loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Eigen Reisbureau Starten

De cursus Eigen Reisbureau Starten flexibel en snel thuis volgen? Via Thuisstudiezoeken.nl ontdek je talloze thuisopleidingen en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Tourism & Recreation. Je carrière een nieuwe impuls geven? Beginnen als ZZP’er? Of misschien een cursus om je kennis te verbreden? Pak dit moment en vergelijk direct populaire opleidingen en thuisstudies van Hollandse scholen als NCOI en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Eigen Reisbureau Starten! Studeren in jouw eigen tempo, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en de beste docenten. Deze cursus kan jij volgen vanaf €309,00 via Thuiscursus.nl.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In september 2022 voordelig geprijsd.

Overzicht met thuisstudies Eigen Reisbureau Starten september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlEigen Reisbureau Starten3-6 maanden€309,00Meer informatie
Eigen Reisbureau Starten thuis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Eigen Reisbureau Starten flexibel thuis volgen

Zoek je een andere baan? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Op welk niveau jij ook denkt; iedereen kan studeren en leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze vergelijkingssite kan jou hierbij helpen. Op deze website kom je in aanraking met een scala aan thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waardoor jij je doelen kan bereiken. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Tourism & Recreation? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Eigen Reisbureau Starten(duaal of voltijd). In deze cursus doe je belangrijke kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je werk, culturele activiteiten en het gezin + de kids.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Beginnen met een cursus Eigen Reisbureau Starten is eenvoudiger dan jij denkt. In het stappenplan van ons studie-team leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of probeer een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als jij alles volledig hebt ingevuld komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het traject gaat nu van start: op de momenten dat je tijd hebt het lesmateriaal doornemen en opdrachten inleveren. Natuurlijk wordt je geholpen door een vakkundige docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je het (branche)diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat zijn de kosten van een Eigen Reisbureau Starten thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat daar de reden voor is? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder heb je geen reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. In de regel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Eigen Reisbureau Starten is er nu al vanaf €309,00 via Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (meestal ook per post te krijgen).
 • Een professionele mentor van Thuiscursus.nl.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiezen voor een thuisstudie. De maximale vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en sluit het aan bij mijn wensen? In het volgende gedeelte vind je de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Eigen Reisbureau Starten thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Eigen Reisbureau Starten: studeren op de momenten wanneer het jou past. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Een paar dagen later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus duurt plusminus 3-6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben jij van plan te starten met een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Soms is een relevante Eigen Reisbureau Starten vooropleiding een voorwaarde. Als alternatief vragen ze vaak een 21-plus toets of een bepaald certificaat. Op de website van de aanbieder check je extra info betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van bedrijven als Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit wil zeggen dat deze thuisstudies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als HAS Hogeschool. Verder krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een speciaal branchediploma zoals fitness trainer A. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze laat jij zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Het gros van de aanbieders faciliteren ook een Eigen Reisbureau Starten klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen direct antwoord op vragen en extra uitleg voor toetsen en examens. Wat minder positief is: je moet het veel beter plannen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De erkende opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Online vind je alles voor jouw cursus en heb je contact met jouw docent. Via deze portalen log je in om de volgende zaken te bekijken: video’s, oefenexamens, webinars, oefeningen, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-eigen-reisbureau-starten

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is enorm populair. Je kunt vrijwel alles online studeren. Van Specifieke anatomie, fysiologie, pathologie en orthopedie tot aan Freelance thuiskapper, en sinds kort dus ook de Eigen Reisbureau Starten zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen relevant is voor mijn doelen en wensen? In de beschrijving hierna beschrijven we kort onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Speciale opleidingen voor een eigen bedrijf
 2. LOI: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 3. NTI: ISO-9001 gecertificeerd, kwaliteit op alle vlakken
 4. Laudius: Het laagste lesgeld van Nederland
 5. Thuiscursus.nl: Topdocenten uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een thuisstudie Eigen Reisbureau Starten online versneld volgen is mogelijk vanaf €309,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze zaken mag je aftrekken:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Belangrijk: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (september 2022). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een opleidingdie relevant is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • Het traject draagt direct bij aan jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Er moet een leertraject zijn. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De totale kosten zijn minimaal €250,00 (jaarlijks) en nooit hoger dan €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe zit dit? Je organisatie heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Bovendien zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een erkende studie via de werkgever starten heeft dus veel verschillende voordelen. Bij veel bedrijven stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Eigen Reisbureau Starten. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Alleen al het idee van een verre reis doet jouw bloed sneller stromen. Je bent beste vrienden met je koffer en vertrekt het liefst vandaag nog op avontuur. Wil je deze passie doorgeven aan anderen? Dan is de thuisstudie Eigen Reisbureau Starten echt iets voor jou!
In deze cursus ontdek je hoe je de perfecte reis samenstelt voor elk soort reiziger. Je leert alles wat je moet weten over toerisme in het binnen- en buitenland. Na de lessen weet jij hoe je de beste deals regelt voor jouw klanten en hoe je ze nét dat beetje extra kunt geven.
Zoek je een beroep waarbij je de hele dag over reizen mag praten? En maak je anderen graag net zo enthousiast als jij? Word dan reisagent!
Let op: Deze opleiding is gericht op de Belgische markt.

Content
 • Je toekomstmogelijkheden als reisagent
 • Het vinden van je eerste klanten
 • Organisatie en structuur van de reisindustrie
 • Methodes om een meerwaarde aan je klanten te bieden
 • Prijsberekeningen
 • Soorten reizen en bestemmingen
 • Binnenlands en buitenlands toerisme
 • Het organiseren van een gepaste rondreis en incentives
 • Omgaan met verschillende soorten klanten
 • Vervoersmiddelen- en maatschappijen
 • De structuur van de hotelwereld
 • Begrippen in de luchtvaart
 • Het aanprijzen en verkopen van een cruise
 • Reisverzekeringen

Competences
 • Methodes om een meerwaarde aan je klanten te bieden
 • Prijsberekeningen
 • Het organiseren van een gepaste rondreis en incentives
 • Omgaan met verschillende soorten klanten
 • Het aanprijzen en verkopen van een cruise

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie