nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Landschapsfotografie

De cursus Landschapsfotografie op afstand volgen? Met de vergelijker van thuisstudies tref je toonaangevende thuisopleidingen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Photography & Media. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Check en vergelijk zonder problemen veel gekozen zelfstudies en thuiscursussen van Hollandse opleiders als Nationale Handelsacademie (NHA) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Landschapsfotografie! Studeren op je eigen tempo, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en goede begeleiding. Deze cursus is er al vanaf €219,00 bij onder andere Thuiscursus.nl.

 • Geen vast studieschema.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Uitstekende docenten.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In december 2023 voordelig geprijsd.

Opleiders thuisstudie Landschapsfotografie december 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlLandschapsfotografie3-6 maanden€219,00Meer informatie
Landschapsfotografie online vanuit huis

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Landschapsfotografie online thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er is ontzettend veel mogelijk! Het is gewoon een kwestie van doen. De website thuisstudiezoeken.nl is een handige manier om te beginnen met zoeken. Met behulp van onze website vind je tientallen zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Photography & Media? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Landschapsfotografie(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op jouw niveau en jouw tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw functie, buitenschoolse activiteiten en jouw gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Inschrijven voor een cursus Landschapsfotografie is online snel te regelen. In het stappenplan van ons studie-team kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of probeer een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als jij alles volledig hebt ingevuld krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: zelf je studietijd indelen en het lesmateriaal doornemen en opdrachten inleveren. Bij alle opleiders wordt je geholpen door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Na het afronden van de studie ontvang je een certificaat of diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele prijs Landschapsfotografie thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom zijn de kosten zo laag? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel informatie kun je via internet bekijken met een telefoon of PC (ook tablets). Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Vanzelfsprekend is er een coach of begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Landschapsfotografie is er al vanaf €219,00 via het instituut Thuiscursus.nl. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De leerstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een professionele begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Werken en studeren combineren

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een aanzienlijk aantal volwassenen willen vanuit huis studeren. De maximale vrijheid en de uitgebreide database met cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan men zomaar ineens een studie starten, en past het bij mijn doelen? In het gedeelte hieronder beantwoorden we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Landschapsfotografie thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Landschapsfotografie: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je vaak al binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week krijg je de hele studiemap ook thuis (soms is dit optioneel). De cursus is vaak af te ronden in pakweg 3-6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt hoeft het niet eens zo lang te duren. Even studeren op een lager pitje? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en trainingen zijn erg flexibel in hun starteisen. Betreft het een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Meestal is een specifieke Landschapsfotografie vooropleiding noodzakelijk. Echter kan het ook gaan om een 21+ examenof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de beschrijving van de opleiding lees je ruime info m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van opleiders als bijv. Scheidegger zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Op die manier weet je dat deze thuisstudies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Netherlands Business Academy. Mogelijk krijgen deelnemers soms een gerenommeerd branchediploma zoals NL Actief. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Daarmee zal de buitenwereld zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Een aanzienlijk deel van de instellingen verstrekken ook een Landschapsfotografie klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: meer contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder prettig: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In deze omgeving vind je de meest handige tools voor je cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Via deze portalen kun je terecht voor ondermeer oefenexamens, oefeningen, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, video’s, webinars. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-landschapsfotografie

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2023

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Je kunt vrijwel alles online studeren. Denk aan HBO Management tot HAVO Frans, en sinds kort dus ook de Landschapsfotografie zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die past bij mijn aspiraties? Hierna benoemen we de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: 50% korting op het lesgeld
 2. LOI: Ook voor kinderen (LOI Kidzz)
 3. NTI: Gratis studiegids aanvragen
 4. Laudius: Altijd op je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Docenten met ervaring uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een professionele thuisstudie Landschapsfotografie online versneld volgen kan voor een bedrag van €219,00. Maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De volgende factoren kun je aftrekken:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Boeken of bepaalde software

Opgelet: er gelden strenge regels (december 2023). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een beroepsopleiding die van belang is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). De belangrijkste details:

 • De thuisopleiding is geschikt voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het betreft een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten in kwestie beslaan het minimum van €250 (jaarlijks), en maximaal €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Waarom? Jouw baas plukt ook de vruchten van jouw kennis. Daarbij kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een zelfstudie via je werk beginnen heeft pluspunten voor beide partijen. Steeds vaker kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Landschapsfotografie. Ga eens om tafel met jouw manager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Ben jij dol op fotografie én op de buitenlucht? Dan heb je met deze thuisstudie het beste van twee werelden. Om te oefenen en opdrachten te maken zul je namelijk met je fotocamera op pad moeten. Je leert de wereld met haar landschappen op de mooiste manieren vast te leggen.

Optimaal gebruik maken van de omgeving en natuurlicht? Het afstellen zal je straks gemakkelijk afgaan. De opleiding is geschikt voor de pro én de hobbyist, want overal zijn mooie plekken te ontdekken en is ‘het gewone’ op een bijzondere manier te fotograferen.

Schrijf je snel in en verbaas straks je vrienden en familie met de prachtigste foto’s van vakanties, wandelingen, dierentuinen, een middagje in het park… om maar wat te noemen.


Content
 • Geschiedenis van de landschapsfotografie
 • Verschillende landschappen
 • Planning en voorbereiding
 • Het kader: aspect ratio en compositie
 • De belichting: ISO, diafragma, sluitertijd, verschillende lichtmetingen
 • Witbalans en kleurentemperatuur, zonesysteem en dieptewerking
 • Materialenkennis: camera, objectieven, lensfouten, waterpas, statief, filters
 • Natuurfenomenen vastleggen
 • Speciale effecten

Competences
 • Op de juiste manier alle functies van de camera gebruiken
 • Professioneel vastleggen van landschaps- en natuurfoto’s
 • Je kunnen aanpassen aan een veranderende omgeving en weersomstandigheden
 • De perfecte foto maken van jouw favoriete landschap
 • Het maximale uit jouw camera halen
 • Speciale effecten toepassen op je foto
 • Beelden achteraf bewerken

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie