loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Back-end Java developer

De hbo opleiding HBO Back-end Java developer op je eigen tempo vanuit huis volgen? Via deze thuisstudie vergelijker check & vergelijk je erkende thuiscursussen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein ICT. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of wellicht iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Doorzoek en vergelijk zonder problemen veel gekozen studies en thuiscursussen van vooraanstaande scholen als Laudius en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een hbo thuisopleiding HBO Back-end Java developer! Een opleiding die past bij je denkniveau, up-to-date lesmateriaal, en fantastische praktijkdocenten. Deze hbo opleiding is er al vanaf €1316,00 via o.a. LOI.

 • Zelf je studie indelen.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Mogelijke compensatie via de werkgever.
 • In oktober 2022 goedkoop beginnen.

Aanbieders thuisstudie HBO Back-end Java developer oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Back-end Java developer4 maanden€1316,00Meer informatie
HBO Back-end Java developer zelf thuis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding HBO Back-end Java developer thuis digitaal volgen

Toe aan een Carrièreboost? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, het aanbod is ontzettend groot! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze thuisstudie-vergelijker is een handige manier om te beginnen met zoeken. Middels onze vergelijker vind je uitgebreide info over een breed spectrum van opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil je verder leren binnen het domein ICT? Een goede optie is de online thuisstudie HBO Back-end Java developer(duaal of voltijd). Tijdens deze hbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, altijd waar en wanneer jij wilt. Ideaal als je studeren moet combineren met je huidige baan, muzikale bezigheden en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Aan de slag gaan met een hbo opleiding HBO Back-end Java developer is zo gepiept. Door middel van het stappenplan hieronder komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Selecteer de gewenste opleider en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies voor een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je overal aan voldoet, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo de lesstof erbij pakken en examens doen of projecten uploaden. Natuurlijk ontvang je regelmatig feedback van een persoonlijke docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je het (branche)diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de kosten van een HBO Back-end Java developer thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom zijn de kosten zo laag? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op een macbook, ipad of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder dure docenten. Vanzelfsprekend bestaat er een mentor of coach die jou gedurende de studie helpt. De opleiding HBO Back-end Java developer kan men aanschaffen vanaf €1316,00 bij LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Het lesmateriaal (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Veel Hollanders investeren in hun carrière met een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en het enorme aanbod zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is deze opleiding wel geschikt? In het overzicht hierna bespreken we kort de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige HBO Back-end Java developer thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de hbo opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus HBO Back-end Java developer: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je doorgaans à la minute de digitale studiestof. Niet veel later krijg je de hele studiemap ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De hbo opleiding kun je afronden circa 4 maanden. Meestal zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Onverwachte drukte? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Basisopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Heb je interesse in een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In sommige gevallen is een dergelijke HBO Back-end Java developer vooropleiding een van de voorwaarden. Een andere methoden kan zijn een 18+ examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis brochure check je alle relevante details m.b.t. de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van scholen zoals LOI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Zo weet je dat deze opleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Christelijke Hogeschool Ede. Tevens krijgen deelnemers soms een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze manier is het voor iedereen duidelijk dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Verschillende onderwijs-aanbieders verstrekken ook een HBO Back-end Java developer klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, direct antwoord op vragen en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder prettig: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Tevens is tarief van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Veel opleiders werken met een online leeromgeving. Op deze plek vind je de meest handige tools voor je hbo opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via deze portalen log je in om de volgende zaken te bekijken: het lesmateriaal, oefenexamens, geluidsbestanden, oefeningen, video’s, webinars. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-hbo-back-end-java-developer

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. En er steeds meer aanbod. Dit loopt van Yoga tot en met HBO Welzijn en Zorg voor Ouderen, en sinds kort dus ook de HBO Back-end Java developer zelfcursus. Welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn doelen en wensen? In de beschrijving hierna benoemen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Docenten met ervaring uit het vak
 2. LOI: Duizenden tevreden studenten
 3. NTI: MBO, HBO en Master
 4. Laudius: Vandaag nog van start met jouw studie
 5. Thuiscursus.nl: Beginnen wanneer jij dat wil
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een professionele thuisstudie HBO Back-end Java developer online versneld volgen doe je vanaf €1316,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De studiekosten kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze kosten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Houd er rekening mee: er gelden strenge regels (oktober 2022). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepsopleiding die gericht is op jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De studie levert een bijdrage aan je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het moet gaan om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De kosten die je opvoert bedragen minimaal €250 (p/jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De oorzaak daarvan? Het bedrijf waar je werkt heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Bovendien zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een professionele opleiding via jouw bedrijf volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Soms is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding HBO Back-end Java developer. Ga eens om tafel met jouw manager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Als back-end developer ben je verantwoordelijk voor de achterkant van een applicatie. Zo zorg je bijvoorbeeld voor de koppeling met andere applicaties of vertaal je functionele wensen naar concrete technische oplossingen. Vaak ben je gespecialiseerd in een bepaalde programmeertaal of een specifiek framework. Met de opleiding HBO Back-end Java developer doe je alle kennis en vaardigheden op om als back-end ontwikkelaar aan de slag te gaan, waarbij je je specialiseert in JAVA met het certificaat Oracle Certified Associate Java SE 8 Programmer I van Oracle. De opleiding gaat verder onder andere in op UML, databases en MySQL en Java-programmeren. Omdat je als back-end developer iteratief moet kunnen werken, raak je in deze opleiding bovendien vertrouwd met Agile Scrum en DevOps

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie