met jouw online lesomgeving is er een verzameling geplaatst van praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, geluidsbestanden, oefeningen, video’s, webinars. In dat systeem upload je ook huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-copywriter

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2023

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit loopt van Mongools tot aan Tuinarchitectuur, en nu dus ook de Copywriter zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen in lijn is met mijn aspiraties? In onderstaande paragraaf benoemen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Erkenning door het ministerie van onderwijs
 2. LOI: Al meer dan 90 jaar voorop in onderwijs
 3. NTI: Uitstekende naam op de arbeidsmarkt
 4. Laudius: Lesgeld terug als je niet slaagt!
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte aanpak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Zelf een thuisstudie Copywriter online versneld volgen is realistisch vanaf €449,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Zaken als collegegeld en lesmaterialen mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze posten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Opmerking: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (september 2023). Het betreft uitsluitend kosten voor een opleidingdie gericht is op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus een meerwaarde is voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NHA.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • Jouw totale kosten moeten minimaal €250 zijn (p/jaar), oplopend tot €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. De reden hiervoor? Je organisatie heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarbij zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een studie, training of cursus volgen via jouw werkgever is dus voor jullie beide relevant. Dikwijls kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Copywriter. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Aan de slag als (freelance) tekstschrijver? Volg de cursus Copywriter Schrijven is schrappen, kill your darlings. In de cursus Copywriter leer je krachtig en helder schrijven. Ook leer je hoe je opdrachtgevers vindt en hoe je als freelance tekstschrijver rondkomt. Geniet je van een snedige of spitsvondige tekst? En denk je weleens bij het lezen van een reclametekst?dat kan ik beter?? Ongetwijfeld ben je een groot liefhebber van tekst en taal. Maar met alleen liefhebben kom je er niet. Copywriting is acteren met woorden. Breng tekst tot leven. Zet je interesse om in daden en word copywriter, de beste stap die je kunt zetten in je (nieuwe) loopbaan als professioneel schrijver. Schrijven en schaven Veelgehoorde vraag: wat doet een copywriter eigenlijk? Schrijven, herschrijven en aan teksten schaven. Je hebt plezier in de juiste woorden vinden. Ook bedenk je creatieve invalshoeken voor teksten die sterk leunen op (soms) minder interessante inhoud. In de rol van copywriter schrijf je onder meer: mailings (DM en eDM); persberichten; advertenties; copy voor websites; social media; nieuwsbrieven; brochures. Goedlopende teksten Van webtekst tot short copy voor een advertentie: in de cursus Copywriting leer je abstracte ideeën van klanten vertalen naar concrete, resultaatgerichte teksten die beklijven. Je vangt een product, dienst of bedrijf zo in woorden dat de positieve eigenschappen eruit springen en aantrekkelijk zijn voor potentiële klanten. Praktijkgerichte oefeningen Schrijven is een kwestie van doen, doen en nog eens doen. De cursus Copywriter bevat dan ook een casus, waarin je de behandelde stof direct toepast. De docent is een ervaren tekstschrijver met uitgebreide vakkennis en geeft uitgebreid feedback op de teksten die je inlevert. Freelance copywriter Sommige copywriters vinden een baan bij een groot reclame- of mediabureau, de meesten werken als freelancer. Na de cursus weet je hoe je opdrachtgevers vindt en hoe je diensten succesvol verkoopt. Zet de eerste stap richting succesvol tekstschrijver en volg de cursus Copywriter. Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek”in tien stappen naar je eigen bedrijf”Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie