nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Creatieve Therapie

De cursus Creatieve Therapie op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Geholpen door onze vergelijker vind je uitgebreide info over alle erkende thuiscursussen en opleidingen om verder te komen binnen het domein Psychology & Therapy. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Voor jezelf beginnen? Of simpelweg zin in totaal iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk eenvoudig veel gekozen thuisstudies van vooraanstaande aanbieders van thuisstudies als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Creatieve Therapie! Een opleiding die past bij je denkniveau, een gratis proefles volgen, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus is te bestellen vanaf €239,00 bij Thuiscursus.nl.

 • Zelf je studie indelen.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In juli 2024 goedkoop beginnen.

Alle thuisstudies Creatieve Therapie juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlCreatieve Therapie3-6 maanden€239,00Meer informatie
Creatieve Therapie digitaal vanuit huis

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding Creatieve Therapie op afstand volgen

Groeien binnen je bedrijf? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er is ontzettend veel mogelijk! Het is nu aan jou om er werk van te maken. De website thuisstudiezoeken.nl helpt jou graag met de volgende stap. Middels onze vergelijker kom je in aanraking met een ruim aanbod opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Psychology & Therapy? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Creatieve Therapie(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder strakke deadlines. Dit gaat erg goed samen met een drukke baan, muzikale bezigheden en het gezin + de kids.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Starten met een cursus Creatieve Therapie kan moeiteloos via internet. In het volgende stukje gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of neem direct een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alles in orde is ontvang je het lesmateriaal en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: helemaal in je zelfgekozen tempo de stof doornemen en opdrachten inleveren. Natuurlijk krijg je begeleiding van een vaste docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je een passend diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele tarieven Creatieve Therapie thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel theorie en opdrachten kun je digitaal raadplegen, bijvoorbeeld op jouw macbook, ipad of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder dure docenten. In de regel is er een coach of begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Creatieve Therapie kan men aanschaffen vanaf €219,00 via het instituut Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke mentor van Thuiscursus.nl.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Kies voor een erkende thuisstudie

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groeiend aantal volwassenen willen vanuit huis studeren. De vrijheid en de variatie in thuisopleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het voor mij relevant? In de volgende paragraaf behandelen we de vragen die we het meest horen over zelfstandige Creatieve Therapie thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Creatieve Therapie: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen 1 week krijg je de hele studiemap ook thuis (indien gewenst). De cursus is vaak af te ronden in circa 3-6 maanden. In de praktijk kan het soms nog een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Gaat jouw voorkeur uit naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Dikwijls is hier een toepasbare Creatieve Therapie vooropleiding een van de voorwaarden. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ toetsof op basis van een eerder gevolgd programma. Op de website van de aanbieder check je alle noodzakelijke details met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van bedrijven zoals NHA worden erkend door het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze afstandopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Friesland College. Daarbij krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een serieus branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij afronding van een kortlopende cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Daarmee kan een (toekomstig) werkgever zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verschillende onderwijs-bedrijven beschikken over een Creatieve Therapie klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder fijn: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Via internet download je alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. Met jouw online lesomgeving kun je terecht voor ondermeer geluidsbestanden, het lesmateriaal, video’s, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, oefeningen. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-creatieve-therapie

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Denk aan HBO Vertalen in de praktijk Frans tot en met Eigen webwinkel starten, en dus ook de Creatieve Therapie zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn aspiraties? Hieronder behandelen we de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 2. LOI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 3. NTI: Start elk moment met jouw opleiding.
 4. Laudius: Meer dan 40 jaar ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een echte thuisstudie Creatieve Therapie online versneld volgen doe je vanaf €219,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Jouw studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De relevante factoren kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Boeken of bepaalde software

Belangrijk: er zijn wel strenge voorwaarden (juli 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een opleidingdie relevant is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus of studie is relevant voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250 (per 52 weken) tot een max van €15k.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoe komt dit? Jouw werkgever heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarbij kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via je werk volgen is dus voor beide partijen interessant. In de regel heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Creatieve Therapie. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Schilderen om trauma een plek te geven. Emoties uiten door middel van muziek. Grenzen leren aangeven tijdens een theaterstuk. Als creatief therapeut ga je dagelijks mensen helpen door ze vooral te laten doen.

Wil je weten met welke technieken je mensen kunt helpen om met problemen om te gaan? Voor wie is boetseren geschikt? En voor wie niet? Hoe stel je de juiste vragen? Je krijgt inzicht in wat je kunt bereiken met de verschillende creatieve uitingen zoals muziek, dans, drama, schilderen, schrijven, boetseren of tuintherapie. Kun je niet wachten om mensen te inspireren en begeleiden?

Start samen met je cliënt een avontuur. Ga doen, voelen en proeven om een ervaring te beleven die een verschil maakt!


Content
 • Creatieve therapie
 • Bewust versus onbewust
 • De verandering
 • Wereldse begrippen
 • Muziektherapie
 • Dramatherapie
 • Dans- en bewegingstherapie
 • Beeldende therapie
 • Beeldende therapie: schilderen
 • Beeldende therapie: overige vormen
 • Tuintherapie
 • Coachingmodel

Competences
 • Veranderingen teweeg brengen
 • De juiste wereldse begrippen toepassen
 • Muziek-, drama-, dans-, en bewegingstherapie inzetten
 • Beeldende therapie, zoals schilderen, inzetten

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie