loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Notuleren

De cursus Notuleren digitaal volgen? Met de vergelijker van thuisstudies check & vergelijk je alle erkende thuisopleidingen en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Secretarieel en Support. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of simpelweg een cursus om je kennis te verbreden? Check en vergelijk heel eenvoudig populaire thuisopleidingen van Hollandse scholen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Notuleren! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, een gratis proefles volgen, en de beste docenten. Deze cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €297,00 bij onder andere LOI.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In oktober 2022 leuke welkomstkorting.

Aanbieders thuisstudie Notuleren oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOINotuleren3 maanden€297,00Meer informatie
NHANotuleren4 maanden€179,00Meer informatie
Notuleren thuis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Notuleren flexibel vanuit huis starten

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er bij jou ook speelt, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is gewoon een kwestie van doen. Onze thuisopleiding-vergelijker kan jou hierbij helpen. Op deze plek vergelijk je ontzettend veel cursussen en beroepsopleidingendie passen bij jouw doelen. Verder groeien binnen het domein Secretarieel en Support? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Notuleren(duaal of voltijd). Aan de hand van deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, zonder strakke deadlines. Uitstekend te combineren met dagelijkse werkzaamheden, vrijwilligerswerk en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Kiezen voor een cursus Notuleren is niet moeilijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies voor een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. De studie kan beginnen: op zelfgekozen momenten het lesmateriaal doornemen en examens doen of projecten uploaden. Vanzelfsprekend wordt je bijgestaan door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt je beloond met een diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele prijzen Notuleren thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt vind je in jouw digitale leeromgeving op jouw smartphone, tablet of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. In de regel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Notuleren kun je al volgen vanaf €297,00 bij de onderwijsinstelling LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Het lesmateriaal (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een persoonlijke mentor van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Snel en efficiënt thuis studeren

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Veel jongeren zien hun kansen in een zelfstudie. De aanwezige flexibiliteit en het grote aanbod aan opleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn doelen? Hieronder vind je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Notuleren thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Notuleren: je kan elke week starten met deze opleiding. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je vaak al binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen afzienbare tijd worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is niet altijd verplicht). De cursus kun je afronden zo’n 3 maanden. In de praktijk kan je het ook sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. (Hobby)cursussen stellen geen strenge eisen. Ben jij van plan te starten met een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. In de regel is een dergelijke Notuleren vooropleiding noodzakelijk. Het kan ook gaan om een 21+ examenof een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis brochure achterhaal je alle relevante details met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van scholen zoals bijvoorbeeld Laudius zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze thuisopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Nederlandse Loodsencorporatie. Mogelijk ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een waardevol branchediploma als NL Actief. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Dankzij dit diploma is het voor iedereen duidelijk dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
De meeste onderwijs-aanbieders bieden ook een Notuleren klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: meer contactmomenten met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Wat minder positief is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Op deze plek vind je de belangrijke documenten voor jouw cursus en heb je contact met jouw docent. In de digitale leeromgeving kun je terecht voor ondermeer oefeningen, het lesmateriaal, video’s, webinars, geluidsbestanden, oefenexamens. Verder lever je hier opdrachten in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-notuleren

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het aanbod in studies is enorm. Onder andere HBO Arbeidsrecht tot en met Webdesign, en nu dus ook de Notuleren zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn aspiraties? In het volgende hoofdstuk lees je over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Locaties door heel Nederland
 2. LOI: Beginnen wanneer jij dat wil
 3. NTI: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 4. Laudius: Gemiddelde score 8,6
 5. Thuiscursus.nl: All-in prijzen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

De thuisstudie Notuleren online versneld volgen kan voor een bedrag van €297,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Boeken, lesgeld e.d. mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De volgende kosten mag je aftrekken:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Boeken of bepaalde software

Advies van de adviseur: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (oktober 2022). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepsopleiding die iets bijdraagt aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De studie vormt een bijdrage voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • Jouw totale kosten bedragen minimaal €250 (p/jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een opleiding of cursus volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe zit dit? Je organisatie heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Verder kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een zelfstudie via je werk volgen is dus een win-win situatie. Soms wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Notuleren. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Waar vergaderd wordt, worden meestal ook notulen gemaakt. Of dit op het werk is of bijvoorbeeld voor een vereniging. Wil je leren om goede notulen te maken bij vergaderingen? Dan is de cursus Notuleren een aanrader. Met de theorie uit het lesmateriaal en veel praktische oefeningen heb je het notuleren snel onder de knie. Er wordt aandacht besteed aan diverse soorten vergaderingen, besluitvorming, het opstellen van actiepunten en de combinatie van luisteren en aantekeningen maken. Met deze cursus behaal je een officieel Associatie-diploma en kun je moeiteloos een vergadering voorbereiden en notuleren.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie