loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie Edelsmeden

De cursus Edelsmeden comfortabel vanuit huis volgen? Geholpen door deze thuisstudie vergelijker kom je in aanraking met tientallen thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te komen binnen het domein Opleiding. Streef je naar een carrièreboost? Wil je voor jezelf iets starten? Of bijvoorbeeld toe aan volledig iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk meteen populaire thuisstudies van respectabele onderwijsinstellingen als NHBO en begin morgen al met een thuiscursus Edelsmeden! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, een prettige online leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze cursus is er al vanaf €139,00 bij een erkende aanbieder als LAUDIUS.

 • Goed te combineren met werk.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In oktober 2020 voordelig geprijsd.

Alle thuisstudies Edelsmeden oktober 2020

AanbiederStudienaamKostenTijdsduurInschrijflink
LAUDIUSEdelsmeden8 maanden€139,00Meer informatie
Edelsmeden zelf thuis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Edelsmeden op eigen tempo vanuit huis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen kan studeren en leren. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze site is een ideaal vertrekpunt. Met onze vergelijker vergelijk je tientallen zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Opleiding? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Edelsmeden(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw functie, culturele activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt het precies?
Van start gaan met een cursus Edelsmeden is online snel te regelen. Hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies de optie voor een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: zelf je studietijd indelen en lesstof en boeken doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Zoals je mag verwachten krijg je begeleiding van een vaste docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele prijzen Edelsmeden thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal bekijk je gewoon online, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een macbook, ipad of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Natuurlijk bieden ze een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Edelsmeden volg je al vanaf €139,00 via LAUDIUS. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van LAUDIUS.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal jongeren geven de voorkeur aan een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de enorme keuze in studies en cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het niveau niet te hoog? In het volgende gedeelte lees je de vragen die we het meest horen over zelfstandige Edelsmeden thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Edelsmeden: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je soms dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Kort daarna worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms is dit optioneel). De cursus heeft een looptijd van circa 8 maanden. Als je veel tijd hebt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Onverwachte drukte? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen zijn erg flexibel in hun starteisen. Heb je interesse in een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Dikwijls is hier een passende Edelsmeden vooropleiding wel een minimum. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21+ toetsof op basis van een eerder gevolgd programma. In de folder van de school tref je meer informatie betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van opleiders als onder andere LOI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Op die manier weet je dat deze thuisstudies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Landstede groep. Daarbij zul je mogelijk recht hebben op een serieus branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij korte cursussen en trainingen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Daarmee is het voor iedereen duidelijk dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de instellingen beschikken over een Edelsmeden klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Wat minder positief is: je moet het veel beter plannen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De populaire opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In deze omgeving download je de meest handige tools voor je cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze speciale omgeving zoek je ook naar oefenexamens, het lesmateriaal, video’s, webinars, praktijkvoorbeelden, oefeningen. Verder lever je hier opdrachten in, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-edelsmeden

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2020

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Van MBO Projectmanagement tot aan Single Coach, en natuurlijk de Edelsmeden zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn situatie? Bijgaand kun je meer vinden over de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Hulp bij het kiezen van een studie
 2. LOI: Ruim 1.000 opleidingen om uit te kiezen
 3. NTI: Start elk moment met jouw opleiding.
 4. Laudius: Vakkundige docenten
 5. NHBO: Veel verschillende startdata
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Zelf een thuisstudie Edelsmeden online versneld volgen kost om en nabij de €139,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De belangrijkste elementen mag je aftrekken:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Boeken of bepaalde software

Advies van de adviseur: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (oktober 2020). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepsopleiding die iets bijdraagt aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisopleiding is relevant voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LAUDIUS.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De kosten die je opvoert moeten minimaal €250 zijn (p/jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoe zit dit? Je organisatie kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Ook kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een training of beroepsopleiding via je werk volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Standaard is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Edelsmeden. Ga eens om tafel met jouw manager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Ben jij creatief, graag met je handen bezig en dol op sieraden? Dan is de erkende cursus Sieraden Maken voor gevorderden van Laudius perfect voor jou! Gedurende deze thuisstudie leer je naast werken met kralen, edelstenen en schelpen ook edelsmeedtechnieken waarbij je gebruik maakt van complexere materialen zoals zilver en goud. Maak voor elke gelegenheid een mooi sieraad!

LAUDIUS opleidingsinformatie
LAUDIUS Opleidingen

Plaats een reactie