loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Applicatieontwerp en -ontwikkeling

De hbo opleiding HBO Applicatieontwerp en -ontwikkeling thuis volgen met goede begeleiding? Dankzij www.thuisstudiezoeken.nl ontdek je de beste thuisopleidingen en studies gerelateerd aan ICT. Een nieuwe stap in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of gewoon toe aan volledig iets nieuws? Check en vergelijk zonder problemen goede thuisopleidingen van toonaangevende onderwijsinstellingen als Scheidegger en wie weet begin jij volgende week al met een hbo thuisopleiding HBO Applicatieontwerp en -ontwikkeling! Studeren in jouw eigen tempo, een gratis proefles volgen, en persoonlijke begeleiding. Deze hbo opleiding kan jij volgen vanaf €1074,00 via o.a. LOI.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In oktober 2022 goedkoop beginnen.

Aanbieders thuisstudie HBO Applicatieontwerp en -ontwikkeling oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Applicatieontwerp en -ontwikkeling6 maanden€1074,00Meer informatie
HBO Applicatieontwerp en -ontwikkeling digitaal vanuit huis

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding HBO Applicatieontwerp en -ontwikkeling flexibel vanuit huis starten

Wil jij promotie maken? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat jouw niveau ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. www.thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. Met behulp van onze website vind je een ruim aanbod cursussen en beroepsopleidingenwaarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein ICT? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie HBO Applicatieontwerp en -ontwikkeling(duaal of voltijd). Aan de hand van deze hbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Uitstekend te combineren met een drukke baan, andere interesses en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Inschrijven voor een hbo opleiding HBO Applicatieontwerp en -ontwikkeling is niet moeilijk. In het stappenplan van ons studie-team gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of vraag een gratis proefles aan om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben je enthousiast? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alles in orde is zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: je kunt waar en wanneer je wilt de stof doornemen en huiswerk inleveren. Vanzelf wordt je bijgestaan door een ervaren docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat is de prijs van een HBO Applicatieontwerp en -ontwikkeling thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel van de documentatie kun je digitaal raadplegen, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een PC, smartphone of iPad. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder docenten benodigd. In de regel heb je een persoonlijke begeleiderdie jou door het traject helpen. De opleiding HBO Applicatieontwerp en -ontwikkeling kun je al volgen vanaf €1074,00 via het instituut LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De leerstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Met diploma / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Werken en studeren combineren

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Steeds meer medewerkers willen vanuit huis studeren. De hoge mate van flexibiliteit en het veelzijdige aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn ambities? In de volgende paragraaf behandelen we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige HBO Applicatieontwerp en -ontwikkeling thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de hbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus HBO Applicatieontwerp en -ontwikkeling: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je doorgaans à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms is dit optioneel). De hbo opleiding duurt circa 6 maanden. Dikwijls kan het soms nog een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Gaat het om een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In de regel is een passende HBO Applicatieontwerp en -ontwikkeling vooropleiding noodzakelijk. Het kan ook gaan om een 18+ toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de website van de aanbieder tref je extra info met betrekking tot toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van scholen als NHA zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. We kunnen dus zeggen dat jouw behaalde diploma net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld NHTV internationaal hoger onderwijs Breda. Mogelijk krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een waardevol branchediploma als NL Actief. Bij afronding van een kortlopende cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier laat jij zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de aanbieders faciliteren ook een HBO Applicatieontwerp en -ontwikkeling klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en de examenhulp (bespreken van de vragen). Een negatief punt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In dit systeem raadpleeg je de meest handige tools voor je hbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In de digitale leeromgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: oefenexamens, geluidsbestanden, video’s, webinars, oefeningen, het lesmateriaal. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-hbo-applicatieontwerp-en-ontwikkeling

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dit varieert van HBO Fashionmanagement tot bijvoorbeeld Notarieel Medewerker, en je kunt nu dus ook kiezen voor de HBO Applicatieontwerp en -ontwikkeling zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die rijmt met mijn aspiraties? Onderstaand benoemen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 2. LOI: Mogelijkheid tot een studieadviesgesprek
 3. NTI: Mogelijkheid voor gratis studieadvies
 4. Laudius: Begeleiding door topdocenten (naar keuze)
 5. Thuiscursus.nl: Gratis studiegids aanvragen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een echte thuisstudie HBO Applicatieontwerp en -ontwikkeling online versneld volgen is mogelijk vanaf €1074,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze specifieke elementen kun je aftrekken:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Houd er rekening mee: er zijn wel strenge voorwaarden (oktober 2022). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een cursus / studie waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige- of toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • Het traject is gericht op jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250 (per 52 weken) tot een max van €15k.

Werkgever betaalt soms mee
Een opleiding of cursus volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Waarom? Jouw baas heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Bovendien zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een zelfstudie via de werkgever doen heeft dus veel verschillende voordelen. Steeds vaker mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Applicatieontwerp en -ontwikkeling. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Wat zijn de kenmerken van een goede applicatie? Hoe zorg je dat een applicatie zijn waarde jaren kan behouden? Deze vragen, en meer, komen aan bod in het korte HBO-programma Applicatie ontwerp en ontwikkeling. Na afronding ben je in staat om duurzame en toekomstvaste applicaties te ontwerpen en te programmeren.Deze opleiding is een van de clusters uit de brede HBO Informatica. Na succesvolle afronding van dit korte HBO-programma is het mogelijk om door te stromen naar een volgend cluster.Naast het diploma van LOI Hogeschool behaal je met deze opleiding ook direct twee iEXA-certificaten en een Oracle-certificaat.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie