loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Ergometrie en inspanningsfysiologie

De hbo opleiding HBO Ergometrie en inspanningsfysiologie flexibel vanuit huis volgen? Middels onze thuisstudie-vergelijker vind je uitgebreide info over de beste thuisstudies en cursussen in het vakgebied van Gezondheidszorg en Welzijn. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of bijvoorbeeld iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Ga direct van start en vergelijk meteen veel gekozen thuisstudies van vooraanstaande instellingen als Scheidegger en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een hbo thuisopleiding HBO Ergometrie en inspanningsfysiologie! Op een flexibele manier studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en de beste docenten. Deze hbo opleiding kan jij volgen vanaf €658,00 via LOI.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Behulpzame docenten.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In september 2022 scherpe tarieven.

Aanbieders thuisstudie HBO Ergometrie en inspanningsfysiologie september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Ergometrie en inspanningsfysiologie2 maanden€658,00Meer informatie
HBO Ergometrie en inspanningsfysiologie zelf thuis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding HBO Ergometrie en inspanningsfysiologie op afstand volgen

Wil jij promotie maken? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het is nu aan jou om er werk van te maken. www.thuisstudiezoeken.nl kan helpen bij het vinden van een studie. Hier check je ontzettend veel thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Gezondheidszorg en Welzijn? Een goede optie is de online thuisstudie HBO Ergometrie en inspanningsfysiologie(duaal of voltijd). Aan de hand van deze hbo opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, altijd waar en wanneer jij wilt. Het is goed te doen samen met jouw huidige baan, muziek of sport en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Starten met een hbo opleiding HBO Ergometrie en inspanningsfysiologie kan moeiteloos via internet. In het bijgaande stappenplan vind je alle details:

 1. Selecteer de gewenste opleider en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Download de gratis studiegids of kies voor een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Ben je enthousiast? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten de lesmaterialen doorkijken en opdrachten inleveren. Zoals je mag verwachten wordt je geholpen door een vaste docent.
 6. Na het afronden van de studie wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de kosten van een HBO Ergometrie en inspanningsfysiologie thuisopleiding?

Een positief aspect van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Wat is hiervan de reden? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt vind je in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw tablet, smartphone of laptop. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten benodigd. Normaal gesproken is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou gedurende de studie helpt. De opleiding HBO Ergometrie en inspanningsfysiologie is er nu al vanaf €658,00 bij bijv. LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot deel van de mensen geven de voorkeur aan een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het grote aanbod aan opleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn ambities? Onderstaand geven we antwoord op de vragen die we het meest horen over zelfstandige HBO Ergometrie en inspanningsfysiologie thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de hbo opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus HBO Ergometrie en inspanningsfysiologie: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je doorgaans à la minute de digitale studiestof. Niet veel later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De hbo opleiding duurt om en nabij de 2 maanden. Meestal bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Onverwachte drukte? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en veel taalstudies zijn doorgaans voor iedereen. Ben je op zoek naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Vaak is een toepasbare HBO Ergometrie en inspanningsfysiologie vooropleiding noodzakelijk. Als alternatief vragen ze vaak een 21-plus toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de opleidingspagina kun je terecht voor alle relevante details over de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsaanbieders zoals bijv. Nationale Handelsacademie (NHA) zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit houdt in dat deze studies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hoornbeeck College. Bovendien ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze maak jij kenbaar dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Flink wat onderwijs-aanbieders hebben ook een HBO Ergometrie en inspanningsfysiologie klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: leren van je studiegenoten, de goede en individuele ondersteuning en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder fijn: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De meeste opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. In deze omgeving vind je snel de belangrijke documenten voor jouw hbo opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via jouw account log je in om de volgende zaken te bekijken: oefeningen, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, geluidsbestanden, oefenexamens, video’s. Ook kan je opdrachten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-hbo-ergometrie-en-inspanningsfysiologie

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Je kunt vrijwel alles online studeren. Onder andere HBO Leiderschap en coaching tot een studie als Zelfstandig professioneel kindercoach, en dus ook de HBO Ergometrie en inspanningsfysiologie zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland relevant is voor mijn privé situatie? Hieronder kun je meer vinden over de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 2. LOI: Interactief leren met online animatiefilms
 3. NTI: Praktijkgerichte docenten
 4. Laudius: Moderne Online Campus (online omgeving)
 5. Thuiscursus.nl: Termijnbetaling mogelijkheden
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een echte thuisstudie HBO Ergometrie en inspanningsfysiologie online volgen kan al vanaf €658,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Boeken, lesgeld e.d. kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante zaken mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Let op: er gelden strenge regels (september 2022). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een opleidingdie van belang is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisstudie heb je gekozen met het oog op jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De totale kosten komen minimaal uit op €250 (per 52 weken) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Studeren op kosten van de werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Waarom? Je manager heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Ook zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een zelfstudie via de werkgever starten is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Standaard heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Ergometrie en inspanningsfysiologie. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Met een ergometrie, ook wel inspanningstest of fietstest genoemd, wordt het functioneren van het hart en de longen tijdens inspanning gemeten. Inspanningsfysiologie onderzoekt wat er tijdens deze inspanning in het lichaam gebeurt. Zo wordt onder andere je hartritme in de gaten gehouden, er wordt gekeken naar de ademhaling en of je conditie verbetert door meer te sporten. Het korte HBO-programma Ergometrie en inspanningsfysiologie is bestemd als deelprogramma voor hartfunctielaboranten of als specialisatie voor als je werkt als bijvoorbeeld longfunctieanalist, verpleegkundige of als doktersassistent. De opleiding is onderdeel van de HBO Hartfunctielaborant.

Met het diploma van het korte HBO-programma Ergometrie en inspanningsfysiologie toon je aan over kennis en vaardigheden op HBO-niveau te beschikken.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie