loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie Telefoniste en receptioniste

De cursus Telefoniste en receptioniste flexibel en snel thuis volgen? Geholpen door onze vergelijkingstool lees je alles over een ruim aanbod aan thuiscursussen en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Opleiding. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of gewoon een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Doorzoek en vergelijk heel eenvoudig populaire opleidingen en thuisstudies van vooraanstaande opleiders als NTI en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Telefoniste en receptioniste! Op een flexibele manier studeren, een prettige online leeromgeving, en docenten uit het werkveld. Deze cursus is beschikbaar vanaf €239,00 bij onder andere LAUDIUS.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In december 2020 goedkoop aangeboden.

Vergelijk thuisstudies Telefoniste en receptioniste december 2020

AanbiederStudienaamKostenTijdsduurInschrijflink
LAUDIUSTelefoniste-receptioniste9 maanden€239,00Meer informatie
Telefoniste-receptioniste online vanuit huis

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Telefoniste en receptioniste op afstand volgen

Toe aan een Carrièreboost? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat er ook bij jou speelt, iedereen kan studeren en leren. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze website kan jou hierbij helpen. Hier vind je uitgebreide info over een scala aan cursussen en beroepsopleidingendie aansluiten op jouw wensen. Verder groeien binnen het domein Opleiding? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Telefoniste-receptioniste(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder strakke deadlines. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw functie, sportactiviteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Beginnen met een cursus Telefoniste en receptioniste gaat erg gemakkelijk. In het volgende stukje leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen.
 5. Nu kun je starten met leren: zelf je studietijd indelen en het lesmateriaal doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Bij alle opleiders wordt je geholpen door een vakkundige docent.
 6. Na het afronden van de studie ontvang je een certificaat of diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat is de prijs van een Telefoniste en receptioniste thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat is hiervan de reden? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kun je digitaal raadplegen met jouw PC, smartphone of iPad. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken ze met minder dure docenten. Vanzelfsprekend is er een vast aanspreekpunt aanwezig die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Telefoniste-receptioniste kun je bestellen vanaf €239,00 via LAUDIUS. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De leerstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een persoonlijke mentor van LAUDIUS.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Meer en meer medewerkers willen een thuisstudie volgen. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe werkt het precies, en sluit het aan bij mijn wensen? In het overzicht hierna behandelen we de meest gestelde vragen over zelfstandige Telefoniste-receptioniste thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Telefoniste en receptioniste: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De cursus duurt pakweg 9 maanden. Dikwijls zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en veel taalstudies zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je aan het kijken naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Dikwijls is hier een relevante Telefoniste en receptioniste vooropleiding wel een minimum. Men kan ook kiezen voor een 18+ toets of op basis van een eerder gevolgd programma. In de beschrijving van de opleiding lees je aanvullende informatie betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van bedrijven zoals o.a. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze thuisstudies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Hotelschool The Hague. Mogelijk zul je mogelijk recht hebben op een echt branchediploma als fitness trainer A. Bij een deel van de (hobby)cursussen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Dankzij dit diploma laat jij zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Flink wat onderwijsinstellingen verstrekken ook een Telefoniste en receptioniste klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer achtergrondinformatie en de examenhulp (bespreken van de vragen). Het minpunt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Daar tref je belangrijke info rondom jouw cursus en kan je overleggen met de docent. In deze speciale omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: geluidsbestanden, webinars, het lesmateriaal, oefenexamens, video’s, praktijkvoorbeelden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-telefoniste-en-receptioniste

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2020

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld Schrijven voor het web tot en met HBO Algemene psychologie, en tegenwoordig dus ook de Telefoniste en receptioniste zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling matcht met mijn persoonlijke wensen? Bijgaand lees je over de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 2. LOI: Altijd de nieuwste studietools: online hoorcolleges, webinars en mobiele app
 3. NTI: Locaties door heel Nederland
 4. Laudius: Studeren op een tempo dat bij jou past
 5. NHBO: Studeren op een tempo dat bij jou past
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een hoogwaardige thuisstudie Telefoniste-receptioniste online versneld volgen doe je vanaf €239,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze zaken kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Let op: er zijn wel strenge voorwaarden (december 2020). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een beroepsopleiding die relevant is voor jouw huidige- of toekomstige baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisopleiding is van belang voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LAUDIUS.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De kosten die je opvoert beslaan het minimum van €250 (per 12 maanden) en nooit hoger dan €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Het doen van een deeltijd studie wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Wat is daarvan de reden? Jouw baas kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarbij mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via de werkgever starten is dus voor beide partijen interessant. Dikwijls stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Telefoniste en receptioniste. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Een Telefoniste/Receptioniste is het visitekaartje en uithangbord van een organisatie. Mensen die contact opnemen met een onderneming of instelling krijgen namelijk in eerste instantie te maken met een Telefoniste/Receptioniste. “You never get a second chance to make a first impression” is een veelzeggend Engelstalig spreekwoord. De juiste kennis voor deze baan doe je op in deze cursus.

LAUDIUS opleidingsinformatie
LAUDIUS Opleidingen

Plaats een reactie