nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Filosofie

De hobby cursus Filosofie thuis volgen met goede begeleiding? Aan de hand van Thuisstudiezoeken.nl tref je toonaangevende thuisstudies, cursussen en trainingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Cultuur en Levensbeschouwing. Wil je hogerop in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of anderzijds een cursus om je kennis te verbreden? Pak dit moment en vergelijk simpel en snel veel gekozen thuisopleidingen van Nederlandse onderwijsaanbieders als Nationale Handelsacademie (NHA) en wie weet begin jij volgende week al met een hobby thuiscursus Filosofie! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze hobby cursus is te bestellen vanaf €240,00 via LOI.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In mei 2024 voordelige tarieven.

Alle thuisstudies Filosofie mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIFilosofie6 maanden€240,00Meer informatie
NTIFilosofie8 maanden€254,00Meer informatie
LAUDIUSFilosofie9 maanden€169,00Meer informatie
Filosofie online vanuit huis

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding Filosofie vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw situatie ook is, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker is daarbij het ideale startpunt. Met onze vergelijker vind je uitgebreide info over een grote variëteit aan zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Cultuur en Levensbeschouwing? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Filosofie. Met deze hobby cursus leer je de onderdelen van het vak, zo snel of langzaam als jij dat wil. Uitstekend te combineren met dagelijkse werkzaamheden, buitenschoolse activiteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt het precies?
Inschrijven voor een hobby cursus Filosofie gaat sneller dan je denkt. In het bijgaande stappenplan zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en lees meer details over de cursus.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Lijkt het wat? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Het traject gaat nu van start: op de momenten dat je tijd hebt de verschillende lesmaterialen samenvatten en huiswerk inleveren. Logischerwijs wordt je geholpen door een ervaren docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt je beloond met een diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele prijzen Filosofie thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online hobby thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel van de documentatie bekijk je gewoon online op een macbook, ipad of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en werken ze met minder dure docenten. Vanzelfsprekend heb je een persoonlijke begeleiderdie jou ondersteunt. De opleiding Filosofie volg je al vanaf €240,00 via de onderwijsinstelling LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Meer en meer medewerkers kiezen voor een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn ambities? In de volgende paragraaf lees je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Filosofie thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hobby cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Filosofie: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Een paar dagen later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (indien gewenst). De hobby cursus kost je gemiddeld 6 maanden. In de praktijk kun je het natuurlijk sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Korte opleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Ben je op zoek naar een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Soms is een dergelijke Filosofie vooropleiding wel een minimum. Een andere methoden kan zijn een 21+ toetsof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Via de site van de onderwijsinstelling tref je ruime info m.b.t. de toelatingseisen van deze hobby cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van aanbieders als Nederlands Talen Instituut (NTI) zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze opleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Saxion Next. Daarnaast krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een officieel branchediploma als branchediploma pedicure. Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Dankzij dit diploma laat jij zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-aanbieders hebben ze mogelijkheid voor een Filosofie klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Een negatief punt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Standaard is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Online vind je de essentiële informatie voor je hobby cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In jouw online omgeving kan men ook terecht voor video’s, oefeningen, oefenexamens, het lesmateriaal, webinars, praktijkvoorbeelden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-filosofie

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dat gaat van MBO Verzorgende IG tot aan HBO toerisme, en tegenwoordig dus ook de Filosofie zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland in lijn is met mijn situatie? In onderstaande paragraaf kun je meer vinden over de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Gratis tablet bij inschrijven voor een studie
 2. LOI: Binnen een jaar een waardevol HBO-diploma
 3. NTI: Eerst studie proberen met een proefles
 4. Laudius: Studeren via jouw online campus
 5. Thuiscursus.nl: Beginnen wanneer jij dat wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een hoogwaardige thuisstudie Filosofie online versneld volgen kost om en nabij de €240,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Jouw studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante producten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Opgelet: er zijn wel strenge voorwaarden (mei 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepscursus waarbij je competenties leert voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De cursus of studie heb je gekozen met het oog op jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten beslaan het minimum van €250 (p/jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Wat is daarvan de reden? Jouw werkgever heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Tevens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via de werkgever starten heeft dus veel verschillende voordelen. Vaak is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Filosofie. Ga eens om tafel met jouw manager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Wat is goed? Wat zouden wij goed of slecht moeten vinden? Wat zijn wij?… Met de cursus Filosofie van de LOI ga je op zoek naar de antwoorden op deze vragen. Je verdiept je in korte tijd in de geschiedenis van de filosofie en maakt kennis met bekende filosofen en hun ideeën. Daarnaast leer je denken en argumenteren. De cursus maakt je wegwijs in de wereld van de wijsgerige antropologie, ethiek en sociale filosofie. Ook niet-westerse wijsbegeerten, zoals het Taoïsme en Boeddhisme passeren de revue. Naast dit alles leert de cursus Filosofie je ook hoe je op een goede analytische en effectieve manier complexe problemen in kaart kunt brengen. Je leert verbanden te leggen met maatschappelijke thema’s én komt erachter hoe je zelf een overtuigend betoog kunt houden.Bij de cursus ontvang je gratis het boek ‘Vatbaar voor illusies’ van Mattijs Joosten. Daarnaast vind je in LOI Campus, de online leeromgeving, online hoorcolleges.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie