loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Portrettekenen en schilderen

De hobby cursus Portrettekenen en schilderen comfortabel vanuit huis volgen? Dankzij deze thuisstudie vergelijker bekijk je goed aangeschreven thuisstudies en cursussen in het vakgebied van Tekenen en Schilderen. Wil je hogerop in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of anderzijds een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Lees info en vergelijk heel eenvoudig professionele studies en thuiscursussen van Hollandse afstandsopleiders als LOI en begin morgen al met een hobby thuiscursus Portrettekenen en schilderen! Een passende opleiding voor iedereen, het meest actuele lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze hobby cursus is er al vanaf €310,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In oktober 2021 aantrekkelijke acties.

Alle thuisstudies Portrettekenen en schilderen oktober 2021

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIPortrettekenen en schilderen4 maanden€310,00Meer informatie
Portrettekenen en schilderen thuis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding Portrettekenen en schilderen flexibel thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er is altijd een geschikte thuisstudie! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze site is een ideaal vertrekpunt. Met behulp van onze website tref je ontzettend veel thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die passen bij jouw doelen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Tekenen en Schilderen? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Portrettekenen en schilderen(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze hobby cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, altijd waar en wanneer jij wilt. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw functie, sportactiviteiten en jouw gezin.

Hoe werkt het precies?
Het deelnemen aan een hobby cursus Portrettekenen en schilderen gaat erg gemakkelijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben je enthousiast? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je overal aan voldoet, dan krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Nu kun je starten met leren: zelf je studietijd indelen en lesstof en boeken doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Uiteraard krijg je begeleiding van een vakkundige docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de tarieven van een Portrettekenen en schilderen thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online hobby thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Wat daar de reden voor is? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel lesmaterialen kun je digitaal raadplegen met jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Wel bieden ze een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Portrettekenen en schilderen kun je bestellen vanaf €310,00 via LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Het lesmateriaal (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een persoonlijke mentor van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een aanzienlijk aantal medewerkers kiezen voor een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is deze opleiding wel geschikt? In de volgende paragraaf lees je de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Portrettekenen en schilderen thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn hobby cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Portrettekenen en schilderen: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je bij veel aanbieders à la minute de digitale studiestof. Een paar dagen later krijg je de hele studiemap ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De hobby cursus kun je afronden om en nabij de 4 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het een stuk sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen zijn erg flexibel in hun starteisen. Heb je interesse in een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Vaak is een dergelijke Portrettekenen en schilderen vooropleiding een harde eis. Men kan ook kiezen voor een 18 plus-examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Via de site van de onderwijsinstelling achterhaal je meer informatie ten aanzien van de toelatingseisen van deze hobby cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van aanbieders zoals bijv. LOI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit betekent dat jouw behaalde diploma even waardevol is als een cursus bij een school zoals Amsterdam School of Real Estate. Mogelijk kan je ook rekenen op een officieel branchediploma als NL Actief. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zo laat jij zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
De meeste onderwijs-bedrijven verstrekken ook een Portrettekenen en schilderen klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Een negatief punt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Tevens is tarief van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Daar bekijk je de noodzakelijke software en documentatie voor je hobby cursus en kan je overleggen met de docent. In de digitale leeromgeving vind je onder andere praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefeningen, oefenexamens, webinars, het lesmateriaal. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-portrettekenen-en-schilderen

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2021

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dit loopt van Management Consultant tot bijvoorbeeld HBO Corporate governance and compliance, en nu dus ook de Portrettekenen en schilderen zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die in lijn is met mijn situatie? Hieronder vergelijk jij zelf de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 2. LOI: Interactief leren met online animatiefilms
 3. NTI: Gratis studiegids aanvragen
 4. Laudius: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 5. Thuiscursus.nl: Hoge slagingskansen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Zelf een thuisstudie Portrettekenen en schilderen online volgen kan al vanaf €310,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Jouw studiekosten kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze posten mag je aftrekken:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Opmerking: er gelden strenge regels (oktober 2021). Het betreft uitsluitend kosten voor een studie die belangrijk is voor jouw huidige- of toekomstige baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • Het traject draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten zijn ten minste €250,00 (per 12 maanden). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De reden hiervoor? Je organisatie heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Bovendien kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via de werkgever starten heeft pluspunten voor beide partijen. Vaak mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Portrettekenen en schilderen. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Wil je graag goed mensen kunnen tekenen en schilderen? Kies dan voor de cursus Portrettekenen en –schilderen. Stap voor stap, en aan de hand van veel voorbeelden en oefeningen, krijg je de techniek van het tekenen en schilderen (aquarelleren) van mensen en portretten onder de knie!Tijdens de cursus Portrettekenen en -schilderen raak je allereerst bekend met verschillende materialen. Denk hierbij aan houtskool, potlood en pastelkrijt. In het schildergedeelte ga je met aquarelverf aan de slag. Voor zowel het tekenen als aquarelleren geldt dat het belangrijk is om veel te observeren. Hoe je dit doet en hoe je door middel van bepaalde schetstechnieken bewegende, staande of zittende mensen op papier kunt zetten, leer je in de cursus. Daarbij worden natuurlijk ook het gezicht en de verschillende gelaatstrekken uitgebreid besproken!

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie