nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisvaardigheden coaching

De cursus Basisvaardigheden coaching op je eigen tempo vanuit huis volgen? D.m.v. de vergelijker van thuisstudies kom je in aanraking met toonaangevende thuisstudies en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied Psychologie en Coaching. Een nieuwe stap in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of simpelweg een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Lees info en vergelijk probleemloos goede thuiscursussen en studies van vooraanstaande onderwijsaanbieders als Fontys en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Basisvaardigheden coaching! Studeren op je eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus is te koop vanaf €476,00 via o.a. LOI.

 • Geen vast studieschema.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In september 2023 voordelige tarieven.

Opleiders thuisstudie Basisvaardigheden coaching september 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIBasisvaardigheden coaching4 maanden€476,00Meer informatie
Basisvaardigheden coaching zelf thuis volgen

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Basisvaardigheden coaching thuis digitaal volgen

Groeien binnen je bedrijf? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat er bij jou ook speelt, het aanbod is ontzettend groot! Maar je moet wel ergens beginnen. Deze vergelijkingssite is daarbij het ideale startpunt. Op deze website vind je een ruim aanbod zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Psychologie en Coaching? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Basisvaardigheden coaching(duaal of voltijd). Via deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, op jouw niveau en jouw tempo. Uitstekend te combineren met je huidige baan, vrijwilligerswerk en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Het deelnemen aan een cursus Basisvaardigheden coaching gaat erg gemakkelijk. Door middel van het stappenplan hieronder kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies voor een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: op eigen tempo de lesmaterialen doorkijken en toetsen / examens maken. Logischerwijs wordt je ondersteund door een vaste docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Hoeveel kost een Basisvaardigheden coaching thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel theorie en opdrachten kun je digitaal raadplegen via bijvoorbeeld je computer, iPad of smartphone. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. In de regel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou ondersteunt. De opleiding Basisvaardigheden coaching wordt al aangeboden vanaf €476,00 bij o.a. LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De lesstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Steeds meer mensen kiezen voor een studie aan huis. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het grote aanbod aan opleidingen is een belangrijke reden. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het wat voor mij? Hierna behandelen we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Basisvaardigheden coaching thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Basisvaardigheden coaching: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je meestal binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen afzienbare tijd wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (indien gewenst). De cursus duurt zo’n 4 maanden. In de praktijk kan het een stuk sneller. Onverwachte drukte? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en veel taalstudies zijn doorgaans voor iedereen. Oriënteer jij je meer op een uitgebreide MBO / HBO opleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Vaak is een passende Basisvaardigheden coaching vooropleiding een harde eis. Een andere methoden kan zijn een 18 plus-examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de opleidingspagina vind je de benodigde specificaties met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van aanbieders als o.a. NHA voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze diploma’s net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld MBO Menso Alting. Ook zul je mogelijk recht hebben op een speciaal branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zo kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Flink wat instellingen hebben ze mogelijkheid voor een Basisvaardigheden coaching klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: meer sociale interactie, face to face spreken van de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Wat minder positief is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Ook is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Vrijwel alle opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Via internet bekijk je alles voor jouw cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In dit systeem log je in om de volgende zaken te bekijken: webinars, video’s, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, het lesmateriaal. In dat systeem upload je ook huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-basisvaardigheden-coaching

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2023

Op afstand studeren is enorm populair. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Bijvoorbeeld Talent Recruitment tot aan HBO Internationale economische betrekkingen, en nu dus ook de Basisvaardigheden coaching zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen sluit aan bij mijn situatie? Hieronder benoemen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Niet geslaagd? Lesgeld terug!
 2. LOI: Hulp bij het kiezen van een studie
 3. NTI: Officiële vakliteratuur is inbegrepen in het lesgeld
 4. Laudius: Video & MP3 bestanden
 5. Thuiscursus.nl: Waardevolle diploma’s
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een professionele thuisstudie Basisvaardigheden coaching online versneld volgen doe je vanaf €476,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De relevante onderdelen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Opmerking: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (september 2023). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een studie die iets bijdraagt aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De cursus of studie vormt een bijdrage voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De kosten die je opvoert zijn minimaal €250,00 (p/jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoezo? Je manager heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Verder zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een studie, training of cursus via je werk beginnen heeft dus veel verschillende voordelen. In de regel heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Basisvaardigheden coaching. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Wil je anderen begeleiden bij hun ontwikkeling en het realiseren van doelen? Met de cursus Basisvaardigheden coaching leer je alle basisvaardigheden en technieken die je nodig hebt in een coachende rol. De cursus bevat veel cases, oefeningen en praktische opdrachten zodat je het geleerde bovendien direct in de praktijk leert brengen. Deze cursus is een echte aanrader voor iedereen die de principes van coaching wil leren kennen en toepassen, maar is zeker ook geschikt voor erkende gewichtsconsulenten die hun kennis willen verbreden.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie