loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Werken met vrijwilligers en mantelzorgers

De hbo opleiding Werken met vrijwilligers en mantelzorgers flexibel en snel thuis volgen? Via deze thuisstudie vergelijker lees je alles over goed aangeschreven thuisstudies en opleidingen gerelateerd aan Gezondheidszorg en Welzijn. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je jouw eigen baas worden? Of simpelweg iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Check en vergelijk moeiteloos professionele thuisstudies van respectabele opleiders als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een hbo thuisstudie Werken met vrijwilligers en mantelzorgers! Studeren op je eigen tempo, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en goede begeleiding. Deze hbo opleiding is beschikbaar vanaf €297,00 via o.a. LOI.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In juli 2022 goedkoop aangeboden.

Opleiders thuisstudie Werken met vrijwilligers en mantelzorgers juli 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIWerken met vrijwilligers en mantelzorgers3 maanden€297,00Meer informatie
Werken met vrijwilligers en mantelzorgers online vanuit huis

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding Werken met vrijwilligers en mantelzorgers thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Ambieer je een nieuwe baan? Op welk niveau jij ook denkt; er liggen verschillende uitdagingen klaar. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze website kan helpen bij het vinden van een studie. Met onze vergelijker tref je een ruim aanbod studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Werken met vrijwilligers en mantelzorgers(duaal of voltijd). Via deze hbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder strakke deadlines. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast dagelijkse werkzaamheden, muziek of sport en een druk gezinsleven.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Inschrijven voor een hbo opleiding Werken met vrijwilligers en mantelzorgers is zo gepiept. Door middel van het stappenplan hieronder kan je er alles over lezen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of probeer een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben je enthousiast? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je meteen inloggen.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: helemaal in je zelfgekozen tempo de stof doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Zoals je mag verwachten ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Alles afgerond? Dan ontvang je een certificaat of diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele kosten Werken met vrijwilligers en mantelzorgers thuisopleiding?

Een positief aspect van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel informatie kun je digitaal raadplegen, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een tablet, smartphone of laptop. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. In de regel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Werken met vrijwilligers en mantelzorgers wordt al aangeboden vanaf €297,00 via o.a. LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De leerstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Met diploma / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Werken en studeren combineren

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Steeds meer arbeiders willen een thuisstudie volgen. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het grote aanbod aan opleidingen is een belangrijke reden. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het niveau niet te hoog? In het volgende gedeelte geven we antwoord op de vragen die we het meest horen over zelfstandige Werken met vrijwilligers en mantelzorgers thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de hbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus Werken met vrijwilligers en mantelzorgers: je kan elke week starten met deze opleiding. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De hbo opleiding is vaak af te ronden in ongeveer 3 maanden. Meestal kan het een stuk sneller. Onverwachte drukte? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding vereist?
Dat verschilt per studie. Cursussen en trainingen zijn er in principe voor iedereen. Ambieer je een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Soms is een bepaalde Werken met vrijwilligers en mantelzorgers vooropleiding wel een minimum. Een andere methoden kan zijn een 18+ toets of een specifiek overgangsbewijs. In de gratis brochure bekijk je extra info inzake de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsinstellingen als bijvoorbeeld NTI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Op die manier weet je dat deze afstandopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Nederlandse Loodsencorporatie. Bovendien ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een speciaal branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij korte cursussen en trainingen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Meerdere aanbieders faciliteren ook een Werken met vrijwilligers en mantelzorgers klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer contactmomenten met andere studenten, meer directe feedback van je docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Een negatief punt is: je moet het veel beter plannen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De erkende opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In dat portaal tref je de essentiële informatie voor je hbo opleiding en kan je overleggen met de docent. Via deze portalen is er een verzameling geplaatst van webinars, oefeningen, geluidsbestanden, video’s, praktijkvoorbeelden, oefenexamens. In dat systeem upload je ook huiswerk, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-hbo-werken-met-vrijwilligers-en-mantelzorgers

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2022

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit loopt van Marokkaans voor beginners tot Basiskennis loonadministratie, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Werken met vrijwilligers en mantelzorgers zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen past bij mijn situatie? Onderstaand vind je de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Studie in jouw eigen tempo afronden
 2. LOI: Handige live webcolleges
 3. NTI: Studiekosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting
 4. Laudius: Begeleiding door topdocenten (naar keuze)
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkervaring en stage mogelijk
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie Werken met vrijwilligers en mantelzorgers online versneld volgen kan voor een bedrag van €297,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Jouw studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De volgende kosten kun je aftrekken:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Opgelet: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (juli 2022). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een studie die relevant is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De belangrijkste details:

 • Het traject heb je gekozen met het oog op jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het betreft een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250,00 (per 12 maanden) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Wat is daarvan de reden? Je werk / collega kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarnaast zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een uitgebreide cursus volgen via jouw werkgever is dus voor jullie beide relevant. Dikwijls kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Werken met vrijwilligers en mantelzorgers. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

In de zorg wordt steeds vaker een beroep gedaan op mantelzorgers en vrijwilligers. Als zorgverlener of hulpverlener moet je dan ook weten welke rol het eigen netwerk van een cliënt kan spelen en hoe je kunt samenwerken met deze mensen. Dit, en meer, leer je in deze praktijkgericht cursus op HBO-niveau.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie