loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie Nederlands Voor Buitenlanders

De cursus Nederlands Voor Buitenlanders thuis volgen met goede begeleiding? Geholpen door onze vergelijker kom je in aanraking met talloze thuisopleidingen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied Opleiding. Wil je hogerop in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of wellicht zin in totaal iets nieuws? Doorzoek en vergelijk simpel en snel professionele zelfstudies en thuiscursussen van Hollandse scholen als LOI en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Nederlands Voor Buitenlanders! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus is er al vanaf €269,00 bij een erkende aanbieder als LAUDIUS.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Flexibele docenten.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In december 2020 met introductie-aanbieding.

Overzicht met thuisstudies Nederlands Voor Buitenlanders december 2020

AanbiederStudienaamKostenTijdsduurInschrijflink
LAUDIUSNederlands Voor Buitenlanders9 maanden€269,00Meer informatie
Nederlands Voor Buitenlanders online vanuit huis

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Nederlands Voor Buitenlanders zelfstandig thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat je denkniveau ook is, iedereen kan studeren en leren. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze site komt dan om de hoek kijken. Hier check je een breed spectrum van thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Opleiding? Een goede optie is de online thuisstudie Nederlands Voor Buitenlanders(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus doe je belangrijke kennis op, zonder strakke deadlines. Je kunt het prima combineren met jouw huidige baan, muziek of sport en andere bezigheden.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Kiezen voor een cursus Nederlands Voor Buitenlanders regel je razendsnel online. In het volgende stukje gaan we er verder op in:

 1. Selecteer de gewenste opleider en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens doen of projecten uploaden. Vanzelf wordt je bijgestaan door een vaste docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actueel tarief Nederlands Voor Buitenlanders thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is het zo voordelig? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Een groot deel van wat behandeld wordt kun je via internet bekijken via bijvoorbeeld je telefoon of PC (ook tablets). Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Normaal gesproken heb je een persoonlijke begeleiderdie jou kan helpen. De opleiding Nederlands Voor Buitenlanders wordt al aangeboden vanaf €269,00 via bijv. LAUDIUS. De kosten worden gevormd door:

 • Het lesmateriaal (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LAUDIUS.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal Hollanders investeren in hun carrière met een thuisstudie. De maximale vrijheid en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het wat voor mij? In het gedeelte hieronder behandelen we de meest gestelde vragen over zelfstandige Nederlands Voor Buitenlanders thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Nederlands Voor Buitenlanders: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je dikwijls binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen 1 week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (indien gewenst). De cursus heeft een looptijd van pakweg 9 maanden. In veel gevallen bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Lukt het niet in deze periode? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen stellen geen strenge eisen. Oriënteer jij je meer op een langdurige intensieve MBO of HBO studie? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Soms is een toepasbare Nederlands Voor Buitenlanders vooropleiding een voorwaarde. Soms kan er worden gekozen voor een 18+ toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Via de site van de onderwijsinstelling achterhaal je meer informatie inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van scholen zoals bijv. NCOI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit betekent dat deze thuisopleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Nederlandse School voor Onderwijs Management. Ook kan je ook rekenen op een erkend branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij korte cursussen en trainingen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zodoende maak jij kenbaar dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de scholen verstrekken ook een Nederlands Voor Buitenlanders klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: leren van je studiegenoten, meer achtergrondinformatie en de examenhulp (bespreken van de vragen). Onthoud wel: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De populaire opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Via dit systeem raadpleeg je alles voor jouw cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In jouw online omgeving tref je zaken als oefeningen, webinars, oefenexamens, het lesmateriaal, video’s, geluidsbestanden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-nederlands-voor-buitenlanders

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2020

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Bijvoorbeeld Ontwerpen voor niet-ontwerpers tot een studie als Mode Ontwerp en Creatie, en natuurlijk de Nederlands Voor Buitenlanders zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn wensen en situatie? Hieronder beschrijven we kort de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Starten kan elke dag van het jaar
 2. LOI: Opleidingen in elke denkbare richting, zowel thuis als klassikaal
 3. NTI: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 4. Laudius: Beginnen wanneer jij dat wil
 5. NHBO: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een hoogwaardige thuisstudie Nederlands Voor Buitenlanders online versneld volgen is haalbaar rond de €269,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De volgende elementen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Houd er rekening mee: er zijn wel strenge voorwaarden (december 2020). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een volwaardige opleiding die van belang is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisstudie draagt direct bij aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LAUDIUS.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • Jouw totale kosten bedragen minimaal €250 (per jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Studeren op kosten van de werkgever
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe zit dit? Je organisatie heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Ook kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een erkende studie via jouw bedrijf volgen is dus een win-win situatie. Bij veel bedrijven mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Nederlands Voor Buitenlanders. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

In deze fantastische cursus doe je een uitstekende basiskennis op van de Nederlandse taal (A2 niveau). Je bent binnenkort in staat om in het Nederlands te praten met Nederlandstalige vrienden, buren of collega’s. Stap-voor-stap, aan de hand van herkenbare situaties uit het dagelijks leven, vergroten we jouw Nederlandse woordenschat en spreekvaardigheid.

LAUDIUS opleidingsinformatie
LAUDIUS Opleidingen

Plaats een reactie