loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie Weddingplanner

De hobby cursus Weddingplanner vanuit huis volgen? Via onze vergelijkingstool check & vergelijk je tientallen thuisstudies en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Mode en Styling. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of wellicht iets leren wat je heel leuk vindt? Doorzoek en vergelijk direct professionele zelfstudies en thuiscursussen van Nederlandse scholen als NHA en ga meteen aan de slag met een hobby thuiscursus Weddingplanner! Studeren in jouw eigen tempo, een gratis proefles volgen, en de beste docenten. Deze hobby cursus is te koop vanaf €411,75 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Professionele docenten.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In oktober 2020 voor een voordelige prijs.

Aanbieders thuisstudie Weddingplanner oktober 2020

AanbiederStudienaamKostenTijdsduurInschrijflink
LOIWeddingplanner5 maanden€411,75Meer informatie
NTIWeddingplanner7 maanden€324,63Meer informatie
NHAWeddingplanner9 maanden€299,00Meer informatie
NHBOWeddingplanner3-6 maanden€319,00Meer informatie
LAUDIUSWedding Planner9 maanden€249,00Meer informatie
Weddingplanner vanuit huis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding Weddingplanner vanuit huis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, iedereen vind het leuk om te leren. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze vergelijkingssite kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze website tref je tientallen thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Mode en Styling? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Weddingplanner(duaal of voltijd). In deze hobby cursus doe je in korte termijn veel kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Ideaal als je studeren moet combineren met werk of een andere opleiding, vrijetijdsbesteding en jouw gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Beginnen met een hobby cursus Weddingplanner is online snel te regelen. In het stappenplan van ons studie-team kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Wanneer alle privé-gegevens kloppen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen.
 5. Het leren gaat beginnen: op de momenten dat je tijd hebt je lesstof bestuderen en colleges terugkijken. Vanzelfsprekend ontvang je regelmatig feedback van een persoonlijke docent.
 6. Na het afronden van de studie wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele prijs Weddingplanner thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online hobby thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een groot deel van wat behandeld wordt check je simpelweg digitaal met een macbook, ipad of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten benodigd. Wel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou kan helpen. De opleiding Weddingplanner is er nu al vanaf €411,75 via het instituut LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Flexibel thuis een opleiding doen

Binnen no-time een echte opleiding starten

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer arbeiders kiezen voor een studie aan huis. De hoge mate van flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het voor mij relevant? Hierna bespreken we kort de vragen die we het meest horen over zelfstandige Weddingplanner thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hobby cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Weddingplanner: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof is grotendeels digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je meestal dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen 1 week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is niet altijd verplicht). De hobby cursus heeft een looptijd van zo’n 5 maanden. In veel gevallen kan het een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Korte opleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Heb je interesse in een HBO / WO opleidingstraject? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Vaak is een bepaalde Weddingplanner vooropleiding noodzakelijk. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18+ toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de beschrijving van de opleiding kun je terecht voor alle noodzakelijke details met betrekking tot toelatingseisen van deze hobby cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van scholen zoals Laudius worden erkend door het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze thuisopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. ROC van Twente. Ook levert de instelling vaak een officieel branchediploma als NIMA. Bij korte cursussen en trainingen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze manier kun je aantonen dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Een aanzienlijk deel van de instellingen bieden ook een Weddingplanner klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: je kunt ervaringen en kennis delen direct antwoord op vragen en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Er zijn ook nadelen: je moet jouw agenda erop aanpassen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Ook is de prijs van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Veel opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Op deze plek vind je snel alles wat je nodig hebt voor jouw hobby cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. In dit systeem zijn de volgende documenten te vinden: praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, oefenexamens, geluidsbestanden, video’s, webinars. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-weddingplanner

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2020

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit loopt van HBO Digital design and production tot een studie als HBO Corporate en overheidscommunicatie, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Weddingplanner zelfcursus. Welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn persoonlijke wensen? Hieronder vind je de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Met persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Korting bij betaling ineens of betalen in termijnen
 3. NTI: Ruime keuze in opleidingen
 4. Laudius: De unieke Stap voor stap methode
 5. NHBO: Veel verschillende startdata
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een echte thuisstudie Weddingplanner online volgen kan al vanaf €411,75. Maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze factoren kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Belangrijk: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (oktober 2020). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepsopleiding die belangrijk is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisstudie levert een bijdrage aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • Jouw totale kosten moeten minimaal €250 zijn (per 12 maanden) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een opleiding of cursus volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. De oorzaak daarvan? Het bedrijf waar je werkt heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Overigens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via je werk volgen heeft dus veel verschillende voordelen. In de regel mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Weddingplanner. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Ga je binnenkort trouwen? Of ben je gevraagd om ceremoniemeester te zijn bij een trouwerij van vrienden en/of familie? Volg dan nu de cursus Weddingplanner van de LOI en leer hoe je een droomhuwelijk organiseert!Tijdens deze Weddingplanner cursus leer je hoe je een huwelijk perfect kunt voorbereiden en hoe je de trouwdag zelf vlekkeloos kunt laten verlopen. Checklists maken, een draaiboek opstellen, entertainment, uitnodigingen, styling, een huwelijkswebsite: na afloop van de cursus Weddingplanning weet je er alles van!Een trouwdag de mooiste dag in je leven? Dankzij jou lukt het zeker! Je omgeving zal versteld staan van je organisatietalent!

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie