nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Sportvoeding

De cursus Sportvoeding op je eigen tempo vanuit huis volgen? D.m.v. Thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met de meest interessante thuisopleidingen en cursussen in de categorie Sport. Je carrière een nieuwe impuls geven? Beginnen als ZZP’er? Of meer toe aan volledig iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk direct de beste thuisstudies van vooraanstaande opleiders als Scheidegger en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Sportvoeding! Studeren op je eigen tempo, studiematerialen online toegankelijk, en goede begeleiding. Deze cursus is te koop vanaf €662,40 bij LOI.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Flexibele docenten.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In juli 2024 scherpe kortingen.

Opleiders thuisstudie Sportvoeding juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOISportvoeding12 maanden€662,40Meer informatie
Thuiscursus.nlSportvoedingsadviseur3-6 maanden€539,00Meer informatie
Sportvoeding digitaal vanuit huis

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Sportvoeding thuis digitaal volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze thuisstudie-vergelijker helpt met het vinden van de juiste studie. Met onze vergelijker vind je een grote variëteit aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Sport? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Sportvoeding(duaal of voltijd). Door deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, volledig op jouw eigen tempo. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw huidige werk, buitenschoolse activiteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Van start gaan met een cursus Sportvoeding gaat sneller dan je denkt. In het bijgaande stappenplan gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of probeer een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Lijkt het wat? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo je lesstof bestuderen en klassikaal onderwijs volgen. Zoals je mag verwachten krijg je begeleiding van een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een passend diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele prijzen Sportvoeding thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal vind je in jouw digitale leeromgeving met een telefoon of PC (ook tablets). Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Normaal gesproken is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou door het traject helpen. De opleiding Sportvoeding kan men aanschaffen vanaf €662,40 via o.a. LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Het lesmateriaal (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot deel van de werkenden willen een thuisstudie volgen. De maximale vrijheid en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn doelen? Onderstaand vind je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Sportvoeding thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Sportvoeding: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof is grotendeels digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je vaak al à la minute de digitale studiestof. Een paar dagen later krijg je de benodigde boeken ook thuis (niet verplicht bij alle studies). De cursus kun je afronden circa 12 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en trainingen kan iedereen op elk moment beginnen. Heb je interesse in een HBO-studie of master? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In sommige gevallen is een toepasbare Sportvoeding vooropleiding noodzakelijk. Een andere methoden kan zijn een 21 plus examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de opleidingspagina lees je ruime info aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van instellingen als bijv. NHA zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit wil zeggen dat deze thuisopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij MBO Utrecht. Bovendien kan je ook rekenen op een echt branchediploma als NL Actief. Bij een deel van de (hobby)cursussen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zo maak jij kenbaar dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Een mooie aanvulling op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Flink wat onderwijs-bedrijven hebben ook een Sportvoeding klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer sociale interactie, meer achtergrondinformatie en meer gerichte voorbereiding op examens. Het minpunt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Op deze plek raadpleeg je de belangrijke documenten voor jouw cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Met jouw online lesomgeving kan men ook terecht voor oefeningen, geluidsbestanden, oefenexamens, webinars, video’s, praktijkvoorbeelden. Ook kan je opdrachten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-sportvoeding

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Onder andere HBO Fashionmanagement t/m Zelfstandig kindervoedingsadviseur, en uiteraard ook de Sportvoeding zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen in lijn is met mijn situatie? In de beschrijving hierna vind je de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Uitstekend bereikbare klantenservice
 2. LOI: Studies in heel veel vakgebieden
 3. NTI: Zowel thuis als klassikaal
 4. Laudius: Duidelijk huiswerkoverzicht
 5. Thuiscursus.nl: Docenten met ervaring uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een hoogwaardige thuisstudie Sportvoeding online versneld volgen kost om en nabij de €662,40. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Jouw studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De belangrijkste posten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Opmerking: er zijn wel strenge voorwaarden (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een volwaardige opleiding die gericht is op jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De cursus of studie heb je gekozen met het oog op jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het betreft een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten die je maakt komen minimaal uit op €250 (per 12 maanden). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Het doen van een deeltijd studie wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De reden hiervoor? Je manager kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Verder mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een studie, training of cursus via de werkgever doen is dus voor beide partijen interessant. Vaak is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Sportvoeding. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Voeding speelt een belangrijke rol bij sportprestaties. Hoe beter de voeding, des te groter de kans op betere prestaties. De juiste voeding kan zelfs het verschil maken tussen winst en verlies. Daarom is de vraag naar deskundig sportvoedingsadvies enorm. In de cursus Sportvoeding leer jij zo’n deskundig advies geven. Een sportvoedingsadviseur heeft kennis van de specifieke behoeften van duursporters, krachtsporters en teamsporters en kan deze vertalen naar advies op maat, volledig afgestemd op de persoon en de soort sport. Je doet niet alleen kennis op over voeding, maar ook over het geven van voorlichting en advies, en over het voeren van een eigen praktijk.

De LOI is de eerste afstandsopleider waarbij de cursus Sportvoeding als specialisatie van Gewichtsconsulent is getoetst én erkend door de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland). Het bewijs dat deze opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen en perfect aansluit op de praktijk.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie