loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie HBO Usability

De hbo opleiding HBO Usability thuis volgen met goede begeleiding? Geholpen door de vergelijker van thuisstudies vind je erkende thuisopleidingen en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Grafische vormgeving en Multimedia. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Beginnen als ZZP’er? Of misschien iets leren wat je heel leuk vindt? Bekijk en vergelijken gemakkelijk veel gekozen opleidingen en thuisstudies van vooraanstaande instellingen als Nationale Handelsacademie (NHA) en begin morgen al met een hbo thuisopleiding HBO Usability! Een passende opleiding voor iedereen, een prettige online leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze hbo opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €987,00 via LOI.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Flexibele docenten.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In januari 2021 voordelige tarieven.

Opleiders thuisstudie HBO Usability januari 2021

AanbiederStudienaamKostenTijdsduurInschrijflink
LOIHBO Usability3 maanden€987,00Meer informatie
HBO Usability thuis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding HBO Usability zelfstandig thuis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw niveau ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze site kan jou hierbij helpen. Hier check je een scala aan cursussen en beroepsopleidingenwaardoor jij je doelen kan bereiken. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Grafische vormgeving en Multimedia? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HBO Usability(duaal of voltijd). Via deze hbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, zo snel of langzaam als jij dat wil. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw functie, andere interesses en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Kiezen voor een hbo opleiding HBO Usability is online snel te regelen. Door middel van het stappenplan hieronder geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of neem direct een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als alles in orde is wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je meteen inloggen.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: zelf je studietijd indelen en je lesstof bestuderen en examens maken. Logischerwijs krijg je begeleiding van een ervaren docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele prijzen HBO Usability thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel lesmaterialen vind je in jouw digitale leeromgeving met jouw macbook, ipad of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Vaak zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou door het traject helpen. De opleiding HBO Usability kun je bestellen vanaf €987,00 bij o.a. LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Het lesmateriaal (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Werken en studeren combineren

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groot deel van de volwassenen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De maximale vrijheid en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe gaat het precies in z’n werk, en sluit het aan bij mijn wensen? Hierna lees je enkele prangende vragen rondom zelfstandige HBO Usability thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de hbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus HBO Usability: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je vaak al dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen 1 week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is niet altijd verplicht). De hbo opleiding duurt ongeveer 3 maanden. Als je veel tijd hebt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Gaat het om een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Meestal is een passende HBO Usability vooropleiding een van de voorwaarden. Soms kan er worden gekozen voor een 18-plus toets of een bepaald certificaat. Op de opleidingspagina bekijk je de benodigde specificaties betreffende de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van aanbieders zoals o.a. Fontys zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat jouw behaalde diploma net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld ROC Mondriaan. Ook behaal je met een thuisstudie vaak een officieel branchediploma als fitness trainer A. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op die manier kun je aantonen dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Verscheidene onderwijs-aanbieders hebben ook een HBO Usability klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Er zijn ook nadelen: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Via dit systeem raadpleeg je de belangrijke documenten voor jouw hbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In deze speciale omgeving is er een verzameling geplaatst van praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, oefenexamens, geluidsbestanden, video’s, oefeningen. In dat systeem upload je ook huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-hbo-usability

Onderwijsinstellingen vergelijken januari 2021

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. En er steeds meer aanbod. Denk aan Kapper Dames (Allround) tot bijvoorbeeld LinkedIn Optimaliseer je bedrijfsprofiel, en je kunt nu dus ook kiezen voor de HBO Usability zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn persoonlijke wensen? Hierna behandelen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Al meer dan 80 jaar ervaring
 2. LOI: Ruime keuze in opleidingen
 3. NTI: Erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 4. Laudius: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 5. NHBO: Professionele opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een echte thuisstudie HBO Usability online volgen kan al vanaf €987,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De studiekosten zijn in veel gevallen een aftrekpost. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De volgende zaken zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Advies van de adviseur: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (januari 2021). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een opleidingwaarbij je competenties leert voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisstudie heb je gekozen met het oog op jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De kosten die je opvoert beslaan het minimum van €250 (per 12 maanden). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Het doen van een deeltijd studie wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Waarom? Jouw baas plukt ook de vruchten van jouw kennis. Overigens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via jouw bedrijf volgen is dus voor beide partijen interessant. Binnen veel organisaties is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding HBO Usability. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Usability is een belangrijk onderdeel bij de ontwikkeling van (mobiele) websites, apps en andere software-applicaties. Centraal daarbij staat de vraag of de gebruiker deze makkelijk en efficiënt kan gebruiken. Is de interface begrijpelijk? Is de navigatie logisch en duidelijk? En welke rol speelt de vormgeving daarbij?

In deze korte opleiding HBO Usability leer je alles over gebruiksvriendelijkheid en maak je kennis met verschillende methoden om mediaproducten te ontwerpen, testen en verbeteren. Waardevolle kennis voor iedereen die zich bezighoudt met het ontwikkelen van websites en apps!

Met het diploma van het korte HBO-programma Usability toon je aan over kennis en vaardigheden op HBO-niveau te beschikken. Na afronding kun je bij doorstroming naar de bacheloropleiding Communication and multimedia design vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie