nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Songwriter

De cursus Songwriter comfortabel vanuit huis volgen? Middels www.thuisstudiezoeken.nl lees je alles over tientallen thuisopleidingen en cursussen in het vakgebied van Opleiding. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of bijvoorbeeld iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Pak dit moment en vergelijk zonder problemen tientallen relevante thuisstudies van erkende afstandsopleiders als LOI en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Songwriter! Op een flexibele manier studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze cursus is er al vanaf €399,00 via o.a. LAUDIUS.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Behulpzame docenten.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In december 2023 voordelig starten.

Aanbieders thuisstudie Songwriter december 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LAUDIUSSongwriter6 maanden€399,00Meer informatie
Songwriter thuis volgen

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding Songwriter flexibel vanuit huis starten

Groeien naar een hogere functie? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, voor iedereen is er iets mogelijk. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze site helpt met het vinden van de juiste studie. Op deze website tref je tientallen thuisopleidingen en taal/hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Opleiding? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Songwriter(duaal of voltijd). In deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, zo snel of langzaam als jij dat wil. Je kunt het prima combineren met jouw functie, muziek of sport en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Van start gaan met een cursus Songwriter gaat erg gemakkelijk. In het bijgaande stappenplan vind je alle details:

 1. Selecteer de gewenste opleider en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies voor een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Lijkt het wat? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op zelfgekozen momenten je lesstof bestuderen en colleges terugkijken. Vanzelfsprekend wordt je bijgestaan door een ervaren docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een diploma of getuigschrift. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Hoeveel kost een Songwriter thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is het zo voordelig? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel theorie en opdrachten kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op jouw smartphone, tablet of laptop. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken ze met minder dure docenten. Vanzelfsprekend is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou kan helpen. De opleiding Songwriter volg je al vanaf €399,00 bij bijvoorbeeld LAUDIUS. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De lesstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke begeleider van LAUDIUS.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Veel volwassenen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het voor mij relevant? Onderstaand besteden we aandacht aan de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Songwriter thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Songwriter: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je dikwijls à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit verschilt per opleiding). De cursus is vaak af te ronden in gemiddeld 6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kun je het natuurlijk sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding vereist?
Dat verschilt per studie. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Betreft het een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Soms is een bepaalde Songwriter vooropleiding een van de voorwaarden. Het kan ook gaan om een 21+ examenof een ECV-certificaat. Op de opleidingspagina achterhaal je meer informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van scholen zoals bijvoorbeeld Laudius voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze diploma’s op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Nimeto. Ook krijgen deelnemers soms een speciaal branchediploma zoals NEVI. Bij afronding van een kortlopende cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze wijze maak jij kenbaar dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verschillende instellingen hebben ook een Songwriter klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, face to face spreken van de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder fijn: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders werken met een online leeromgeving. In deze omgeving raadpleeg je de belangrijke documenten voor jouw cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In jouw online omgeving kan men ook terecht voor oefeningen, video’s, geluidsbestanden, webinars, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal. Verder lever je hier opdrachten in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-songwriter

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2023

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Je kunt vrijwel alles online studeren. Denk aan HBO Programmeren in Python tot een studie als HBO Gespreksvoering volwassenen en ouderenpsychologie, en tegenwoordig dus ook de Songwriter zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die rijmt met mijn situatie? In het volgende overzicht behandelen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Niet geslaagd? Lesgeld terug!
 2. LOI: Aantoonbare kwaliteit, zoals erkende diploma’s en NVAO-accreditaties
 3. NTI: Beginnen wanneer jij dat wil
 4. Laudius: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 5. Thuiscursus.nl: Ruime keuze in opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een professionele thuisstudie Songwriter online versneld volgen doe je vanaf €399,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Zaken als collegegeld en lesmaterialen mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De volgende kosten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Let op: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (december 2023). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus / studie waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige- of toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • Het traject is van belang voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LAUDIUS.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250 (jaarlijks) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe komt dit? Je werk / collega heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Tevens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een erkende studie via jouw werkgever afronden kan voor meerdere partijen een win zijn. Doorgaans heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Songwriter. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Succes in de muziekindustrie is gebaseerd op een combinatie van talent, liefde voor het vak, doorzettingsvermogen, vakkennis, zakelijk inzicht en geluk. De eerste drie factoren komen van jezelf. Je ambachtelijke vakkennis op het gebied van songwriting wordt door deze cursus naar een professioneel niveau getild. En je zakelijk inzicht zal na deze cursus ook meer dan in orde zijn!

LAUDIUS opleidingsinformatie
LAUDIUS Opleidingen

Plaats een reactie