loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie Relatiepsychologie

De cursus Relatiepsychologie vanuit huis volgen? Middels Thuisstudiezoeken.nl vind je de meest interessante thuiscursussen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Psychologie. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je voor jezelf iets starten? Of anderzijds een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Lees info en vergelijk simpel en snel populaire thuisstudies van toonaangevende onderwijsinstellingen als Scheidegger en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Relatiepsychologie! Studeren op je eigen tempo, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en de beste docenten. Deze cursus kun je al volgen vanaf €210,38 bij onder andere NTI.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In oktober 2020 met introductie-aanbieding.

Overzicht met thuisstudies Relatiepsychologie oktober 2020

AanbiederStudienaamKostenTijdsduurInschrijflink
NTIRelatiepsychologie9 maanden€210,38Meer informatie
Relatiepsychologie digitaal vanuit huis

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding Relatiepsychologie thuis digitaal volgen

Zoek je een andere baan? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe jouw situatie er ook uitziet, de mogelijkheden zijn enorm! Maar je moet wel ergens beginnen. Deze vergelijkingssite kan jou hierbij helpen. Hier tref je een breed spectrum van cursussen en beroepsopleidingendie aansluiten op jouw wensen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Psychologie? Een goede optie is de online thuisstudie Relatiepsychologie(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, op jouw niveau en jouw tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met een baan, andere interesses en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Van start gaan met een cursus Relatiepsychologie is zo gepiept. In het volgende stukje gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. De studie kan beginnen: op zelfgekozen momenten de lesmaterialen doorkijken en examens maken. Natuurlijk wordt je hierin begeleid door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Na het afronden van de studie wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele prijs Relatiepsychologie thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een groot deel van wat behandeld wordt kun je via internet bekijken met jouw telefoon of PC (ook tablets). Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Wel is er een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding Relatiepsychologie kun je bestellen vanaf €210,38 via NTI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een professionele begeleider van NTI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groeiend aantal jongeren zien hun kansen in een zelfstudie. De maximale vrijheid en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is deze opleiding wel geschikt? Hieronder besteden we aandacht aan de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Relatiepsychologie thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Relatiepsychologie: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je dikwijls binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen afzienbare tijd worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (indien gewenst). De cursus kun je afronden zo’n 9 maanden. Meestal zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Kom je er even niet aan toe? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en veel taalstudies kan iedereen op elk moment beginnen. Heb je interesse in een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In de regel is een relevante Relatiepsychologie vooropleiding een voorwaarde. Een andere methoden kan zijn een 21-plus toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de opleidingspagina check je de verdere details ten aanzien van de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van bedrijven zoals bijvoorbeeld Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Zo weet je dat deze diploma’s gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Leidse Instrumentmakerschool. Mogelijk kan je ook rekenen op een erkend branchediploma zoals fitness trainer A. Bij korte cursussen en trainingen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Daarmee laat jij zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
De meeste opleidershebben ook een Relatiepsychologie klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: meer contactmomenten met andere studenten, face to face spreken van de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Minder prettig: je moet het veel beter plannen. Er zijn vaste startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden een online leeromgeving. Online tref je de belangrijke documenten voor jouw cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via deze portalen kan men ook terecht voor webinars, geluidsbestanden, oefenexamens, video’s, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal. Ook kan je opdrachten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-relatiepsychologie

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2020

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Denk aan Spelling en grammatica tot aan Hondentrainer, en natuurlijk de Relatiepsychologie zelfcursus. Welke onderwijsinstelling rijmt met mijn privé situatie? Onderstaand behandelen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Studeren waar en wanneer jij dat wil
 2. LOI: Altijd de nieuwste studietools: online hoorcolleges, webinars en mobiele app
 3. NTI: Studeren op jouw moment en jouw manier
 4. Laudius: Gemiddelde score 8,6
 5. NHBO: Uitstekend te combineren met een drukke baan
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Zelf een thuisstudie Relatiepsychologie online versneld volgen doe je vanaf €210,38. Maar het kan nog goedkoper. De studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De volgende factoren kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Verplichte boeken en readers

Opgelet: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (oktober 2020). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepscursus waarbij je competenties leert voor jouw huidige- of toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • De cursus is geschikt voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het betreft een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NTI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten in kwestie moeten minimaal €250 zijn (per 12 maanden), oplopend tot €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe komt dit? Je manager kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Bovendien zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een zelfstudie via je werk beginnen heeft pluspunten voor beide partijen. Standaard heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Relatiepsychologie. Ga eens om tafel met jouw manager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Mensen hebben anderen nodig om zich gelukkig te voelen, maar soms verlopen relaties ook moeizaam. Ben je geïnteresseerd in relaties? Wil je weten hoe ze tot stand komen? Hoe mensen met elkaar communiceren? En waarom het soms misloopt? Dan is de cursus Relatiepsychologie de perfecte keuze voor jou! Aan bod komen onder andere de relatie met jouw partner, familierelaties, vriendschappen, relaties met collega’s en leidinggevenden, relaties met mensen uit andere culturen en contacten via internet. Iedereen heeft wel te maken met meerdere soorten relaties. De cursus past uitstekend bij je wanneer je het fijne wilt weten over relaties.  Je leert de psychologie achter relaties begrijpen, waar je veel baat bij hebt. Zowel privé als professioneel!

Daarom kies je voor Relatiepsychologie van het NTI:

 • Praktische tips en trucs 
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Elke dag starten
 • Bepaal je eigen studietempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie