loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Communicatie – Multimedia design

De hbo opleiding HBO Communicatie – Multimedia design flexibel vanuit huis volgen? Aan de hand van de vergelijker van thuisstudies bekijk je de meest interessante thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te groeien binnen het vakgebied HBO opleidingen. Je carrière een nieuwe impuls geven? Voor jezelf beginnen? Of gewoon een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Bekijk en vergelijken direct veel gekozen zelfstudies en thuiscursussen van vooraanstaande afstandsopleiders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en start vandaag nog met jouw hbo thuisstudie HBO Communicatie – Multimedia design! Een studie die past bij jouw niveau, up-to-date lesmateriaal, en fantastische praktijkdocenten. Deze hbo opleiding is er al vanaf €6444,00 via o.a. NTI.

 • Zelf je studie indelen.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Professionele docenten.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In mei 2022 voordelige tarieven.

Aanbieders thuisstudie HBO Communicatie – Multimedia design mei 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIHBO Communicatie – Multimedia design36 maanden€6444,00Meer informatie
LOIHBO Communication and multimedia design36 maanden€7164,00Meer informatie
HBO Communicatie – Multimedia design op eigen tempo thuis volgen

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding HBO Communicatie – Multimedia design thuis digitaal volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat er bij jou ook speelt, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl kan helpen bij het vinden van een studie. Met onze vergelijker vind je uitgebreide info over honderden thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je verder leren binnen het domein HBO opleidingen? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HBO Communicatie – Multimedia design(duaal of voltijd). Tijdens deze hbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, op jouw niveau en jouw tempo. Dit gaat erg goed samen met dagelijkse werkzaamheden, andere interesses en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Beginnen met een hbo opleiding HBO Communicatie – Multimedia design is online snel te regelen. In het bijgaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of neem direct een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Wanneer alle privé-gegevens kloppen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. De studie kan beginnen: op de momenten dat je tijd hebt lesstof en boeken doornemen en colleges terugkijken. Vanzelfsprekend wordt je geholpen door een persoonlijke docent.
 6. Als je alles gehaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele tarieven HBO Communicatie – Multimedia design thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe komt dit? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel van de documentatie check je simpelweg digitaal op een PC, smartphone of iPad. Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Vaak bieden ze een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding HBO Communicatie – Multimedia design is er nu al vanaf €6444,00 via o.a. NTI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van NTI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • De examens (soms op locatie).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Meer en meer volwassenen kiezen voor een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de uitgebreide database met cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het voor mij relevant? Onderstaand behandelen we enkele prangende vragen rondom zelfstandige HBO Communicatie – Multimedia design thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de hbo opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus HBO Communicatie – Multimedia design: studeren op de momenten wanneer het jou past. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je vaak al dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen afzienbare tijd worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms kan het alleen met digitale middelen). De hbo opleiding heeft een looptijd van gemiddeld 36 maanden. In de praktijk hoeft het niet eens zo lang te duren. Kom je er even niet aan toe? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en trainingen kan iedereen op elk moment beginnen. Gaat het om een HBO-studie of master? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Soms is een dergelijke HBO Communicatie – Multimedia design vooropleiding vereist. Als alternatief vragen ze vaak een 21-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. Op de website van de aanbieder kun je terecht voor extra info betreffende de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van scholen als onder andere Laudius zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Zo weet je dat deze thuisopleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld De Haagse Hogeschool. Ook zul je mogelijk recht hebben op een officieel branchediploma als fitness trainer A. Bij korte cursussen en trainingen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kan jij laten zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Verschillende opleidershebben ze mogelijkheid voor een HBO Communicatie – Multimedia design klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: meer contactmomenten met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Een negatief punt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Standaard is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De populaire opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Op deze plek tref je de belangrijke documenten voor jouw hbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Met jouw online lesomgeving kan men ook terecht voor het lesmateriaal, video’s, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, webinars, oefeningen. Verder lever je hier opdrachten in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-hbo-communicatie-multimedia-design

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2022

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Van Beleggen voor beginners t/m HBO MCSA Upgrade to Windows Server 2016, en je kunt nu dus ook kiezen voor de HBO Communicatie – Multimedia design zelfcursus. Welke onderwijsinstelling past bij mijn doelen en wensen? In het volgende overzicht lees je over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Studeren in jouw eigen tempo
 2. LOI: Aanbod van meer dan 1000 opleidingen
 3. NTI: Duidelijk welke kosten je maakt voor een cursus of opleiding
 4. Laudius: Vakkundige docenten
 5. Thuiscursus.nl: Ook groepscursussen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een echte thuisstudie HBO Communicatie – Multimedia design online versneld volgen is mogelijk vanaf €6444,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Boeken, lesgeld e.d. mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De relevante producten kun je aftrekken:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Niet vergeten: er gelden strenge regels (mei 2022). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus / studie waar je kennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisopleiding vormt een bijdrage voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Er moet een leertraject zijn. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NTI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De gemaakte studiekosten zijn minimaal €250,00 (per jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe komt dit? Je werk / collega heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Tevens kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een training of beroepsopleiding volgen via jouw werkgever kan voor meerdere partijen een win zijn. Bij veel bedrijven mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Communicatie – Multimedia design. Ga eens om tafel met jouw manager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

In deze praktijkgerichte HBO Communicatie opleiding – specialisatie Multimedia design verdiep je je specifiek in het gebruik van digitale media. Je leert hoe je met interactieve media producten kunt maken, diensten kunt verbeteren en organisaties kunt optimaliseren.

Daarom kies je voor HBO Communicatie – Multimedia design van het NTI:

 • Wettelijk erkend hbo getuigschrift
 • Inclusief 19 praktijkbijeenkomsten
 • Les van experts uit het werkveld
 • Inclusief vakliteratuur
 • Persoonlijke begeleiding

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie