nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Schuldhulpverlening

De cursus Schuldhulpverlening digitaal volgen? Middels onze thuisstudie-vergelijker vind je erkende thuisstudies en opleidingen om verder te komen binnen het domein Psychologie en Coaching. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of bijvoorbeeld iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Bekijk en vergelijken eenvoudig professionele thuisopleidingen van erkende instellingen als Scheidegger en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Schuldhulpverlening! Op een flexibele manier studeren, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en docenten uit het werkveld. Deze cursus kun je al volgen vanaf €950,40 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Ook zakelijk interessante mogelijkheden.
 • In juli 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Overzicht thuisstudies Schuldhulpverlening juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOISchuldhulpverlening (Kiwa)12 maanden€950,40Meer informatie
NHASchuldhulpverlening6 maanden€379,00Meer informatie
LAUDIUSSchuldhulpverlening12 maanden€379,00Meer informatie
Schuldhulpverlening (Kiwa) online vanuit huis

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding Schuldhulpverlening zelfstandig thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Op welk niveau jij ook denkt; er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is nu aan jou om er werk van te maken. De website thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. Met onze vergelijker vergelijk je een breed spectrum van thuisstudies, taal- en hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Psychologie en Coaching? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Schuldhulpverlening (Kiwa)(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, altijd waar en wanneer jij wilt. Je kunt het prima combineren met jouw functie, vrijetijdsbesteding en een druk gezinsleven.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Van start gaan met een cursus Schuldhulpverlening regel je razendsnel online. In het onderstaande stappenplan leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies de optie voor een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het leren gaat beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de lesstof erbij pakken en klassikaal onderwijs volgen. Vanzelf wordt je bijgestaan door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je het (branche)diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat is de prijs van een Schuldhulpverlening thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel van de documentatie check je simpelweg digitaal via bijvoorbeeld je smartphone, tablet of laptop. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten benodigd. In de regel is er een coach of begeleider die jou kan helpen. De opleiding Schuldhulpverlening (Kiwa) is er nu al vanaf €950,40 via LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De lesstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Veel Hollanders geven de voorkeur aan een thuisstudie. De vrijheid en de uitgebreide database met cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het wat voor mij? Hieronder behandelen we de vragen die we het meest horen over zelfstandige Schuldhulpverlening (Kiwa) thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Schuldhulpverlening: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je bij veel aanbieders à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus heeft een studietijd van grofweg 12 maanden. Als je veel tijd hebt kan het een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. De meeste (hobbymatige) cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Gaat jouw voorkeur uit naar een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Soms is een specifieke Schuldhulpverlening vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Men kan ook kiezen voor een 21-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis studiegids vind je alle relevante details betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van bedrijven zoals bijvoorbeeld LOI zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat jouw behaalde diploma gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Hogeschool E3. Daarnaast levert de instelling vaak een officieel branchediploma als NL Actief. Bij afronding van een kortlopende cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Daarmee maak jij kenbaar dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Diverse onderwijs-bedrijven hebben ze mogelijkheid voor een Schuldhulpverlening klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder fijn: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Tevens is tarief van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders werken met een online leeromgeving. Via internet check je de meest handige tools voor je cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In deze speciale omgeving tref je zaken als geluidsbestanden, video’s, oefeningen, webinars, het lesmateriaal, oefenexamens. In dat systeem upload je ook huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-schuldhulpverlening

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. En er steeds meer aanbod. Denk aan Kinderboeken Illustreren tot en met MBO Vakbekwaam medewerker dierverzorging, en nu dus ook de Schuldhulpverlening zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling past bij mijn persoonlijke wensen? Hierna beschrijven we kort de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Beginnen wanneer jij dat wil
 2. LOI: Ruim 1.000 opleidingen om uit te kiezen
 3. NTI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 4. Laudius: Altijd op je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Je eigen thuisstudie Schuldhulpverlening (Kiwa) online versneld volgen kan voor een bedrag van €950,40. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Zaken als collegegeld en lesmaterialen mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze kosten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Verplichte boeken en readers

Advies van de adviseur: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een volwaardige opleiding die relevant is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus of studie is relevant voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten zijn ten minste €250 (jaarlijks), en maximaal €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. De oorzaak daarvan? Het bedrijf waar je werkt heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Ook zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een professionele opleiding volgen via jouw werkgever heeft dus veel verschillende voordelen. Standaard kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Schuldhulpverlening. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

De laatste jaren is de schuldenproblematiek in Nederland sterk toegenomen. Helaas zijn veel mensen niet in staat om hun financiële problemen zelf op te lossen, vandaar dat er steeds meer vraag is naar goede, professionele schuldhulpverleners. Met de praktijkgerichte opleiding Schuldhulpverlening (Kiwa) doe je binnen korte tijd alle kennis op om aan de slag te gaan als professionele schuldhulpverlener. De cursus gaat onder andere uitgebreid in op herfinanciering, schuldbemiddeling en budgetbeheer. Ook wordt het onderwerp budgetcoaching besproken. Je leert cliënten om zelfstandig hun financiële huishouding te voeren. Tijdens de praktijkdagen pas je de opgedane theorie toe in de praktijk en wordt er veel aandacht besteed aan het contact met de cliënt. Met de opleiding Schuldhulpverlening (Kiwa) behaal je het erkende Certificaat van Vakbekwaam Schuldhulpverlener van Kiwa.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie