nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Duits voor gevorderden

De hbo opleiding Duits voor gevorderden op afstand volgen, op jouw eigen tempo? D.m.v. onze vergelijkingstool ontdek je erkende thuisopleidingen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied Talen. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of anderzijds iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Neem de informatie door en vergelijk eenvoudig veel gekozen thuisstudies van betrouwbare onderwijsinstellingen als Laudius en wie weet begin jij volgende week al met een hbo thuisstudie Duits voor gevorderden! Op een flexibele manier studeren, een prettige online leeromgeving, en de beste docenten. Deze hbo opleiding is er al vanaf €490,00 bij een opleider als LOI.

 • Super efficiënt studeren.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Praktijkgericht studeren.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In maart 2023 aantrekkelijke acties.

Alle thuisstudies Duits voor gevorderden maart 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIDuits voor gevorderden10 maanden€490,00Meer informatie
NTIDuits voor gevorderden16 maanden€270,00Meer informatie
LAUDIUSDuits Voor Gevorderden12 maanden€159,00Meer informatie
LOIDuits voor gevorderden en meergevorderden17 maanden€833,00Meer informatie
LOIDuits voor meergevorderden12 maanden€588,00Meer informatie
Duits voor gevorderden thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Duits voor gevorderden online thuis volgen

Wil jij promotie maken? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze website komt dan om de hoek kijken. In de vergelijker vergelijk je honderden thuisstudies, taal- en hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Talen? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Duits voor gevorderden(duaal of voltijd). Tijdens deze hbo opleiding leer je de onderdelen van het vak, zo snel of langzaam als jij dat wil. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast werk of een andere opleiding, vrijwilligerswerk en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Van start gaan met een hbo opleiding Duits voor gevorderden is niet moeilijk. In het bijgaande stappenplan kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of vraag een gratis proefles aan om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: zelf je studietijd indelen en de lesstof erbij pakken en examens doen of projecten uploaden. Uiteraard wordt je geholpen door een vakkundige docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je het (branche)diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Hoeveel kost een Duits voor gevorderden thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe komt dit? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel informatie bekijk je gewoon online via bijvoorbeeld je smartphone, tablet of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder dure docenten. In de regel heb je een persoonlijke begeleiderdie jou ondersteunt. De opleiding Duits voor gevorderden kun je al volgen vanaf €490,00 via bijv. LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De leerstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Binnen no-time een echte opleiding starten

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Meer en meer werkenden investeren in hun carrière met een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en het enorme aanbod maakt het ook steeds gemakkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe werkt het precies, en is het wat voor mij? Hierna bespreken we kort de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Duits voor gevorderden thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de hbo opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Duits voor gevorderden: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je bij veel aanbieders binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week krijg je de hele studiemap ook thuis (indien gewenst). De hbo opleiding heeft een looptijd van gemiddeld 10 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het soms nog een stuk sneller. Lukt het niet in deze periode? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen zijn er in principe voor iedereen. Ambieer je een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In de regel is een passende Duits voor gevorderden vooropleiding vereist. Echter kan het ook gaan om een 18+ examen of op basis van een eerder gevolgd programma. In de folder van de school achterhaal je alle relevante details ten aanzien van de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van aanbieders als o.a. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Zo weet je dat deze studies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld MBO Utrecht. Ook kan je ook rekenen op een echt branchediploma als fitness trainer A. Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze manier maak jij kenbaar dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Veel instellingen bieden ook een Duits voor gevorderden klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: de interactie met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder fijn: je moet jouw agenda erop aanpassen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Ook is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De erkende opleiders bieden een online leeromgeving. In deze omgeving download je alles voor jouw hbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In deze internet omgeving is er een verzameling geplaatst van het lesmateriaal, oefeningen, webinars, video’s, oefenexamens, praktijkvoorbeelden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-hbo-duits-voor-gevorderden

Onderwijsinstellingen vergelijken maart 2023

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Je kunt vrijwel alles online studeren. Onder andere Vakopleiding Nagelstylist tot een studie als Associate degree Financial Services Management – specialisatie Verzekeringsadvies, en uiteraard ook de Duits voor gevorderden zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan bij mijn privé situatie? Bijgaand vind je de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: 80 jaar ervaring in thuiscursussen
 2. LOI: Interactief leren met multimediale opdrachten
 3. NTI: Erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 4. Laudius: Meer dan 300 cursussen
 5. Thuiscursus.nl: Docenten met ervaring uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Naast je baan een thuisstudie Duits voor gevorderden online versneld volgen doe je vanaf €490,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Jouw studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De relevante zaken mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Boeken of bepaalde software

Belangrijk: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (maart 2023). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepscursus die gericht is op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisstudie heb je gekozen met het oog op jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het moet gaan om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten die je maakt beslaan het minimum van €250 (per jaar), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Waarom? Je manager heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Ook mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via jouw werkgever afronden kan voor meerdere partijen een win zijn. Binnen veel organisaties mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Duits voor gevorderden. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Wie slim is, kiest voor de cursus Duits voor gevorderden van de LOI. Duits leren is namelijk niet alleen leuk en handig, kennis van de Duitse taal is ook een mooie aanvulling op je cv. Het geeft net die extra voorsprong op de arbeidsmarkt.De taalcursus Duits voor gevorderden is de ideale keuze voor iedereen die zich beter wil kunnen uitdrukken in het Duits of zijn of haar weggezakte kennis van het Duits weer wil opfrissen. Dat kan zijn voor vakantie naar Duitsland, of omdat je in je werk te maken hebt met Duitstaligen. Tijdens de cursus Duits voor gevorderden breid je op een leuke en slimme manier, met behulp van online animatiefilms, je woordenschat uit en leer je je meer genuanceerd uitdrukken. Ook doe je de perfecte uitspraak op, dankzij teksten die zijn ingesproken door ‘native speakers’ (als MP3). Voor extra uitleg kun je de gratis online hoorcolleges volgen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie