loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Mediawijsheid

De hbo opleiding HBO Mediawijsheid thuis volgen met goede begeleiding? D.m.v. onze vergelijkingstool ontdek je toonaangevende thuisopleidingen en cursussen om verder te komen binnen het domein HBO-programma’s. Streef je naar een carrièreboost? Beginnen als ZZP’er? Of bijvoorbeeld zin in totaal iets nieuws? Bekijk en vergelijken gemakkelijk professionele thuiscursussen en studies van toonaangevende aanbieders van thuisstudies als Nederlands Talen Instituut (NTI) en schrijf je vandaag nog in voor een hbo thuisstudie HBO Mediawijsheid! Studeren op je eigen tempo, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze hbo opleiding is te bestellen vanaf €1230,00 bij een opleider als NTI.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In juli 2022 scherpe tarieven.

Vergelijking van thuisstudies HBO Mediawijsheid juli 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIHBO Mediawijsheid6 maanden€1230,00Meer informatie
HBO Mediawijsheid vanuit huis volgen

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding HBO Mediawijsheid vanuit huis volgen

Zoek je een andere baan? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Op welk niveau jij ook denkt; er is altijd een geschikte thuisstudie! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze thuisstudie-vergelijker is daarbij het ideale startpunt. In de vergelijker check & vergelijk je honderden thuiscursussen en opleidingen (beroeps) om jouw volgende doel te realiseren. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein HBO-programma’s? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie HBO Mediawijsheid(duaal of voltijd). Door het volgen van deze hbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder strakke deadlines. Je kunt het prima combineren met jouw huidige baan, buitenschoolse activiteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis studeren?
Kiezen voor een hbo opleiding HBO Mediawijsheid kan moeiteloos via internet. Hieronder kan je er alles over lezen:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen.
 5. Het traject gaat nu van start: op eigen tempo de verschillende lesmaterialen samenvatten en huiswerk inleveren. Vanzelf heb je regelmatig contact met een ervaren docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je een passend diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de tarieven van een HBO Mediawijsheid thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Wat daar de reden voor is? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel informatie open je gewoon via internet met een computer, iPad of smartphone. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten benodigd. Natuurlijk is er een coach of begeleider die jou kan helpen. De opleiding HBO Mediawijsheid kun je bestellen vanaf €1230,00 via bijv. NTI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een persoonlijke mentor van NTI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal werkenden geven de voorkeur aan een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het wat voor mij? Hieronder behandelen we enkele prangende vragen rondom zelfstandige HBO Mediawijsheid thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de hbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus HBO Mediawijsheid: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof is grotendeels digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je soms dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen afzienbare tijd wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De hbo opleiding kun je afronden zo’n 6 maanden. In de praktijk kan het soms nog een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen hebben in de regel weinig basiseisen. Ben je aan het kijken naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In sommige gevallen is een matchende HBO Mediawijsheid vooropleiding een harde eis. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21-plus toets of een ECV-certificaat. Op de website van de aanbieder bekijk je meer informatie inzake de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsinstellingen als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit wil zeggen dat deze afstandopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Hogeschool iPabo. Daarnaast ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een waardevol branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij korte cursussen en trainingen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kun je aantonen dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-bedrijven faciliteren ook een HBO Mediawijsheid klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt veel leren van andere cursisten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder fijn: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Ook is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De grote Nederlandse opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Hier download je de meest handige tools voor je hbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In deze internet omgeving zoek je ook naar webinars, oefenexamens, het lesmateriaal, geluidsbestanden, video’s, oefeningen. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-hbo-mediawijsheid

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2022

Op afstand studeren is enorm populair. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Bijvoorbeeld Medische basiskennis tot bijvoorbeeld HBO Zakelijk Duits niveau B2, en tegenwoordig dus ook de HBO Mediawijsheid zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn doelen en wensen? In de beschrijving hierna vergelijk jij zelf de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Een van de voordeligste opleiders van Nederland
 2. LOI: Verplichte literatuur is vrijwel altijd inbegrepen
 3. NTI: Studiekosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting
 4. Laudius: Meer dan 40 jaar ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Docenten met ervaring uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Je eigen thuisstudie HBO Mediawijsheid online versneld volgen is haalbaar rond de €1230,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante elementen mag je aftrekken:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Opgelet: er gelden strenge regels (juli 2022). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een volwaardige opleiding waarbij je competenties leert voor jouw huidige- of toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • De opleiding draagt rechtstreeks bij aan je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Er moet een leertraject zijn. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NTI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten die je maakt bedragen minimaal €250 (p/jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe zit dit? Je organisatie heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarbij mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een erkende studie via jouw werkgever afronden heeft dus veel verschillende voordelen. Steeds vaker is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding HBO Mediawijsheid. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Wil jij meer leren over de invloed van media op de (ongezonde) leefstijl van mensen? Dan zit je hier goed. In 6 maanden tijd leer jij de media goed kennen en leer je kritisch kijken naar de manier waarop media het wereldbeeld van je cliënt kleurt. Daarnaast ontwikkel je je onderzoeks- en gespreksvaardigheden. Zo kun jij als (toekomstig) coach of hulpverlener je cliënten gepaste hulp bieden en hen motiveren hun leefstijl aan te pakken. Interessant? Vraag de gratis studiegids aan voor meer info.

Daarom kies je voor HBO Mediawijsheid van het NTI:

 • Een waardevol certificaat
 • In 6 maanden af te ronden
 • Online leeromgeving mét uitdagende opdrachten
 • Inclusief vakliteratuur
 • Persoonlijke begeleiding

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie