nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basis BPM

De hbo opleiding Basis BPM op afstand volgen? Geholpen door onze vergelijkingstool ontdek je een ruim aanbod aan thuiscursussen en opleidingen waarmee jij verder komt binnen het domein ICT. Wil je hogerop in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of misschien een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Neem de informatie door en vergelijk moeiteloos kwalitatieve thuisstudies van Nederlandse instellingen als LOI en begin morgen al met een hbo thuisstudie Basis BPM! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze hbo opleiding kun je al volgen vanaf €396,00 via LOI.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In maart 2023 scherpe tarieven.

Opleiders thuisstudie Basis BPM maart 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIBasis BPM4 maanden€396,00Meer informatie
Basis BPM online vanuit huis

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding Basis BPM thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, de mogelijkheden zijn enorm! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze site is in ieder geval een goed startpunt. Hier vind je uitgebreide info over tientallen studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die passen bij jouw doelen. Wil je verder leren binnen het domein ICT? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Basis BPM(duaal of voltijd). Door deze hbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw functie, culturele activiteiten en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Het deelnemen aan een hbo opleiding Basis BPM kan moeiteloos via internet. In onderstaand schema van onze studie-specialisten geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Ben je enthousiast? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je overal aan voldoet, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen.
 5. Het traject gaat nu van start: op zelfgekozen momenten je lesstof bestuderen en klassikaal onderwijs volgen. Uiteraard heb je regelmatig contact met een persoonlijke docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je het (branche)diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat is de prijs van een Basis BPM thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kun je via internet bekijken met een telefoon of PC (ook tablets). Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vanzelfsprekend bieden ze een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Basis BPM is er nu al vanaf €396,00 bij o.a. LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Het lesmateriaal (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Meer en meer medewerkers willen vanuit huis studeren. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? In het gedeelte hieronder besteden we aandacht aan de vragen die we het meest horen over zelfstandige Basis BPM thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hbo opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Basis BPM: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Een paar dagen later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms kan het alleen met digitale middelen). De hbo opleiding kost je om en nabij de 4 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Kom je er even niet aan toe? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. De meeste (hobbymatige) cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Ben je op zoek naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Meestal is een dergelijke Basis BPM vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Men kan ook kiezen voor een 21-plus toets of een ECV-certificaat. In de gratis studiegids bekijk je alle relevante details omtrent de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsaanbieders zoals o.a. Fontys zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. We kunnen dus zeggen dat jouw behaalde diploma op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Iselinge Hogeschool. Daarnaast krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een waardevol branchediploma als branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij afronding van een kortlopende cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zo kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Een aanzienlijk deel van de scholen hebben ook een Basis BPM klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, meer directe feedback van je docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Het minpunt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn vaste startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. In dit systeem tref je de meest handige tools voor je hbo opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via deze portalen tref je zaken als geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, webinars, oefeningen, het lesmateriaal, oefenexamens. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-hbo-basis-bpm

Onderwijsinstellingen vergelijken maart 2023

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het aanbod in studies is enorm. Denk aan HBO Small Business Management tot aan MBO Dieren EHBO, en uiteraard ook de Basis BPM zelfcursus. Welke onderwijsinstelling past bij mijn situatie? Onderstaand benoemen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Ruim 80 jaar ervaring
 2. LOI: Aantoonbare kwaliteit, zoals erkende diploma’s en NVAO-accreditaties
 3. NTI: Officiële vakliteratuur is inbegrepen in het lesgeld
 4. Laudius: Vandaag nog van start met jouw studie
 5. Thuiscursus.nl: Met belastingteruggaaf
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Je eigen thuisstudie Basis BPM online versneld volgen is realistisch vanaf €396,00. Maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De volgende producten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Houd er rekening mee: er zijn wel strenge voorwaarden (maart 2023). Het betreft uitsluitend kosten voor een opleidingdie relevant is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisopleiding draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten zijn minimaal €250,00 (per 12 maanden) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe zit dit? Jouw baas kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Tevens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een uitgebreide cursus via jouw bedrijf volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Standaard mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Basis BPM. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

De cursus Basis BPM (business process management) laat goed zien wat de meerwaarde is van het slim vormgeven van businessprocessen. In business process management komen de belangrijkste elementen van management en informatietechnologie samen met als doel bedrijfsprocessen te managen en te optimaliseren.Steeds meer bedrijven en organisaties investeren fors in business process management. En dat is niet voor niets! Het goed vormgeven van bedrijfsprocessen kan een flink concurrentievoordeel opleveren. Kennis van BPM is daarom veelgevraagd op de arbeidsmarkt. De cursus Basis BPM vormt dan ook een waardevolle toevoeging op je cv.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie