nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Algemene gezondheidszorg

De hbo opleiding HBO Algemene gezondheidszorg flexibel vanuit huis volgen? D.m.v. Thuisstudiezoeken.nl tref je de beste thuiscursussen en opleidingen in het vakgebied van Gezondheidszorg en Welzijn. Wil je hogerop in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of simpelweg een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Check en vergelijk simpel en snel kwalitatieve thuisopleidingen en cursussen van respectabele scholen als NCOI en begin morgen al met een hbo thuisopleiding HBO Algemene gezondheidszorg! Een opleiding die past bij je denkniveau, een gratis proefles volgen, en uitstekende vakdocenten. Deze hbo opleiding is beschikbaar vanaf €2061,00 bij een opleider als LOI.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Professionele docenten.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Het laagste lesgeld.
 • In oktober 2023 voordelig geprijsd.

Vergelijking van thuisstudies HBO Algemene gezondheidszorg oktober 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Algemene gezondheidszorg9 maanden€2061,00Meer informatie
HBO Algemene gezondheidszorg thuis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding HBO Algemene gezondheidszorg op eigen tempo vanuit huis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat er bij jou ook speelt, voor ons allemaal is er een uitdaging. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze thuisstudie-vergelijker is in ieder geval een goed startpunt. Met onze vergelijker vergelijk je een grote variëteit aan thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die aansluiten op jouw wensen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Gezondheidszorg en Welzijn? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie HBO Algemene gezondheidszorg(duaal of voltijd). Door deze hbo opleiding doe je belangrijke kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Je kunt het prima combineren met een drukke baan, muziek of sport en natuurlijk het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Kiezen voor een hbo opleiding HBO Algemene gezondheidszorg is online snel te regelen. In het onderstaande stappenplan gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of vraag een gratis proefles aan om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Lijkt het wat? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: je kunt waar en wanneer je wilt je lesstof bestuderen en examens doen of projecten uploaden. Bij alle opleiders krijg je begeleiding van een vaste docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt je beloond met een diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele prijs HBO Algemene gezondheidszorg thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt bekijk je gewoon online, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een PC, smartphone of iPad. Verder heb je geen reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Normaal gesproken is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou kan helpen. De opleiding HBO Algemene gezondheidszorg wordt al aangeboden vanaf €2061,00 via bijvoorbeeld LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Het lesmateriaal (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Veel werkenden investeren in hun carrière met een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn ambities? Hieronder vind je de vragen die we het meest horen over zelfstandige HBO Algemene gezondheidszorg thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hbo opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus HBO Algemene gezondheidszorg: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof is grotendeels digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je doorgaans binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week krijg je de hele studiemap ook thuis (soms is dit optioneel). De hbo opleiding heeft een looptijd van grofweg 9 maanden. Als je veel tijd hebt kan het een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en trainingen zijn er in principe voor iedereen. Oriënteer jij je meer op een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Normaal gesproken is een relevante HBO Algemene gezondheidszorg vooropleiding een voorwaarde. Als alternatief vragen ze vaak een 18-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis studiegids check je extra info omtrent de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van instellingen als Nationale Handelsacademie (NHA) dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit wil zeggen dat deze afstandopleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld MBO Utrecht. Ook ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een erkend branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij korte cursussen en trainingen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Daarmee maak jij kenbaar dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Het gros van de aanbieders verstrekken ook een HBO Algemene gezondheidszorg klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer achtergrondinformatie en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Onthoud wel: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Tevens is tarief van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Het gros van de opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In deze omgeving raadpleeg je de meest handige tools voor je hbo opleiding en kan je overleggen met de docent. In dit systeem kun je terecht voor ondermeer oefeningen, oefenexamens, webinars, het lesmateriaal, video’s, geluidsbestanden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-hbo-algemene-gezondheidszorg

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2023

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Onder andere Telefoniste-receptioniste tot en met Horeca ondernemersvaardigheden, en sinds kort dus ook de HBO Algemene gezondheidszorg zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan bij mijn wensen en situatie? Hieronder vind je onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Samenwerking met toonaangevende organisaties
 2. LOI: Ook voor kinderen (LOI Kidzz)
 3. NTI: Studeren met veel persoonlijk contact
 4. Laudius: Ruime keuze in opleidingen
 5. Thuiscursus.nl: Ook volledig in het engels
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een professionele thuisstudie HBO Algemene gezondheidszorg online versneld volgen is mogelijk vanaf €2061,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Lesmaterialen en lesgeld mag je (deels) aftrekken van de belasting. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze factoren mag je aftrekken:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Tip van de specialist: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (oktober 2023). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een studie die iets bijdraagt aan de baan van je toekomst (of huidige werk). Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus is geschikt voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten zijn minimaal €250,00 (per jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Werkgever betaalt soms mee
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. De reden hiervoor? Je organisatie kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Overigens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een relevante opleiding via jouw bedrijf volgen heeft dus veel verschillende voordelen. Standaard stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Algemene gezondheidszorg. Ga eens om tafel met jouw manager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Als verpleegkundige in de algemene gezondheidszorg ben je breed inzetbaar. Je krijgt te maken met veel verschillende soorten patiënten én leeftijdscategorieën. Denk bijvoorbeeld aan mensen met acute of chronische aandoeningen, psychische stoornissen, mensen met een handicap of zelfs een combinatie hiervan. Verder kun je aan de slag in zowel ziekenhuizen en verpleeghuizen als woon- en zorgcentra en revalidatiecentra. Er is veel vraag naar verpleegkundigen in de algemene gezondheidszorg. De juiste kennis doe je op met het korte HBO-programma Algemene gezondheidszorg.
Met het diploma van deze korte HBO-opleiding toon je aan over kennis en vaardigheden op HBO-niveau te beschikken. Na afronding kun je bij doorstroming naar een bacheloropleiding gedeeltelijke vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module(s). Wel moet je dan nog de bijbehorende lesdagen volgen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie