loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Europa – Een eerste verkenning

De hbo opleiding Europa – Een eerste verkenning flexibel en snel thuis volgen? Middels Thuisstudiezoeken.nl lees je alles over tientallen thuiscursussen en studies in de categorie Cultuur en Levensbeschouwing. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of misschien zin in totaal iets nieuws? Doorzoek en vergelijk meteen tientallen relevante opleidingen en thuisstudies van respectabele onderwijsinstellingen als Thuiscursus.nl en ga meteen aan de slag met een hbo thuisstudie Europa – Een eerste verkenning! Op een flexibele manier studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en de beste docenten. Deze hbo opleiding kan jij volgen vanaf €594,00 via LOI.

 • Super efficiënt studeren.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In september 2022 voor een voordelige prijs.

Alle thuisstudies Europa – Een eerste verkenning september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIEuropa – Een eerste verkenning6 maanden€594,00Meer informatie
Europa – Een eerste verkenning op eigen tempo thuis volgen

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding Europa – Een eerste verkenning thuis digitaal volgen

Wil jij promotie maken? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen vind het leuk om te leren. Het is nu aan jou om er werk van te maken. De website thuisstudiezoeken.nl kan helpen bij het vinden van een studie. In de vergelijker vergelijk je honderden cursussen en beroepsopleidingendie aansluiten op jouw wensen. Verder groeien binnen het domein Cultuur en Levensbeschouwing? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Europa – Een eerste verkenning(duaal of voltijd). Tijdens deze hbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder strakke deadlines. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je huidige baan, culturele activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Kiezen voor een hbo opleiding Europa – Een eerste verkenning gaat erg gemakkelijk. Hieronder vind je alle details:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies voor een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is het wat je had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op de momenten dat je tijd hebt het lesmateriaal doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Vanzelf wordt je ondersteund door een ervaren docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt je beloond met een diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de kosten van een Europa – Een eerste verkenning thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel theorie en opdrachten bekijk je gewoon online, bijvoorbeeld op jouw smartphone, tablet of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Wel is er een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Europa – Een eerste verkenning kan men aanschaffen vanaf €594,00 via de onderwijsinstelling LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De lesstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groot aantal Nederlanders zien hun kansen in een zelfstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het grote aanbod aan opleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn doelen? In het overzicht hierna besteden we aandacht aan de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Europa – Een eerste verkenning thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus Europa – Een eerste verkenning: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je meestal dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Niet veel later krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (indien gewenst). De hbo opleiding kun je afronden om en nabij de 6 maanden. Meestal kan het soms nog een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding vereist?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Korte opleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Betreft het een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Soms is een passende Europa – Een eerste verkenning vooropleiding vereist. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ examenof een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis brochure kun je terecht voor meer informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van bedrijven als o.a. Laudius zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit wil zeggen dat deze thuisstudies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Viaa. Verder zul je mogelijk recht hebben op een serieus branchediploma zoals NL Actief. Bij een deel van de (hobby)cursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze laat jij zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verschillende instanties hebben ook een Europa – Een eerste verkenning klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder prettig: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Veel opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Hier raadpleeg je belangrijke info rondom jouw hbo opleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In de digitale leeromgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: oefeningen, video’s, geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefenexamens, praktijkvoorbeelden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-hbo-europa-een-eerste-verkenning

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit varieert van HBO Onderzoek doen in het sociale domein tot een opleiding als Access, en dus ook de Europa – Een eerste verkenning zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen past bij mijn privé situatie? Hieronder beschrijven we kort de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef!
 2. LOI: Praktijkgerichte docenten
 3. NTI: Online intelligentietest
 4. Laudius: Voorleesfunctie bij de cursus
 5. Thuiscursus.nl: Avond- en dagonderwijs voor volwassenen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een thuisstudie Europa – Een eerste verkenning online versneld volgen is mogelijk vanaf €594,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De belangrijkste onderdelen mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Opmerking: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (september 2022). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus / studie die gericht is op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus of studie draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De totale kosten bedragen minimaal €250 (per jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Het doen van een deeltijd studie is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe komt dit? Het bedrijf waar je werkt heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Overigens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een erkende studie via jouw werkgever afronden kan voor meerdere partijen een win zijn. Soms mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Europa – Een eerste verkenning. Ga eens om tafel met jouw manager, samen groeien is een mooie doelstelling.

De cursus Europa – een eerste verkenning is een aanrader voor als je werkzaam bent of wilt zijn in een beroep met een ‘Europese dimensie’ of als het bedrijf waar je werkt veel contacten in andere Europese landen heeft. Deze cursus behandelt alles over Europa en de Europese Unie. Er is aandacht voor het Europese culturele, economische en politieke landschap, de geschiedenis, verhoudingen en ontwikkelingen. Daarnaast wordt dieper ingegaan op besluitvormingsprocessen en beleidsterreinen van de Europese Unie. Dit maakt je tot een waardevolle gesprekspartner voor instanties en ondernemingen in andere Europese landen en Europese instituties.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie